További számaink

Megjelent a NOE Levelek idei, közgyűlési száma


Letöltés

Megjelent a NOE Levelek legfrissebb száma, fókuszban a MAGYARSÁG

Magazinunk legújabb számával szerettük volna elősegíteni a közelgő nemzeti ünnepünkre való hangolódást. Fellapozva megismerhetitek Széchenyi István nagycsaládját, Jókai kedvenc bablevesét, vagy nemzeti traumáink feldolgozásának módját. Mindemellett – természetesen – már hangolódunk a húsvétra is. Magazinunk hasábjain ismét négy felekezet négy papja és lelkésze osztja meg velünk gondolatait a kereszténység legnagyobb ünnepéről. De nem marad el a locsolkodás hagyományának és jelenének bemutatása sem, illetve a kézműves rovatban otthonunk húsvéti pompába öltöztetéséhez találunk néhány kreatív ötletet. Legnagyobb örömünk talán mégis az, hogy egyesületünk annyi új kis jövevénnyel gyarapodott az elmúlt időszakban, hogy két teljes oldalt töltenek meg örömhíreink. Fogadjátok és olvassátok olyan szeretettel a NOE Levelek idei első számát, mint amilyen szeretettel készült.


Letöltés

Megjelent a NOE Levelek decemberi száma, fókuszban a SZÜLETÉS

Decemberben minden a születésről, a várakozásról szól. Nem csupán otthonunkat és tágabb környezetünket öltöztetjük ünneplőbe, hanem a lelkünket is, hogy felkészülten várhassuk a legfontosabb születés ünnepét. Legfrissebb lapszámunkban amellett, hogy ehhez a készülethez igyekszünk lelki- és gyakorlatias tanácsokat is adni, körüljárjuk a születés, illetve (az új évhez kapcsolódóan) az újjászületés témakörét is. Hogyan változik egy párkapcsolat vagy egy család dinamikája egy újszülött érkezésével? Milyen, amikor kamasz gyermekünk mellé érkezik a kistestvér? Hogyan szülessünk újjá, mikor gyermekeink kirepülnek a családi fészekből? Többek között ezekre a kérdésekre is választ találtok a NOE Levelek decemberi számában, de nem maradnak el a kedvenc karácsonyi verseitek, karácsonyi hagyományaitok, receptötletek, kézműves-ötletek, sőt a püspökök karácsonyi üzenetei sem. Fogadjátok és olvassátok szeretettel ünnepi lapszámunkat!


Letöltés

Megjelent a NOE Levelek legfrisseb lapszáma, fókuszban a BIZTONSÁG

Napjaink egyik központi kérdése a biztonság. Mi pedig hisszük és valljuk, hogy a biztonság alapja a család. Éppen ezért választottuk ezt a fogalmat legújabb lapszámunk központi témájának. Körbejárjuk a biztonság fogalmát az emberi élet kezdetétől egészen a párkapcsolati biztonságig. Hogyan készítsünk családi költségvetést? Hogyan neveljünk pénzügyileg tudatos gyermekeket? Kell-e félnünk a technológia fejlődésétől? Ezekre a kérdésekre mind-mind megtaláljuk a választ, ha fellapozzuk a NOE Levelek 2023. őszi lapszámát. Egymásról/egymástól is sokat tanulhatunk a magazinból, hiszen minden eddiginél többen küldtetek nekünk beszámolót helyi egyesületeitek elmúlt időszakáról. Természetesen, sok egyéb rovat mellett, nem maradt ki a könyvajánló, a receptrovat és a kedvezmények ajánlása sem.

Bízunk benne, hogy az igazi ősz beköszöntével, kellemes olvasmányotokká válik legfrissebb lapszámunk és mindannyian találtok benne olyan írást, amely kifejezetten nektek, kifejezetten hozzátok szól.

Kellemes olvasmányélményt kíván,

A szerkesztőség

 


Letöltés

Megjelent a NOE Levelek legfrisseb lapszáma, fókuszban a NOE!

A NOE mindig tartogat meglepetéseket, aki ezt nem hiszi, vagy egyszerűen csak kíváncsi, azt arra bíztatjuk, hogy olvasson bele legújabb lapszámunkba. Rólatok, rólunk szól minden írás, ezért – bár a terjedelem maradt hatvan oldal –, igyekeztünk minden fontosat megmutatni, ami érdekelhet benneteket: összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, bemutatjuk régióvezetőinket, megismerhetitek tagozatainkat, szolgáltatásainkat, érdekvédelmi és közösségépítő munkánkat, támogatóinkat, a jövőképünket, de még a tagnyilvántartó működésébe is bepillanthattok. Az önkéntességről és a komatál hagyományáról is gyűjtöttünk össze tapasztalatokat, rendhagyó kézműves ötleteket találtok rendezvényekhez, és még az esti nagycsaládos rituáléhoz, ahogy a nagycsaládos konyha varázslatához is igyekszünk segítséget nyújtani.

Bízunk benne, hogy ez a lapszám segítség és kedves olvasmány lesz mindannyiunknak, s mikor valaki megkérdezi, mi is pontosan a NOE, csak a kezébe adjuk és minden kérdésére választ talál.

A szerkesztőség


Letöltés

Megjelent a NOE Levelek legfrissebb száma – Fókuszban a VAKÁCIÓ!

Ennek az ízig-vérig nyári lapszámnak megalkotásakor az elsődleges célunk az volt, hogy valóban hasznos, gyakorlatias tippeket adjunk a nyári szünidő lehető legteljesebb megéléséhez. Bíztatunk benne a zarándoklatra, a vadkempingezésre és nemzeti emlékhelyeink meglátogatására is. A gyakorlati tippek mellett azonban nem feledkezhettünk meg a vakáció lelki oldaláról sem. Olvashattok a kamaszkori románcokról, a gyermekmagányról és a flow élményről is! A gyermekeknek rengeteg izgalmat tartogat Gyermekkuckó rovatunk, míg a vállalkozó kedvű anyukáknak otthon is könnyedén elkészíthető fagylalt- és jégkrém receptekkel kedveskedünk. Kívánjuk, hogy magazinunk hűsítő útitársatokká váljon nyári utazásaitok alkalmával!


Letöltés

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573