További számaink

Megjelent a NOE Levelek legfrissebb száma – Fókuszban a Boldogság

Vajon a marcipános puszi, a banános gofri, a meghitt helyek, ahol együtt lehetünk, az erdőfürdés (no, ez mi lehet?), a sport, a lélek edzése, a vallomások, egy üzenet anyák napján a gyermektől, egy szép mézeskalácsba sült üzenet – mindezek elegendőek a boldogsághoz? Vagy szólaljon meg versben, prózában, esszében, esetleg forduljunk coach-hoz, trénerhez, pszichológushoz, más gyakorló nagycsaládos szülőhöz? Ott vagyok a világ boldogság-térképén? Mindezekre a kérdésekre bőséges választ találhatunk a NOE Levelek legújabb számában, amelynek fő témája a boldogság, amit mi szerkesztők végig éreztünk, miközben készítettük ezt a lapszámot. Osszuk meg egymással az élményt, lapozzuk végig a cikkeket, ismerjünk magunkra a boldogságban!

A lap olvasásához jó szórakozást kíván:

a NOE Levelek Szerkesztősége

 


Letöltés

Megjelent az új NOE Levelek!

Ebben a lapszámunkban az emberi kommunikációt vesszük górcső alá, azt, hogy miként bánunk egymással, hogyan fejezzük ki magunkat. „A jó kommunikáció olyan, mint az élet levesében a só.” Potthoff idézete sok mindenről árulkodik, hiszen a kommunikáció több síkon áthatja életünket. Alapvetés, hogy nemcsak szavakkal kommunikálunk, hanem minden mozdulatunkkal, gesztusunkkal, mimikánkkal, sőt még az öltözködésünkkel is. Igyekeztünk minden korosztályt megszólítani a témában: a gyerekek kapcsán szólunk a gyermekrajzokról, a fiatalok kapcsán az oktatásról, a közösségi médiáról, az öltözködésről és a fiatalok nyelvéről, de írunk a hosszú távon sikeres házastársi az erőszakmentes kommunikációról is. Az idősekkel történő kommunikáció rejtelmeire egy novella irányítja figyelmünket. De nem maradhat el februári számunkból a házasság világnapja sem: ezúttal Bíró László volt családreferens püspök köszöntőjét olvashatjátok.

A lap olvasásához jó szórakozást kíván:

a NOE Levelek Szerkesztősége

 


Letöltés

NOE Levelek – 2020. november-december


Letöltés

NOE Levelek

NOE Levelek 328-329. szám

szeptember-október


Letöltés

NOE Levelek – 2020. június-július

326-327. szám


Letöltés

Megjelent a NOE Levelek legújabb száma

Ez az a lapszámunk, amely mindenkit otthon talál ebben a járvány-helyzetben, a testvéreket éppúgy, ahogy az édesanyákat. Épp ők a főszereplői az írásoknak, hiszen májusban ünnepeljük az édesanyákat, s a testvérek napját. Szóba kerül, hogy ki miért büszke a testvérére, hányadiknak lenni jó a sorban, ahogy az is, hogy mit tehet a szülő, ha már a felnőttkor kopogtat a gyermek ajtaján. A Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkárral készült interjúban a szülők szerepéről is olvashattok a felnőtté válás és a pályaválasztás kapcsán. Nem feledkezünk meg a nehezebb kérdésekről sem, hiszen csoportvezető bíró ad részletes tájékoztatást a testvérek jogai kapcsán a gyermekelhelyezés, a kapcsolattartás és az örökbefogadás bírósági kezeléséről. A bezártság új helyzetet teremt a szülők közti kapcsolatokban is, így érdemes beszélni a szerelemről, a párkapcsolatról, a mi-időről, de a láthatatlan munka is új megvilágításba kerülhet. Az okostelefonok okozta függőség kezeléséről is szó esik, hiszen a négy fal között ennek szerepe is változik. De nem hagyjuk cserben azokat sem, akik keresik a kirándulási lehetőségeket, a szép ruhák és a kreatív ötletek, a jó receptek szerelmeseinek is bőven kínálunk olvasnivalót. És mindemellett megtudhatjátok mi történt a többi egyesület és a NOE életében, ahogy a nemzetközi munkánkba is bepillantást nyerhettek, s nem marad el a mese és a gyermeksarok játékai sem.

 

Egyelőre még nem biztos, hogy nyomtatásban is el tudjuk küldeni nektek a lapot, de reményeink szerint erre is sor kerül hamarosan.

Letöltés

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573