Családok Világkongresszusa (World Congress of Families XIII) – Verona

A Családok Világkongresszusa Veronában kerül megrendezésre 2019. március 29-31. között, melynek mottója: „A változás szele: Európa és a globális életvédő mozgalom”.

A Családok Világkongresszusa (WCF) egy olyan nemzetközi esemény, mely a világ minden tájáról vendégül lát családszervezeteket és családok ügyeivel foglalkozó szakmai szervezeteknél tevékenykedő szakértőket, aktivistákat és vendégeket. A résztvevők a családot a fenntartható társadalom alapkövének tekintik. A XII. WCF megszervezésére a Moldovai Köztársaság vállalkozott, élén Igor Dodon miniszterelnökkel. 2017-ben az EMMI és a NOE társszervezésében valósult meg a XI. Családok Világkongresszusa Orbán Viktor miniszterelnök úr részvételével és vezetésével.

Az idei világkongresszus kiemelt témái:

  1. A házasság szépsége
  2. Gyermekjogok
  3. Emberi ökológia
  4. A nő a történelemben
  5. Növekedés és demográfiai visszaesés
  6. A nők méltósága és az egészség
  7. Az élet és a család védelme
  8. A születési rátát és családokat támogató vállalati politika

Mivel a család az egészséges társadalom építőköve, Verona városa – Chisianu és Budapest után – büszkén ad otthont a Családok XIII. Világkongresszusának Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, Lorenzo Fontana család és szociális ügyekért felelős miniszter, Luca Zaia Veneto Régió kormányzója és Federico Sboarina Verona polgármestere támogatásával.

Nemzetközi szakmai partnerek

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573