Kreatív kihívások 3-8 évesek számára

Amikor minden gyermek otthon van velünk, mert a járvány miatt nincs iskola, akkor bizony nem csupán tanulnunk kell velük, de értelmesen el is kell töltenünk a szabadidejüket, lemerítve féktelen energiájukat.

A NOE Levelek magazinban több kreatív ötlettel is szolgálunk, amelyek bármikor jól jöhetnek.

A KULCSSZÓ: ÉLETÖRÖM

A kényszerű pihenő idejére, melyet együtt töltünk a családdal, érdemes kreatív kihívásokban gondolkodnunk. A kézműveskedés szórakoztató és tartalmas programot jelent gyermekeink és saját magunk számára is, aminek bónuszként még fejlesztő hatása is van a kicsikre. Ez alkalommal olyan játékos kreatív ötleteket válogattam több korosztály számára, melyek szinte sugározzák az életörömöt.

3-8 évesek

UJJ- és KÉZFESTÉS millió tündéri mintával

A kézfestés az első lépés lehet ahhoz, hogy bevonjuk a gyerekeket a kreatív alkotás folyamatába. Ne bánjuk, ha néhány folt esik a ruhán vagy az asztalon, a végén többet nyerünk, mint veszítünk. A lényeg az, hogy készítsük elő gondosan a környezetet, és megfelelő ruhában, kevés hozzávalóval az asztalon lássunk munkához.

Érdemes műanyag tányérra, vagy festéktartóra kinyomni a színeket. Ajánlatos egyszerre csak egy-két színnel dolgozni, hogy a gyerekek kezén ne keveredjenek a színek. Először tarthatunk egy kis bemutatót, hogy mi az elképzelünk a mintát illetően. Sokkal többet jelent ez annál, mintha szóban mondanánk el, mit tervezünk. Mikor először bevonjuk a kicsiket, nyugodtan vezethetjük a kezüket; egy-két mozdulatot követően már nekik is könnyebben megy. Tündéri motívumok születnek majd a szemünk előtt. A végén filcek segítségével véglegesíthetjük a kisállatok fejét, szárnyát vagy éppen lábait.

Kellékek:

  • tempera festék (a festék ne legyen túl száraz, ragadós vagy éppen túl vizes)
  • műanyag tálka, tányér (melyben az ujjak és a tenyér könnyedén elfér)
  • filcek

Kívánok szívmelengető alkotó perceket!

Lódi Viktória

Forrás: http://m.koloknet.hu/eletmod; https://anapfenyillata.cafeblog.hu/;

 

A magazin megtekinthető PDF formátumban ITT.

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573