Angyali Csomagküldő Szolgálat 2022.

JÓTÉKONYSÁGI FELHÍVÁS

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete ebben az évben is elindítja Angyali Csomagküldő Szolgálatát (ACSSZ-t).

2006 óta, amikor először indult útjára ez a jótékonysági programunk, sok ezer család ünnepét sikerült megkönnyíteni. Angyalaink sok rászoruló NOE családot örvendeztetnek meg évről évre az ország egész területén szeretetcsomag küldésével, amit ezúton is hálás szívvel köszönünk!

Legyen idén is menő, hogy  Angyalként, névtelenül segítünk más nagycsaládokon!

Olyan jólelkű családokat keresünk, akik örömmel segítenének az ACSSZ munkájában, és vállalják egy másik család megsegítését azzal, hogy összeállítanak és elküldenek számukra egy szeretetcsomagot.

Ugyanakkor várjuk segíteni szándékozó munkahelyi- és osztályközösségek, sportegyesületek jelentkezését, ahová tartoztok, hogy együtt, közösen állítsatok össze és küldjetek szeretetcsomagot egy rászoruló nagycsaládnak. Ha közösségetek néhány tagja egy-egy aprósággal hozzájárul egy közös csomag összeállításához, nemcsak egy családnak szereztek örömet, hanem közösségetek is még jobban összefonódik.

A program úgy működik, hogy egyszerre keresünk rászoruló családokat és angyalokat, akik segítenek nekik.  Egy Angyal több családnak is segíthet. A csomag értékét az Angyal határozza meg. Az ajándékozás lehet természetbeni (tartós élelmiszer, ünnepi édesség, más finomságok, esetleg ajándéktárgy, játék a gyerekeknek), vagy ajándékutalvány. Mivel az egyesületen belül jól ismerjük egymást, így garantálható, hogy azokhoz kerül az ajándék, akiknek arra valóban szükségük van.

Kérünk Benneteket, említsétek meg szűkebb- és tágabb környezetetekben a NOE jótékonysági felhívását, és terjesszétek a közösségi médiában.

Angyalok  jelentkezését várjuk 2022. december 12-ig a következő űrlap kitöltésével:    

ACSSZ 2022. Karácsonyi Angyal (google.com)

Óhatatlan hogy nehéz helyzetbe kerül egy család, és ilyenkor jó, ha van egy közösség, aki figyel rájuk még akkor is, ha szerények, és nem mernek kérni.  Ezért kérjük a helyi vezetőinket, amennyiben van olyan család a környezetetekben, akinek szüksége van segítségre ajánljatok ilyen családokat.

Amennyiben ti magatok vagytok ilyen helyzetben, töltsétek ki az alábbi űrlapot és a segítségkéréshez a családi adatokon kívül kérünk szépen egy aláírt/befotózott ajánlást családsegítő, védőnő, helyi gyülekezet, oktatási intézmény által.

Rászoruló családok jelölése, jelentkezése 2022. november 30-ig:

Űrlap NOE szervezet vezetői számára, hogy rászoruló családot jelöljenek:

ACSSZ Család 2022. tél (google.com)

Űrlap rászoruló CSALÁD részére:

Rászoruló Család 2022. tél (google.com)

 Az Angyalok és a Családok űrlapját is próbáltuk minél személyesebbé tenni, hogy az ajándék valóban segítség legyen.  Ez nem mindig sikerül. Az sem biztos, hogy minden rászoruló családot ki tudunk ajánlani Angyalhoz. A felajánlásokhoz mérten legjobb tudásunk szerint próbálunk segíteni.

Fontos Tudnivalók

– Ha utalványt küldesz: kérlek, nézd meg előtte, hogy a megajándékozott család lakóhelyéhez közel milyen nagyobb üzletek vannak, hol tudja felhasználni a kapott utalványokat.

– Amennyiben ajándékcsomagot küldesz: az ajándékcsomagok értékének nincsen alsó- vagy felső határa. Bármit tehetsz bele, tartós élelmiszert, kis meglepetéseket a gyermekek részére, társasjátékot.

A jelentkező angyaloknak a családok elérhetőségével egyszerre megadjuk a gyermekek nemét, korát, hogy családra szabottan lehessen összeállítani a szeretetcsomagot.

Amennyiben névtelenségben szeretnétek maradni, és csomagot küldtök, azt a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (1056 Budapest, Március 15. tér 8. sz.) nevében adjátok fel, de saját telefonszámotokkal ( a futárcégnek/postának ez kell a kapcsolattartáshoz, hogy tudjátok, éppen milyen státuszban van a feladott csomag)! Ezt azért javasoljuk, mert előfordulhat, hogy a kilátástalan helyzetben lévő család levéllel keresi meg azt a címet, ahonnan egyszer már kapott segítséget. Az általad tanúsított jó szándékot, kedvességet nem szeretnénk azzal rossz emlékké tenni, hogy utána levelek áradata önt el.

Kérünk mindenkit, hogy terjessze az Angyali Csomagküldő Szolgálat felhívását a közösségi médiában, személyes beszélgetések alkalmával, hogy minél több családnak tudjunk segíteni közösen.

 Angyalnak lenni menő!!!

Angyalok kerestetnek (letölthető pdf)

Felhívás rászoruló családok és NOE szervezetek vezetői számára (letölthető pdf)

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573