Megálmodni a nagycsaládos létet

Miért jó nagycsaládosnak lenni? Mert nem vagy egyedül, mert mindig van kire támaszkodni…

Ez igaz lehet egy 1-2 gyermekes családra is, de egy friss házaspárra is, akik még álmodoznak a gyermekekről, a jövőről.

Mi is álmodoztunk… Avagy egy igazi mozaik nagycsalád

Férjem Németh Zsolt /49 év/ jómagam Németh Zsuzsanna /41 év/ Tolna megyében, Dombóváron élünk. Házasságunk 9 éve köttetett, de lelkünkben már életekkel  előbb,  csak nem találtuk egymást korábban.
Érdeklődési körünk és életszemléletünk  azonos, mindketten politikamentes magyarság tudattal élünk és nevelünk. Sokat kirándulunk, olvasunk, közös családi főzés a kedvenc időtöltésünk.
Gyermekeink:  Rebeka Sára, Máté, Koppány Kenéz, Kadosa Vajk, Kerka Júlia, Kende Zerind.

Férjemnek és nekem is ez a második házasságunk, nekem előző házasságomból van 2 gyermekem, Zsoltnak ez nem adatott meg.  Már kapcsolatunk elején vágytunk egy közös gyermekre, aki házasságunk második évében meg is érkezett. Majd következő évben még egy gyermekkel bővült a családunk. Úgy gondoltuk ez már így is hatalmas áldás és Istennek ez volt a terve velünk, hogy nagycsalád legyünk. Én is nagycsaládban nőttem  fel, még két leány testvérem van. Férjemnek sajnos nincsen testvére, így az ő vágya felülírta az elképzeléseinket.
Álmaink beteljesedtek, ahogy a családunk is bővült, egy kislány, majd következő évben egy kisfiú boldog szülei lehettünk még.

Hogy miért is vagyunk mozaik család?
6 gyermekünkből 3 szívszerinti és 3 vérszerinti, de mind saját. Úgy érezzük, hogy így teljes az életünk, legyen ez egy balul sikerült szülinapi zsúr vagy egy, mi esetünkben 6 könnyes anyák napja. Ahol már a kamaszom szól rám, „Anya! Ne bőgj már!”  Mind a mienk és mi az övék vagyunk! Teljes és igazi nagy család. Minden testvér érkezését együtt éltük meg, legyen az örökbefogadás vagy várandósság, hiszem, hogy a Család nem a vér kötelékről szól, és aki ismer minket, ezt tudja is.

7 éve vagyunk  NOE tagok. Itt egy ideig, mint csendes szemlélő gyűjtöttük a tapasztalatot, amit  a járvány idején alkalmaztunk. Covid járvány alatt láttuk a családok kétségbeesését, kiút keresését. Pár nagycsaládos anyukával együtt megalakítottuk a helyi nagycsaládos csoportot, majd segíteni, támogatni kezdtük a családokat. Feltaláltuk magunkat a virtuális térben és sikeresen szólítottuk meg a környezetünk, s az összefogás elkezdődött és töretlen. Mára már egyesület vagyunk.
Célunk, hogy megmutassuk, miért jó Nagycsaládosnak lenni…
Bárhogy is lettél az, célod, hogy akit a Jó Isten a gondodra bízott, elindítsd az életbe, felkészítsd a való világ kihívásaira, biztos hátteret biztosíts neki, ha szüksége lenne rá.
És elengedd, amikor készen áll…

Németh Zsuzsanna

Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár
Al- Duna Régió

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573