További számaink

Megjelent a NOE Levelek legfrissebb száma – Fókuszban a VAKÁCIÓ!

Ennek az ízig-vérig nyári lapszámnak megalkotásakor az elsődleges célunk az volt, hogy valóban hasznos, gyakorlatias tippeket adjunk a nyári szünidő lehető legteljesebb megéléséhez. Bíztatunk benne a zarándoklatra, a vadkempingezésre és nemzeti emlékhelyeink meglátogatására is. A gyakorlati tippek mellett azonban nem feledkezhettünk meg a vakáció lelki oldaláról sem. Olvashattok a kamaszkori románcokról, a gyermekmagányról és a flow élményről is! A gyermekeknek rengeteg izgalmat tartogat Gyermekkuckó rovatunk, míg a vállalkozó kedvű anyukáknak otthon is könnyedén elkészíthető fagylalt- és jégkrém receptekkel kedveskedünk. Kívánjuk, hogy magazinunk hűsítő útitársatokká váljon nyári utazásaitok alkalmával!


Letöltés

Megjelent tavaszi lapszámunk, fókuszban a kertészkedéssel!

Mi mással is kedveskedhetnénk olvasóinknak a naptári tavasz első napján, mint azzal, hogy megjelent legújabb, ízig-vérig tavaszi lapszámunk, melynek középpontjában a kertészkedés áll? Bemutatjuk Nektek a közösségi kertek csínját-bínját, a növénytartás lelkünkre gyakorolt hatásait, de Borbás Marcsi jóvoltából igazi tavaszias receptekkel is találkozhattok az újság hasábjain. Nem feledkezünk meg azonban a nagyböjtről sem. A húsvétra hangolódást ismét négy különböző felekezet papjai és lelkészei segítik. A magazint lapozva megismerhetitek szépirodalmi pályázatunk győztes meséjét, a közgyűlésünk időpontját és azt a 21 kisbabát is, akik születésének híre eljutott szerkesztőségünkbe. Az igazán komoly témák mellett, igyekeztünk egy kis tavaszias jókedvet csempészni a lapszámba és reméljük, hogy magazinunk egy kis melegséget visz otthonaitokba a reggeli mínuszok ellenére is.

Csodás olvasmányélményt kívánnak a Szerkesztők!


Letöltés

Megjelent a NOE Levelek karácsonyi száma – Fókuszban a háziállatok

Reményeink szerint egy igazi, szerethető, születésnapi számot vehet kezébe az olvasó, hiszen 2022-ben lettünk 35 évesek és ezzel a lapszámmal zárjuk ünnepi évünket, s bizony a december ettől eltekintve is a várakozásról, majd egy születésnap ünnepléséről szól.

Négy felekezet négy püspökének ünnepi gondolatai s egy-két ünnepi novella is vár bennünket. Mi több, olvasóinknak köszönhetően sok-sok tagtársunk legkedvesebb karácsonyi verseit is fellelhetjük a magazint lapozgatva. Lapszámunkat Orbán Viktor miniszterelnök köszöntője nyitja, s megismerhetjük Hornung Ágnest, az új családügyekért felelős államtitkár asszonyt is. Azt is megtudhatjátok, hogy milyen állattartók is vagyunk mi, nagycsaládosok, s vajon mire kell figyelnünk velük kapcsolatban, hiszen ezernél is többen töltöttétek ki erről szóló kérdőívünket. Az állatvédelem kapcsán beszélgettünk Ovádi Péterrel, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossal, majd bekukkanthatunk a 2019-es Év Állatorvosa díjazottjához, s megtudhatjuk, miként telik egy állatorvos egy napja.

Ahogy szoktuk, helyi egyesületeinkről szóló rovatunkban bejárjuk ismét Tolnát-Baranyát, sőt az egész országot. S a végén jóllakhatunk Kata Konyhájának Karácsonyi Kedvencei közül válogatva.

Áldott, békés karácsonyt és örömökben gazdag boldog új évet kívánunk!

A szerkesztőség


Letöltés

Megjelent a NOE Levelek legfrissebb száma – Fókuszban a takarékosság

Az újság hasábjain számtalan hasznos információ, tipp és megszívlelendő tanács olvasható a takarékosság témájában: Hogyan csökkenthetjük energiafogyasztásunkat? Hogyan dolgozzuk fel lelkileg anyagi veszteségeinket? Tényleg sokba kerül egy kisbaba érkezése? Mit tesz a NOE a családok érdekvédelméért? Ez csak néhány kérdés azok közül, amelyekre a magazint olvasva választ kaphatunk. Természetesen nincs hiány helyi beszámolókból, spórolós receptekből és örömhírekből sem, a szépirodalom kedvelőinek pedig csodás novellákkal és verssel kedveskedünk.

Gyertek, merüljetek el velünk a takarékosság világában!


Letöltés

Megjelent a NOE Levelek legfrissebb száma – Fókuszban az utazás

Mi is az utazás? Lehetőség, hogy kicsit kilépjünk a megszokottból, játék és kaland, feszültségoldás, kapcsolaterősítő program? Mindez egyszerre? Esetleg hol ez, hol az?

E lapszám ezekre a kérdésekre keresi a választ. Mélyen belénk pillant s azt is megvizsgálja, hogy milyen gyakorlati teendőkre érdemes figyelnünk a pakolástól kezdve a szervezés és a tervezés időszakában egyaránt. Nem takarékoskodunk a praktikus ötletekkel (szállás, étkezés, csoportosan vagy családdal, repülővel vagy vonattal) és bizony megpróbáljuk kideríteni, hogy mihez is kezdhetünk egy kamasszal, vagy több, eltérő korú gyermekkel egy nyaralás során.

Izgalmas olvasmány ez mindenki számára, aki már hazatért, aki éppen úton van, de annak is aki még csak tervezi az utazást.

Kívánunk mindenkinek feledhetetlen olvasásélményt!


Letöltés

Megjelent az új NOE Levelek – Fókuszban a fiúgyermek

Megjelent a NOE Levelek legfrissebb száma fókuszban a fiúgyermekekkel. Hatalmas öröm volt számunkra, hogy kiemelkedően sokan ragadtak tollat és írták meg, miért büszkék fiúgyermekükre. A lapszámunkban szereplő írások közt sok újdonságra, sőt meglepetésre bukkanhatunk. Miben más egy fiú már csecsemő illetve kisgyermek korban? Hogyan erősítsük a fiúk önbecsülését? Hogyan udvaroltak régen és hogyan udvarolnak napjainkban a kamaszok? Miért éri meg fiút nevelni (tűzön, vízen át)? Olyan kérdések ezek, melyekre mind-mind választ találhatunk az újság hasábjain. Természetesen mindezek mellett kínálunk férfias ételeket és férfias kedvezményeket is, valamint nagy örömünkre e lapszámban útjára indult pénzügyi rovatunk, melyben az Állami Számvevőszék és a Magyar Államkincstár kiváló szakemberei  izgalmas és igazán gyakorlatias tippekkel erősítik pénzügyi tudatosságunkat.

Csodás olvasmányélményeket kívánunk ehhez a több szempontból is különleges lapszámhoz!


Letöltés

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573