SAJTÓKÖZLEMÉNY – Fiatalok a kisgyermekes családokért – adománygyűjtés

Budapest, 2023. november 3. – Ma kezdődik a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), valamint a CBA és Príma  bolthálózat közös, „Fiatalok a kisgyermekes családokért” nevet viselő adománygyűjtő akciója, melyre immár nyolcadik alkalommal kerül sor. A már hagyománynak számító gyűjtéssel azoknak a kisgyermekes családoknak szeretnének segíteni, akikre az év vége, az ünnepek közeledte különösen nagy terhet ró. A gyűjtés során évről-évre több tonna élelmiszer- és más adomány gyűlik össze, így egyre több családnak tudnak segíteni az adományokból összeállított ajándékcsomagokkal.

A gyűjtés két novemberi hétvégén zajlik (2023. november 3-7., valamint 2023. november 10-12.) országszerte összesen 30 helyszínen. A gyűjtésben résztvevő áruházak listája megtalálható a Nagycsaládosok Országos Egyesületének honlapján, a www.noe.hu oldalon.

A NOE és a CBA ezúttal is arra kéri a vásárlókat, hogy aki teheti, vegyen a szükségesnél egy-két termékkel többet, és adja le az áruházi gyűjtőpontokon a kijelölt hétvégéken. A gyűjtés során főleg a következő termékek adományozására buzdítják a vásárlókat: tésztafélék, rizs, konzervek, kakaó, pirospaprika, dió, mák, puding, babaápolási termékek, mosó- és tisztítószerek, apró játékok.

Közeleg a családosok számára az év egyik legmegterhelőbb időszaka, a karácsonyi szezon. Ilyenkor a kisgyermeket nevelő szülőknek megemelkednek a kiadásaik, akik több gyermeket is nevelnek, azoknak pedig különösen megterhelő lehet ez az időszak. A nehéz helyzetben lévő családok javára idén immár nyolcadik alkalommal szervez adománygyűjtést a Nagycsaládosok Országos Egyesületének ifjúsági tagozata és a CBA. A gyűjtés során befolyt adományokból ajándékcsomagok készülnek majd, melyeket az egyesület még az ünnepek előtt eljuttat a legrászorulóbb kisgyermekes családokhoz.

 

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573