Testvérek napja

A Testvérek Napját minden évben május 31-én ünnepeljük. Az ünnep jelmondata a már elhunyt Fernando Castro-tól, a Portugál Nagycsaládos Egyesület és az Európai Nagycsaládos Szövetség alapító elnökétől származik: „Ha boldoggá akarsz tenni egy gyereket, gondoskodj róla, hogy legyen testvére! Ha nagyon boldoggá akarod tenni, legyen több testvére!”

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete országos online rövidkampányt indít ezen a napon. Közös gyerekkor, kalandok és bajba kerülések, nevetés és sírás – a testvéreket ezer szál fűzi össze, és többé-kevésbé egész életen át elkísérik egymást. Ezt az egyedülálló köteléket ünnepeljük május 31-én.

Egyesületünk arra kéri a csatlakozni vágyókat, hogy osszanak meg legalább egy képet a közösségi portálokon (facebook, instagram, twitter, stb.), amelyen testvérével, testvéreivel szerepel, illetve gyermekeit együtt mutatja. A poszthoz kérjük, hogy minden esetben írják oda: #TestvérekNapja, #Szeretematestvéremet. Természetesen személyes gondolatok megosztását is kérjük, ami lehet egy mondat, vagy egy rövid történet is.

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573