Férfi a családban

A NOE Levelek legújabb száma a férfiak szerepére koncentrál a családban, s a társadalomban. Az édesapák szerepével az előző évben már foglalkoztunk, most azonban elsősorban nem apaként, hanem férfiként, férjként szemléljük őket.

„Sok fontos dolog volt és van az életemben, de a rangsor elejére ma már egyértelműen a férfi és férj mivoltomból adódó teendők kerülnek – amelyekhez egyébként jóformán semmi köze sincs annak, amit ma macsóságnak nevezünk” – vallja Rázsi Botond Miklós iskolaigazgató, az Egri Nagycsaládos Egyesület vezetője a lap beköszönőjében -, majd hozzáteszi: „férfinak lenni valóban az egyik legnagyobb karrier:  rengeteg lehetőség és elenyésző a konkurencia”.

Érdekes végigkövetnünk a lapban, hogyan változtak idővel a férfiszerepek, a régi udvarlási szokások. Mikor a férfi a központi téma, előbb-utóbb a katonáskodás is szóba kerül. Korom Ferenc vezérezredest, a Magyar Honvédség parancsnokát arról kérdeztük, lesz-e ismét általános hadkötelezettség, lehet-e gondolkodni a katonai hierarchiában, vagy éppen mit kínál ma a Magyar Honvédség a fiataloknak.

Sokat megtudhatunk a gyermekért vívott harcról, arról is, hogy miben kell változnia a férfinak, ha támogatni akarja feleségét: a „Küzdelem a gyermekért – élettörténetek a meddőségről pályázatunk nyerteseinél jártunk látogatóban.

Szakértői szemmel igyekszünk szólni a kamaszok és fiatalok neveléséről, munkajogi kérdésekről, sőt nem feledkezünk meg a férfidivatról és a férfiaknak szóló kirándulós és szabadidős lehetőségekről és könyvajánlóról sem.

Olvasván a magazint, reméljük, sokan gondolják majd, hogy igazi férfimunka volt összeállítanunk ezt a számot.

A szerkesztők

 

 

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573