Trentoi Családi Fesztivál – Trento Family Festival

Az élet minősége és a területi versenyképesség: nemzetközi kitekintés. Ha a család jóléte növekszik, az a társadalom, a gazdaság és egy terület fejlődéséhez is vezet.” Ezzel a címmel került megrendezésre a Hetedik Családi Fesztivál 2018. december 3-8. között Trentóban, Olaszországban a család-, születés-, és ifjúságpolitikáért felelős Megyei Szervezet és a Miniszteri Tanács Elnöksége alá tartozó Családpolitikai Főosztály fővédnöksége alatt. Több mint húsz eseményt tartottak hét nap leforgása alatt különböző helyi civil és magán egyesületekkel karöltve. A december 3-i nyitó rendezvényen jelen volt Regina Maroncelli, az Európai Nagycsaládos Szövetség (ELFAC) elnöke és Lorenzo Fontana, az olasz Családügyi Miniszter is.

A gazdasági tényezők mellett az élhetőség, azaz az élet minősége is fontos összetevője egy terület vonzerejének, hiszen így tudja bevonzani az egyéneket és a cégeket, melyek tőkét teremtenek a terület fejlődéséhez. A 2018-as Családi Fesztivál szándéka az volt, hogy nemzetközi kitekintésben is megvizsgálja a családok jólétét célzó intézkedéseket, jó gyakorlatokat, hiszen csak nemzetközi viszonylatban, egymás tapasztalatából születhetnek családokat támogató intézkedések, melyek önmagukban is garantálni tudják egy közösség növekedését, társadalmi, kulturális és gazdasági fejlődését. „Ha a család nő, a társadalom is nő.”

Az Európai Nagycsaládos Szövetség (ELFAC) december 8-án tartott szemináriumot „Nyilatkozat az európai családbarát önkormányzatokért” címmel, melyre az életminőség mutatóiban jártas szakértőket és jó gyakorlattal bíró önkormányzati képviselőket hívtak meg Európa számos részéről.

Nemzetközi szakmai partnerek

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573