SEGÍTHETÜNK?

A NOE-FON azért jött létre, hogy naprakész tájékoztatást adjon a mindannyiunk életét meghatározó jogszabályi változásokról, illetve egyedi ügyekben segítséget és útmutatást nyújtson, mindezt érthetően és emberi hangon.
Ezt szolgálja a megadott telefonszám és a linken elérhető honlap is.

A NOE-FON munkatársa minden hétköznap 8 órától 16 óráig áll rendelkezésükre. (Amennyiben munkatársunk nem tudja fogadni hívását, 1-2 napon belül visszahívja Önt a jelzett számon.)

NOE-FLOTTÁS SZÁM: 06 70/606-2566 (NOE flottán belül ingyenesen hívható)

Tanácsadás rovatunkban pedig elismert szakemberként dolgozó önkénteseink elérhetőségét találja meg, akikhez egy-egy konkrét problémával tud fordulni.

azért jött létre hogy hiteles, naprakész tájékoztatást tudjon adni a jogszabályokról; illetve, hogy az egyedi, összetett problémák megoldásában, ügyek elintézésében is útba igazítson. És, ami a legfontosabb, hogy tegye ezt érthetően és emberi hangon.

Életünket át meg átszövik a jogszabályok, előírások és az elektronikus világ. Olyan új dolgokkal találkozunk, mint a krízisalap, az elektronikus-közszolgáltatások, de sokszor olyan hétköznapi dolgok sem teljesen világosak, mint a gyes szabályai, vagy a tankönyvtámogatás. Ilyenkor jól jönne valami felvilágosítás, de ismerőseink sokszor ugyanúgy bajban vannak, mint mi, és nem biztos, hogy hiteles információjuk van. A különböző ügyfélszolgálatokra pedig az ember általában nem szívesen megy vagy telefonál, mert “emberi hanggal”, a kérdező sajátos helyzetére adott pontos információval, sajnos, nem sűrűn találkozhatunk.

A NOE-FON munkatársa minden hétköznap 8 órától 16 óráig áll bárki rendelkezésére.  Amennyiben munkatársunk nem tudja fogadni hívását, 1-2 napon belül visszahívja Önt a jelzett számon.

Telefonszámunk:
(06 70) 606-2566

További hasznos információ itt érhető el.

Jogsegélyszolgálat

A NOE ingyenes jogsegélyszolgálatot tart fenn – jogász végzettségű tagjai önkéntes munkája adja ehhez az alapot. A NOE jogsegélyszolgálatára előzetesen be kell jelentkezni a (061)-235-0945 telefonszámon.

A lehetséges időpontok a következők: Minden hónap első péntek: 11:00, 11:30, 12:00, 12:30 Minden hónap harmadik szerda: 15:00, 15:30, 16:00 Minden hónap harmadik péntek: 11:00, 11:30, 12:00, 12:30 Jogászaink jogi képviseletet nem vállalnak!

Amennyiben írásban szeretne jogi segítséget kérni, kérjük, írjon a noe@noe.hu címre; az e-mail tárgyába írja a jogsegély szót!

 

Otthonteremtési tanácsadás

Ez a tanácsadás a NOE érdekvédelmi munkájának egyik meghatározó része, hiszen az otthon a családok életének alapvető feltétele. Főbb munkaterületeink: tényleges tanácsadás, valamint a lakáspolitikával összefüggő feladatok ellátása.

Az otthonteremtéssel kapcsolatban folyamatosan, az ország különböző részeiből érkeznek hozzánk levelek, telefonok, és e-mail üzenetek. Elgondolkoztató, és nem jó jel, hogy fokozatosan, csökken az otthonok építésére vonatkozó műszaki vagy egyéb tanácskérés, és annál több az otthonok elvesztésével, elárverezésével kapcsolatos kétségbeesett jelzés, melynek vége sok esetben a család szétesése. Külön csoportot alkotnak azok a reményvesztett gyermekes családok, akiknek még sohasem volt otthonuk, s most drága, rosszminőségű, egészségtelen és bizonytalan albérletben, magánszemélytől – sokszor írott szerződés nélkül – bérelt lakásban élnek. Számukra megfelelő mennyiségű és minőségű, alacsony bérű szociális önkormányzati bérlakás biztosítása – lenne- a megoldás.

Minden hozzánk eljuttatott kérdéssel érdemben foglalkozunk, és a családok érdekében, szükség esetén, megkeressük az illetékes Családsegítő Szolgálatot, Önkormányzatot vagy egyéb szervezetet is.

Tanácsadásra jelentkezés: noe@noe.hu

 

Nevelési tanácsadás

Szívesen segítünk hátrányos helyzetű családok problémás gyermekeinek nevelési, beilleszkedési és tanulási zavarainak kezelésében. Szükség esetén tájékoztatjuk a szülőket, hol és milyen jellegű egyéb tanácsadást vehetnek még igénybe, hol találnak olyan szakembereket, akik a speciális problémákkal foglalkoznak. Levelükre minden esetben válaszolunk.

Jelentkezni lehet: 317-45-63 vagy noe@noe.hu.

A megbeszélt időpontban a NOE Titkárságon (1056 Budapest, Március 15. tér 8.) a kedves szülők és a gyermek rendelkezésére állunk.

 

Logopédiai tanácsadás

Beszédfejlődéssel és az olvasást-írást érintő nehézségekkel kapcsolatban is tudunk segíteni. Levelüket a noe@noe.hu címre küldjék, s tárgyba írják be a ’logopédus’ szót.

 

Fogyasztóvédelmi jogsegély szolgálat

Várjuk mindazokat a kérdéseket, panaszokat, amelyek bármely termék vagy szolgáltatás vásárlása során, vagy azzal kapcsolatban tett minőségi vagy egyéb kifogás esetén merülnek fel. Várjuk az ezekkel kapcsolatos elméleti, vagy jövőbeli jogügyletekre vonatkozó kérdéseket is, melyeket igyekszünk kellő utánjárással megválaszolni.

Jelentkezni lehet: 317-56-63 vagy noe@noe.hu.

NOE fogyasztóvédelmi jogsegélye

 

Pályázati tanácsadás

Pályázati tanácsadás keretében szívesen nyújtunk segítséget egyesületeinknek, csoportjainknak a pályázati anyag összeállításában, elszámolásában. Rendelkezésre állunk előre egyeztetett időpontban a Titkárság irodájában: Budapest, Március 15. tér 8. szám alatt.

Jelentkezni lehet Rónai Viktóriánál (317-45-63 vagy ronai.viktoria@noe.hu)

Kapcsolat

Gyakori kérdések

 • 1. Kik csatlakozhatnak az egyesülethez?

  Nagycsaládosnak az számít, aki saját háztartásában legalább három gyermeket nevel vagy nevelt fel. Emellett Pártoló Tagként bárki csatlakozhat hozzánk, aki egyetért céljainkkal és elfogadja Alapszabályunkat. Bővebb információ: http://www.noe.hu/rolunk/

 • 2. Milyen előnyökkel jár a NOE tagság?

  Érdekvédelmi munkánk során kapcsolatban állunk mindazon állami szervezetekkel, intézményekkel, kormányzati szervekkel, amelyek a családpolitikát, a szociálpolitikát, az oktatást, az egészségügyet, a gazdasági és pénzügyeket irányítják, és igyekszünk a törvényhozást véleményünkkel, javaslatainkkal segíteni.
  Évente három nagyobb rendezvényünk van: a Babaköszöntő, a regionális Családi Napok és az Őszi Találkozó. Konferenciákat, szakmai napokat rendszeresen szervezünk. Évente több pályázati, valamint program- és tábor felhívást teszünk közzé. Belső piac és kultúra listánkon napi rendszerességgel érkeznek ajánlatok.
  Közösséget alkotunk, így az élet sok területén nyújtunk segítő kezet egymásnak.
  http://www.noe.hu/hogyan_lehetek_tag/miert_legyek_noes/

 • 3. Belépéskor milyen önkéntes munkát lehet megjelölni?

  A vállalás nem kötelező, de az egyesület hatékony működését segíti, aki önkéntes tevékenységet vállal.

  • szakértői munka (oktatásügy, egészségügy, informatika, jog, családpszichológia, építésügy – otthonteremtés stb.)
  • rendezvényeken kézműves vagy gyerekfoglalkozás vezetése, táborvezetés
  • közgyűlésen jegyzőkönyv vezetése
  • adminisztratív munka a titkárságon
  • egyéb, az egyesület életét segítő tevékenység (pl. fotózás, szállítás stb.)
 • 4. Hogyan fizethetem be az éves tagsági díjat?
  • utalással a NOE számlájára: OTP 11705008-20474210 (A közleményben tagjainknak a tagsorszámot, új tagjainknak az irányítószámot és települést kérjük beírni).
  • félfogadási időben személyesen a NOE Titkárságon
 • 5. Hol található a nagycsaládos egyesületek, csoportok listája?

  A lista honlapunkon elérhető linkje: http://www.noe.hu/rolunk/tagszervezeteink/

 • 6. Az éves tagság naptári évre szól, vagy a befizetéstől él?

  Az éves tagság naptári évre szól.
  Az Elnökség 2019 június 26.-i döntése szerint a tagdíjfizetés rendje az új belépőknek:

  • június 30-ig a teljes tagdíjat
  • július 1. és október 31. között a félévi tagdíjat
  • november 1. után pedig a következő évre szóló tagdíjat kell befizetni.
 • 7. Milyen élethelyzetben hívható a NOE-FON?

  Az élet szinte bármely területén felmerülhet az, hogy jogi szakértő segítségére szorulunk. Tanácsadó szolgáltatásunk bárki számára elérhető (+36 70 606 2566). A jogsegélyszolgálatot kiegészíti egy honlap is (www.noefon.hu), ahol összefoglaljuk és folyamatosan frissítjük a legfontosabb jogi tudnivalókat, aktuális változásokat.

 • 8. Hol fogadják el a NOE kártyát?

  A kedvezményt kínáló szolgáltatók listája honlapunkon található. Vásárláskor figyeljék a fizetés helyén kiragasztott elfogadóhelyi matricát.
  http://www.noe.hu/kedvezmenyek/letoltheto_nyomtatvanyok/

 • 9. Kik jöhetnek el a NOE rendezvényeire?

  Érvényes (éves matricával ellátott) tagkártyával rendelkező NOE tagcsaládokat várunk rendezvényeinkre, programjaink előzetes regisztrációhoz kötöttek. Nyitott rendezvény meghirdetését előre jelezzük.

 • 10. Kik vehetik igénybe az új nagycsaládos autópálya matrica kedvezményt?

  Akiknek legalább három gyermekük és nyolcszemélyes autójuk van, egy kategóriával olcsóbb matricát vásárolhatnak autópálya matrica vásárláskor (D1). A kedvezmény nem csak NOE tagoknak szól.

 • 11. Milyen feltételek mellett törli el a Diákhitel Zrt. a tartozással rendelkező (nagycsaládos) édesanyák diákhitel tartozását? Milyen mértékben?

  Akiknek 2018. január 1-je után született meg a harmadik (vagy további) gyermeke, annak teljes egészében elengedik diákhitel tartozását.

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573