További számaink

Megjelent a NOE Levelek legfrissebb száma – Fókuszban az utazás

Mi is az utazás? Lehetőség, hogy kicsit kilépjünk a megszokottból, játék és kaland, feszültségoldás, kapcsolaterősítő program? Mindez egyszerre? Esetleg hol ez, hol az?

E lapszám ezekre a kérdésekre keresi a választ. Mélyen belénk pillant s azt is megvizsgálja, hogy milyen gyakorlati teendőkre érdemes figyelnünk a pakolástól kezdve a szervezés és a tervezés időszakában egyaránt. Nem takarékoskodunk a praktikus ötletekkel (szállás, étkezés, csoportosan vagy családdal, repülővel vagy vonattal) és bizony megpróbáljuk kideríteni, hogy mihez is kezdhetünk egy kamasszal, vagy több, eltérő korú gyermekkel egy nyaralás során.

Izgalmas olvasmány ez mindenki számára, aki már hazatért, aki éppen úton van, de annak is aki még csak tervezi az utazást.

Kívánunk mindenkinek feledhetetlen olvasásélményt!


Letöltés

Megjelent az új NOE Levelek – Fókuszban a fiúgyermek

Megjelent a NOE Levelek legfrissebb száma fókuszban a fiúgyermekekkel. Hatalmas öröm volt számunkra, hogy kiemelkedően sokan ragadtak tollat és írták meg, miért büszkék fiúgyermekükre. A lapszámunkban szereplő írások közt sok újdonságra, sőt meglepetésre bukkanhatunk. Miben más egy fiú már csecsemő illetve kisgyermek korban? Hogyan erősítsük a fiúk önbecsülését? Hogyan udvaroltak régen és hogyan udvarolnak napjainkban a kamaszok? Miért éri meg fiút nevelni (tűzön, vízen át)? Olyan kérdések ezek, melyekre mind-mind választ találhatunk az újság hasábjain. Természetesen mindezek mellett kínálunk férfias ételeket és férfias kedvezményeket is, valamint nagy örömünkre e lapszámban útjára indult pénzügyi rovatunk, melyben az Állami Számvevőszék és a Magyar Államkincstár kiváló szakemberei  izgalmas és igazán gyakorlatias tippekkel erősítik pénzügyi tudatosságunkat.

Csodás olvasmányélményeket kívánunk ehhez a több szempontból is különleges lapszámhoz!


Letöltés

NOE Levelek 2022. április – közgyűlési szám


Letöltés

Megjelent az új NOE Levelek – Fókuszban a felelősség

Megjelent a NOE Levelek legújabb száma fókuszban a felelősséggel. A  felelősség átszövi egész életünket. Szülőként a gyermekeinkért, alkalmazottként a ránk bízott munkáért, vezetőként a ránk bízott emberekért vagyunk felelősek, de a sort még hosszan folytathatnánk. Hogyan kezeljük felelősségteljesen kamaszaink ébredező szexualitását? Nagyszülőként hogyan adjuk át a stafétát a következő generációnak? Mit gondol a felelősségről egy államtitkár és mit egy esküvői fotós? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket jártunk körül, miközben a gyermekeknek foglalkoztató feladatokkal, mesével és kézműves rovattal, a konyhatündéreknek izgalmas receptekkel, a kirándulni vágyóknak pedig csodás úticél tippekkel kedveskedtünk. Ha pedig mindez nem lenne elég, olvasóink bepillantást nyerhetnek helyi egyesületeink pezsgő életébe is. Csodás olvasmányélményeket kívánunk!


Letöltés

Megjelent a NOE Levelek legfrisebb száma – Fókuszban az ünnep a családban

Ha nem tudjuk pontosan, hogy hány angyal van, akkor ideje kézbe vennünk a NOE Levelek decemberi számát, ahol ez egészen pontosan ki fog derülni Soós Katalin meséjéből. Ugyanakkor olyan titkokra is fény derül, hogy mi is a karácsonyi visszaszámláló, sőt az is kiderül, hogy miként készíthetjük azt el, mondjuk olyan csodák mellett, mint a Teafa, a kezecskés koszorú, a karácsonyi kaktusz, vagy épp az egyszerű, de nagyszerű szarvasok. Ám a gyermekkuckóban további rejtélyek és rejtvények is várnak ránk, s gyermekeinkre. S ha már gyermekek: szakavatott írásokat és tanácsokat olvashatunk arról, hogy miként is ünnepeljünk együtt kamaszunkkal, egyáltalán hogyan érdemes ünnepelnünk, mit tegyünk, ha már kirepültek a gyermekek, s ketten maradtunk. Az ünnep elengedhetetlen részével, a sok odafigyelést igénylő ajándékozás fortélyaival ismerkedhetünk egy remek írásunk segítségével. Egyházi emberek írnak nekünk az ünnep szépségéről és jelentéséről, ahogy novella és vers is olvasható e témában hasábjainkon. Nagyon sokan reagáltak felkérésünkre, így nagyon sok szebbnél szebb ünnepi verset közölhetünk, csupa olyat, amely nagyon közel áll a szívetekhez. Persze sok hasznos információval is szolgálunk a babakötvény, a szabadságolási lehetőségek kapcsán, ahogy bemutatjuk, mi is történt az egyes régióinkban. S hát desszertként felkínáljuk Parfinéria rovatunk finomságait. Áldott ünnepeket, jó olvasást kívánunk!


Letöltés

Megjelent a NOE Levelek legfrissebb száma – Fókuszban az újrakezdés

Házasodnak a nagycsaládosok. Nos, ez csak látszólag nem meglepetés, a gyakorlatban azonban ezt szó szerint kell érteni, hiszen a gyulaiak egy tanyával, míg a kétsopronyiak egy önkéntes házzal gazdagodtak legutóbbi megjelenésünk óta. Utóbbiak azt is elmesélik, hogy milyen elvinni a nagyit táborozni. Kiderül az is, hogy milyen volt Inárcson, Köveskálon, Tiszavasváriban táborozni, vagy épp hogyan ünnepelték Iváncsán az Apák napját. A Vízivándor Táborról is olvashattok a lapban, ahogy a péteri Babaköszöntőről és a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsról is. És persze több cikkünk foglalkozik az újrakezdéssel. Megnézzük a munkahely, a gyermekek utáni munkába állás, és a válás utáni újrakezdést is. Gyermeksarkunk gazdagabb, mint valaha, számos játék, mese várja olvasóinkat, a versről és a novelláról sem feledkeztünk el, továbbá az erőt adó étkek receptjeitől sem fosztunk meg senkit. Jó olvasást! Hasznos időtöltést kívánunk!


Letöltés

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573