Egyesületünk is segít a háborús helyzetben!

SAJTÓKÖZLEMÉNY

TritonLife Ukrajna Segélyalap a magyar egészségügyi dolgozók Ukrajnából menekülő családtagjainak megsegítése érdekében, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együttműködve

Budapest, 2022.02.26.

A TritonLife Csoport a legnagyobb, leggyorsabban fejlődő, dominánsan nem NEAK finanszírozott, országosan legkiterjedtebb fekvő,- és járóbeteg ellátó hálózatot, valamint labordiagnosztikai egységeket üzemeltető magánegészségügyi szolgáltató csoportja, egy gyors döntéssel reagált a szomszédban zajló háború esetleges humanitárius következményeire.

A TritonLife Csoport vezetése már a háború kitörésének napján elkezdte felmérni több mint 750 dolgozója körében az igényeket, és látva a probléma nagyságát, úgy döntött, hogy azonnali hatállyal egy speciális TritonLife Ukrajna Segélyalapot hoz létre. Az alap felhasználását a Nagycsaládosok Országos Egyesületével, a NOE által létrehozott alapítvány bevonásával végzi. A TritonLife Ukrajna Segélyalap (TUS) összege 40M Ft (azaz negyvenmillió forint), az egyedileg megítélt támogatás időbeli korlátja pedig 3 (három) hónap, ami egyedi döntés alapján két alkalommal ugyanennyivel meghosszabbítható.

A program mindazon Magyarországon fő-, vagy részmunkaidőben, vagy bármilyen közreműködői jogviszonyban az egészségügyben dolgozó kollégánk rokonai számára elérhető, akik igazoltan a jelenlegi Ukrajna területéről származnak, onnan települtek át, magyar állampolgársággal rendelkeznek, és a kint maradt hozzátartozóik, családtagjaik a jelenlegi helyzetben valóban lakóhelyük elhagyására kényszerülnek és Magyarországon keresnek menedéket úgy, hogy itt állandó, vagy ideiglenes lakhatással nem rendelkeznek. A program magában foglal bizonyos szűk keretek között szálláskeresést és biztosítást, valamint a felnőttek keresetének kiesését részben pótló egyszeri, vagy rendszeres anyagi segítséget. Kiskorú gyermekes családok előnyt élveznek majd a pályázatok elbírálása során. A támogatás folyósítása, szálláshelyek kereséses a TritonLife Csoport és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) együttműködésében zajlik majd. A befogadó családok szervezése a NOE feladata. A TritonLife Csoport ígérete szerint a pályázatokat 24-48 órán belül elbírálják, hiszen akinek szüksége van segítségre, annak az sem mindegy, hogy mikor kapja azt meg.

„Kétszer ad, aki gyorsan ad” – mondja kérdésünkre Dr. Fábián Lajos, a TritonLife Csoport társtulajdonos elnöke. „Több, mint 750 dolgozónknak kiküldött belső körlevelemre is jelentős érdeklődés mutatkozott tegnap. Vezetésünk ezért gyors hétvégi döntést hozott. Felvettem a kapcsolatot a NOE elnökével, Kardosné Gyurkó Katalinnal, akikkel régi jó kapcsolatot ápolunk, évek óta támogatva őket is. Kiterjesztjük a programot a nem csak a TritonLife Csoport dolgozóinak rokonságára is, hiszen a teljes magyar egészségügyben ebben a kis országban együtt sírunk és együtt nevetünk, legfőbb értékünk az ember maga. Ez azonban valóban csak egy gyorssegély program, ebből önmagában családok tartósan megélni nem fognak, de egy felnőttre vetítve havi 30-40-50 ezer Ft is jelentős segítség lehet ilyen helyzetben.” – teszi még hozzá Fábián.

„A TritonLife Csoport elnökének szombat kora reggeli telefonja előtt is elkezdtünk már mi is hasonló programon dolgozni, hálózatunkon keresztül gyűjtjük az ilyen célra felajánlható szálláshelyek listáját. A TritonLife kezdeményezése nagyon időszerű, nagyon emberi, és nagyon jókor jön. Örömmel segítjük a NOE által korábban létrehozott alapítványon keresztül a rászoruló menekültek támogatását, aminek anyagi hátterét a TritonLife biztosítja.” – fűzi hozzá Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke.

A rászorulók pályázatait a TritonLife Ukrajna Segélyalap TUS@tritonlife.hu email címére várja a társaság.

 

Bővebb információ a TritonLife csoportról: https://tritonlife.hu

Bővebb információ a Nagycsaládosok Országos Egyesületéről: https://noe.hu

 

Sajtó kapcsolatok:

 

TritonLife Csoport                                                    Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Dax Kinga                                                                   Forgács Laura

Marketing és PR munkatárs                                      Sajtó referens

dax.kinga@tritonlife.hu                                            forgacs.laura@noe.hu

 

A közlemény pdf formátumban

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573