Megszorítások helyett támogatás – ez a családok érdeke is

Korábban nem volt arra példa, hogy egy komoly gazdasági válságot követően ne megszorítások következtek volna. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete támogatja, az ország újraindulását segítő, szerdán bejelentett lépéseket, hiszen ezek mindegyike a családok további támogatására épül, miközben minden korábbi támogatás, kedvezmény is megmarad.

A pandémia idején sok családnak – a rendkívüli fizikai és pszichés igénybevétel mellett – hozzá kellett nyúlnia anyagi tartalékaihoz is. A járvány idején hozott családbarát intézkedések, így – többek között – a családtámogatások meghosszabbítása, a babaváró és a CSOK hiteltörlesztések visszafizetésének felfüggesztése, az általános hiteltörlesztési moratórium, az otthonfelújítási program, valamint a kilakoltatások és a lefoglalások felfüggesztése sok család számára a kiút lehetőségét jelentette.

Jelentős üzenettel bír, ha egy erősödő gazdaság eredményeiből a családok is részesülnek.

A gyermeket nevelő szülők számára a személyi jövedelemadó visszafizetésének lehetősége, a hitelmoratórium most bejelentett meghosszabbítása egyaránt hozzájárulhat ahhoz, hogy a családok – a gazdasági élet szereplőihez hasonlóan – megerősödjenek. Magyarország legnagyobb családszervezeteként üdvözöljük és támogatjuk ezt a törekvést. A gazdaság teljesítményéhez kötött családtámogatás az elmúlt évtizedben beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így bízhatunk benne, hogy ez alkalommal is eredményes lesz.

A NOE a válsághelyzetben is részt vett a munkában. Hetven településen szerveztük a bajba jutott családok segítését, folyamatosan jeleztük az illetékesek felé a megváltozott helyzetben jelentkező nehézségeket.

Magyarország újraindulása a családok életminőségének javulásával mérhető leginkább. Örülünk, hogy a járványt kísérő nehézségek ellenére is ebbe az irányba indul el Magyarország.

Budapest, 2021. június 10.

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573