További számaink

Megjelent a NOE Levelek legfrisseb lapszáma, fókuszban a BIZTONSÁG

Napjaink egyik központi kérdése a biztonság. Mi pedig hisszük és valljuk, hogy a biztonság alapja a család. Éppen ezért választottuk ezt a fogalmat legújabb lapszámunk központi témájának. Körbejárjuk a biztonság fogalmát az emberi élet kezdetétől egészen a párkapcsolati biztonságig. Hogyan készítsünk családi költségvetést? Hogyan neveljünk pénzügyileg tudatos gyermekeket? Kell-e félnünk a technológia fejlődésétől? Ezekre a kérdésekre mind-mind megtaláljuk a választ, ha fellapozzuk a NOE Levelek 2023. őszi lapszámát. Egymásról/egymástól is sokat tanulhatunk a magazinból, hiszen minden eddiginél többen küldtetek nekünk beszámolót helyi egyesületeitek elmúlt időszakáról. Természetesen, sok egyéb rovat mellett, nem maradt ki a könyvajánló, a receptrovat és a kedvezmények ajánlása sem.

Bízunk benne, hogy az igazi ősz beköszöntével, kellemes olvasmányotokká válik legfrissebb lapszámunk és mindannyian találtok benne olyan írást, amely kifejezetten nektek, kifejezetten hozzátok szól.

Kellemes olvasmányélményt kíván,

A szerkesztőség

 


Letöltés

Megjelent a NOE Levelek legfrisseb lapszáma, fókuszban a NOE!

A NOE mindig tartogat meglepetéseket, aki ezt nem hiszi, vagy egyszerűen csak kíváncsi, azt arra bíztatjuk, hogy olvasson bele legújabb lapszámunkba. Rólatok, rólunk szól minden írás, ezért – bár a terjedelem maradt hatvan oldal –, igyekeztünk minden fontosat megmutatni, ami érdekelhet benneteket: összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, bemutatjuk régióvezetőinket, megismerhetitek tagozatainkat, szolgáltatásainkat, érdekvédelmi és közösségépítő munkánkat, támogatóinkat, a jövőképünket, de még a tagnyilvántartó működésébe is bepillanthattok. Az önkéntességről és a komatál hagyományáról is gyűjtöttünk össze tapasztalatokat, rendhagyó kézműves ötleteket találtok rendezvényekhez, és még az esti nagycsaládos rituáléhoz, ahogy a nagycsaládos konyha varázslatához is igyekszünk segítséget nyújtani.

Bízunk benne, hogy ez a lapszám segítség és kedves olvasmány lesz mindannyiunknak, s mikor valaki megkérdezi, mi is pontosan a NOE, csak a kezébe adjuk és minden kérdésére választ talál.

A szerkesztőség


Letöltés

Megjelent a NOE Levelek legfrissebb száma – Fókuszban a VAKÁCIÓ!

Ennek az ízig-vérig nyári lapszámnak megalkotásakor az elsődleges célunk az volt, hogy valóban hasznos, gyakorlatias tippeket adjunk a nyári szünidő lehető legteljesebb megéléséhez. Bíztatunk benne a zarándoklatra, a vadkempingezésre és nemzeti emlékhelyeink meglátogatására is. A gyakorlati tippek mellett azonban nem feledkezhettünk meg a vakáció lelki oldaláról sem. Olvashattok a kamaszkori románcokról, a gyermekmagányról és a flow élményről is! A gyermekeknek rengeteg izgalmat tartogat Gyermekkuckó rovatunk, míg a vállalkozó kedvű anyukáknak otthon is könnyedén elkészíthető fagylalt- és jégkrém receptekkel kedveskedünk. Kívánjuk, hogy magazinunk hűsítő útitársatokká váljon nyári utazásaitok alkalmával!


Letöltés

Megjelent a NOE Levelek közgyűlési száma


Letöltés

Megjelent tavaszi lapszámunk, fókuszban a kertészkedéssel!

Mi mással is kedveskedhetnénk olvasóinknak a naptári tavasz első napján, mint azzal, hogy megjelent legújabb, ízig-vérig tavaszi lapszámunk, melynek középpontjában a kertészkedés áll? Bemutatjuk Nektek a közösségi kertek csínját-bínját, a növénytartás lelkünkre gyakorolt hatásait, de Borbás Marcsi jóvoltából igazi tavaszias receptekkel is találkozhattok az újság hasábjain. Nem feledkezünk meg azonban a nagyböjtről sem. A húsvétra hangolódást ismét négy különböző felekezet papjai és lelkészei segítik. A magazint lapozva megismerhetitek szépirodalmi pályázatunk győztes meséjét, a közgyűlésünk időpontját és azt a 21 kisbabát is, akik születésének híre eljutott szerkesztőségünkbe. Az igazán komoly témák mellett, igyekeztünk egy kis tavaszias jókedvet csempészni a lapszámba és reméljük, hogy magazinunk egy kis melegséget visz otthonaitokba a reggeli mínuszok ellenére is.

Csodás olvasmányélményt kívánnak a Szerkesztők!


Letöltés

Megjelent a NOE Levelek karácsonyi száma – Fókuszban a háziállatok

Reményeink szerint egy igazi, szerethető, születésnapi számot vehet kezébe az olvasó, hiszen 2022-ben lettünk 35 évesek és ezzel a lapszámmal zárjuk ünnepi évünket, s bizony a december ettől eltekintve is a várakozásról, majd egy születésnap ünnepléséről szól.

Négy felekezet négy püspökének ünnepi gondolatai s egy-két ünnepi novella is vár bennünket. Mi több, olvasóinknak köszönhetően sok-sok tagtársunk legkedvesebb karácsonyi verseit is fellelhetjük a magazint lapozgatva. Lapszámunkat Orbán Viktor miniszterelnök köszöntője nyitja, s megismerhetjük Hornung Ágnest, az új családügyekért felelős államtitkár asszonyt is. Azt is megtudhatjátok, hogy milyen állattartók is vagyunk mi, nagycsaládosok, s vajon mire kell figyelnünk velük kapcsolatban, hiszen ezernél is többen töltöttétek ki erről szóló kérdőívünket. Az állatvédelem kapcsán beszélgettünk Ovádi Péterrel, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossal, majd bekukkanthatunk a 2019-es Év Állatorvosa díjazottjához, s megtudhatjuk, miként telik egy állatorvos egy napja.

Ahogy szoktuk, helyi egyesületeinkről szóló rovatunkban bejárjuk ismét Tolnát-Baranyát, sőt az egész országot. S a végén jóllakhatunk Kata Konyhájának Karácsonyi Kedvencei közül válogatva.

Áldott, békés karácsonyt és örömökben gazdag boldog új évet kívánunk!

A szerkesztőség


Letöltés

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573