A tetteink beszélnek rólunk…

Fiatalon, 24 évesen lettem nagycsaládos. 1996-ban részt vettem a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesületének megalapításában, majd 2000 január 1-től ért a megtiszteltetés, hogy elnökké válasszanak. Vállalásomban férjem – Sándor – az első pillanattól támogatott, így család és munka mellett mindig maradt energiám az egyesület tagcsaládjaira is.

Három gyermekünk ebben a környezetben nőtt fel, megtanulva az alkalmazkodást, az empátiát és a türelmet, valamint azt, hogy hogyan kell szeretettel és tisztelettel lenni mások iránt.

Nagyon nehéz magunkról írni, mert a tetteink beszélnek rólunk. A két választott idézet tükrözi leginkább életfilozófiánkat:

„Az élet túl rövid ahhoz, hogy elvesztegessük. Álmainkat csak cselekvéssel, tettekkel valósíthatjuk meg, és nem annak tervezésével, hogy mit fogunk tenni.” (David J. Schwartz)

„Annyi lehetőség van a hétköznapokban a szeretetre. Annyi alkalom van jót tenni egymással, lehajolni a másikhoz, azt mondani: nem baj, most nem sikerült, de fog ez menni.”  (Böjte Csaba)

 

Kapot Ildikó és Ozorai Sándor (Veszprém)

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573