A NOE Díjazottjai

Tisztelettel köszönthettünk 160 díjazottat a NOE Közgyűlésén a budapesti Szent Margit Gimnáziumban, akik áldozatos munkájukkal hozzájárultak a családokért és Egyesületünkért végzett munkánkhoz.

Az értő és szerető szív szorosan fonódik össze bennük, akik a jövőt látják és segítenek abban, hogy a gyermekvállalás ne csak mennyiségi, hanem minőségi tartalmat öltsön. Ők azok, akik könnyebben hordozzák a terheiket, hogy a gyermekvállalás boldog és kiegyensúlyozott legyen.

Egy közös hit és felelősség összeköt minket: az élet és az anyaság tisztelete. Mindannyian érezzük a kötelességünket és felelősségünket a jövő generációi, a gyermekek iránt. Az NOE közgyűlése minden alkalommal ünnep, amikor megállunk, hogy megköszönjük a sok segítséget és támogatást.

Ezúton szeretnénk kifejezni hálánkat és megbecsülésünket a következő díjazottaknak, akik kiemelkedő munkájukkal és elkötelezettségükkel támogatták küldetésünket!

Köszönjük, hogy részesei voltak eme különleges eseménynek, és köszönetet mondunk mindenkinek, aki a NOE Egyesület mellett állt és továbbra is támogatja munkánkat. Együtt alkotunk valódi változást és erősítjük a családok szerepét a társadalomban.

A NOE elnöksége 2015-ben Hűség díjat alapított, melyet már a NOE díjjal rendelkező személyek kapnak.  A díj tükrözi a díjazott személynek az Egyesülethez és a közösséghez való hűségét. A díjat ebben az esztendőben öt személy részére ítélte oda az elnökség:

Bertha József és felesége Bertha Józsefék 35 éves munkája a szombathelyi egyesületben példamutató. Mindenhol ott vannak, ahol segítség kell. Fáradhatatlanok és mindent jó kedvvel végeznek, annak ellenére, hogy voltak életükben nehezebb időszakok is. Minden egyesületnek ilyen hűséges tagokat kívánok!
Bíróné Munkácsi Rozália Rozika 33 éve tagja a szolnoki egyesületnek, pár évig elnöke is volt. Folyamatosan dolgozik önkéntesként, ahová gyermekei, unokái is elkísérik. Minden évben aktívan gyűjtenek az Auchanban, programokon vesznek részt. A vezetőséget képviseli több városi és civil rendezvényen. Rozika egy aranyszívű, aktív „program” nagyi! Számára a  család az első.
dr. Horváth András András nagyon aktív egyéni tagja a NOE-nak. Hosszú évekig vezette a Celldömölki csoportot. A mai napig önzetlenül segíti a rászorulókat nem csak munkájával, hanem magán felajánlásaival is. Támogatására mindig ott számíthatunk, ahol szükség van rá (élelmiszer és anyagi támogatás)
Dr. Som Ferenc Feri 25 éve tagja az Intarzia Újpesti Nagycsaládosok Egyesületének. Négy éve elnökségi tag. Minden tekintetben számíthatunk rá, legyen az adomány elhozatal, osztás, vagy közösségi programok szervezése, jó ötleteivel is segíti az egyesületet. Hétköznaponként Ő hozza el a pékáruadományt, munkáját ennek megfelelőn igazítja. Igazi hűséges tag.
Nagy Istvánné Zsuzsa néni évekig vezette a váci egyesületet, és „nyugdíjba” vonulása után se lépet hátra, hanem azóta is intézi a pénzügyi dolgainkat. Rendezvényeinken mindig segítenek drága férjével Pista bácsival. Csendben, a háttérben szeretnek dolgozni, most szeretnénk nekik megköszönni önzetlen munkájukat.

A NOE-díj a legmagasabb elismerés, melyet az Egyesületünkért végzett sok éves, kiemelkedő vagy a családokért végzett rendkívüli, áldozatos munkáért adományozunk. Egyesületünk Elnöksége úgy döntött, hogy a beérkezett javaslatok alapján NOE-díjban részesíti a következőket:

Becseiné Bohus Róza 10 éve minden karácsonyi, húsvéti mézeskalácssütésnél segít a gyereknek. Családi napunkkor serénykedik a főzésnél sütésnél. Mindig számíthatunk Rá!
Bokor Hazai Rászorulók Alapítvány A NOE Ludotéka Csoportjában az angyali csomagküldő szolgálat egész évben működik. A postai feladás költségeit a Bokor Hazai Rászorulók Alapítvány fizeti. Ez közösségi munkánk több százezer forintos anyagi támogatását jelenti közel két évtizede.
Bőte Miklós és Bőténé Dóró Mónika A Bőte házaspár kiemelkedő önkéntes az orosházi egyesület életében. Legyen az adományszállítás, gyorsan megoldandó probléma, rájuk mindig lehet számítani. Minden segítségkérésre, önzetlenül, sokszor a saját munkájukat hátrahagyva teszik a dolgukat az egyesületben. Nagyon köszönjük hogy biztos támogatóként velünk vagytok!
Csutak István Csutak István 1994 óta tagja  a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesületének. Rövid időn belül az elnökség tagja lett.Vezetőként aktív szervező és résztvevő az egyesület feladatellátásaiban. Jelszava: Megoldjuk!
Vezéregyéniség, javaslataival jó humorával kiváló közösségépítő személy.
Dániel Magdolna Magdi vezetése alatt 2012-ben az addig csoport, Dunaharaszti Nagycsaládos Egyesületté alakult, majd közel 10 évig állt az élén. Több éven át lelkes és odaadó munkájával építette közösséggé csapatunkat, akik örömmel mennek együtt kirándulni, segítenek egymásnak és tágabb környezetünknek egyaránt. A mai napig számíthatunk rá.
Födelevics Istvánné Judit Judit 2001-ben alapító tagként kezdte egyesületi önkéntes munkáját. A 22 év alatt volt önkéntes munkaszervező, vezetőségi tag. Nagyon lelkiismeretesen, szeretettel végzi el a feladatokat. Mindig, mindenben lehet számítani rá. Több éven át vállalta a Zánkai táboroztatást. Áldozatos munkáját köszönjük meg a NOE díjjal.
Götzné Kiss Mária Marika majdnem a kezdetektől, 1992-től tagja a Nagycsaládosok Monori Egyesületének, közel 20 éve vezetőségi tag. Kirándulások, túrák szervezése kötődik hozzá, tevékenysége nélkülözhetetlen minden rendezvényen, kézműves foglalkozáson. A mai napig nagyban lendíti előre az egyesületet, építő pozitív hozzáállása.
Gyarmati Barna Barna alapító tagja a Debreceni Mosolyvirág Egyesületnek, aki a kezdetektől széleskörű segítséget nyújt családja tagjaival együtt. Családi élete példamutató. Felesége, és öt gyermeke is manapság már unokái is bekapcsolódtak az egyesületi programokba. 15 éve szerkeszti, nyomdai előállításra elkészíti önkéntes munkában az Életmese kötetünket.
Ilcsik Annamária Annamari a Fészekrakó Halas Kistérségi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke. Az egyesület taglétszáma az elnöksége alatt jelentősen megnövekedett. Önkéntes munkájával, családi életével méltó módon képviseli a NOE értékrendjét. Lelkiismeretesen, szeretettel és lelkesen végzi ezt a feladatot, amiben férje Ákos is támogatja. Képviseli a családokat egyéni, helyi és országos szinten. Az egyesület létét pályázatok megírásával biztosítja, színes színvonalas programokkal gazdagítja a családok közös együttlétét. Életmódjával tudatosan hangsúlyozza a nagycsalád szépségét.
Istvánfalvyné Hortoványi Ágnes Ági a Budapest Krisztina Csoportnak alakulásától, 30 évig vezetője volt. Munkájával támogatta a csoporthoz tartozó családok mindennapjait.
Joó Kinga Joó Kinga az, akiről a NOE-ban nem lehet csak négy-öt mondatban beszélni. Az európai és a nemzetközi színtéren egyaránt kiemelkedően képviseli egyesületünket és hazánkat. Az Európai Unió Parlamentjétől kapott díj, a Brüsszeli konferenciák megszervezése, a nemzetközi pályázatok, mind az ő kvalitásait és elkötelezettségét mutatják. A különféle nemzetközi szervezetekben, bizottságokban képviselni a NOE és Magyarország családpolitikáját egyetlen pillanatban sem könnyű. Kinga azonban nem csupán a mi, de az unió nyelvét is ismeri, így sikerült eredményeket elérnünk. Nem tudom, pontosan hány lábon áll a NOE, de az egyik legerősebb, legfontosabb biztos pont mindenképp Kinga. Köszönjük neki!
Komjátiné Bartos Nóra Nóra17 évig vezette a Nagycsaládosok Váci Egyesületét, tagja volt a NOE elnökségének is. Számtalan esemény, rendezvény, kirándulás és tábor szervezése fűződik nevéhez. Sok családnak segített nehéz helyzetben. Több hagyományuk is a nevéhez fűződik, mint például a Duna parti Mikulás kincsének keresése program.
Kutasiné Szombati Márta és Kutasi József Márti és Józsi 2010-ben alapította a Lakiteleki Nagycsaládosok Egyesületét, melynek Márti 2018-ig elnöke volt. Józsi pedig a helyi tennivalókon felül a NOE elnökségi tagja is volt. A régiós és országos rendezvényeken is kiemelkedő mértékben vállaltak feladatokat. Kapcsolatuk országosan is nagyon jó a többi NOE-szervezetekkel.
dr. Libor Józsefné Zsuzsa 10 évig volt a Nagycsaládosok Egyesülete Törökszentmiklós elnöke. Munkássága alatt székházuk jelentős fejlődésen esett át. Tagjait összetartotta, bármivel fordulhattak hozzá, lehetett rá számítani. Ha kell a mai napig segíti egyesületüket.
dr. Molnár Balázs Dr. Molnár Balázs az a szakember és barát, aki mindig elsőként jutott eszünkbe, amikor egy-egy szakmai konferenciáról, egy kutatásról, szakmai beszélgetésről volt szó. Hozzá fordultunk akkor is, ha fontos, megbízható adatokra, információkra volt szükségünk. És hozzá fordultunk elsőként, amikor mindez gyorsan kellett. Azért tettünk így, mert felkészültsége, naprakész tudása mindig biztos alapot jelentett számunkra. Balázsnak mindig volt ideje az egyesületre, s ezt hosszú éveken át megtapasztalhattuk. Köszönet érte!
Szalai Jenőné Kati Kati több mint húsz évig vezette a ruzsai egyesületet. Lelkiismeretes és odaadó személyisége meghatározó volt ez idő alatt. Igyekezett biztosítani az állandó és tartalmas programokat, és összetartani a közösséget, továbbra is segíti az új vezető munkáját.
Takács Erika Erika 10 éven keresztül vezette a Szigetszentmiklósi Nagycsaládosok Egyesületét, időt, fáradságot, egészséget nem kímélve képviselte a helyi családok érdekeit. Gyerekek táboroztatása, pályázatírás az egyesület számára, jótékonysági meleg étel osztás elindítása a város rászorulóinak, mind az ő nevéhez fűződik.
Ugocsai Jánosné Margit Margit hosszú évek óta aktív tagja az újkígyósi egyesületének. Ő a szervezője az egynapos MÁV-os kirándulásoknak, rendezvényeink szervezésénél, megvalósításánál, a tagokkal történő kapcsolattartásban mindig számíthatunk rá. Más egyesületek tevékenységében is segítő szerepet vállal, ezzel példát mutatva mások számára is.
Zsilinszkiné Rozmann Judit Ditta Ditta 14 éve áll a tompai egyesület élén. Mindig lelkes, kreatív és szeretettel teli személyiségével igyekezett a legjobbat adni a tagságnak. Számtalan élmény és közös program tartotta össze a csapatát. Nagyra becsüljük az az akaratot, amivel a mai napig keresi a megoldást arra, hogy megtartsa ezt a kis közösséget.

A nagycsaládosokat anyagilag kiemelten támogató magánszemélyek és szervezetek erkölcsi elismerésének jeléül a NOE Választmánya 1997 februárjában Bölcső-díjat alapított.

Aranybölcső fokozatot 1.000.000 Ft fölötti támogatásért adományozunk. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének 2023 évben aranybölcsős támogatója:

ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 200 gyermek számára készítettek a dolgozók ajándékcsomagot, melyet idén a Felső-Tisza Régióba juttattunk el.
Auchan Magyarország Kft. 500 db füzetcsomagot ajánlott fel Egyesületünk számára
Balázs Ákos Konyha és fürdő felújításához és bővítéséhez biztosította a sóder és homok mennyiséget az inárcsi táborhelyen.
Civilút Alapítvány 2022-ben a 19. FINA Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság Jószolgálati Partnereként hívták meg a Nagycsaládosok Országos Egyesülete tagjait a világesemény programjaira.
Diagpro Home Kft. A Kft. több, mint 1000 db COVID antitest tesztet adományozott Egyesületünk számára
Elektromosautó Kft. A Kft. Margitszigeti elektromos autózást ajánlott fel, melyen családjaink vehettek részt 12 héten keresztül. Összesen 280 család, 1680 fő autózhatott a Margitszigeten.
Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány 440 gyermek és mintegy 450 család, 2385 fő nyaralhatott az alapítvány jóvóltából Zánkán.
Faragó Környezetvédelmi Kft Konténert biztosíttottak a nagytakarításokkor, építkezéskor és azokat el is szállították. Építőanyagok szállításához járművet és sofőrt biztosítottak . Segítettek a tüzi víztározónk kiszivattyúzásában, kitakarításában az inárcsi tábolyhelyen.
Givaudan Hungary Kft. (Zsivadan) Az adventi időszakban, 17 napon keresztül napi 50 adag melegétellel, összesen 1.343.000 Ft értékben támogatta a Makói Nagycsaládos Egyesület tagságát.
Henkel Magyarország Kft. Évek óta szeptember hónapban a megjelölt Henkel termékek árából Egyesületünk számára utalnak át. Ez több, mint 4 Millió forint volt. Az év elején pedig több mint 15 M Ft értékű termékadománnyal támogatták Egyesületünk családjait, mely támogatásnak így az összértéke 19 600 000,- Ft volt.
HUMDA Zrt.;

Hungaroring Sport Zrt.; átveszi

Magyar Turisztikai Ügynökség

A KAJLA program keretében. lehetőséget nyújtottak, hogy 1200 fő részt vehessen a magyarországi Formula 1 Aramco nagydíj szabadedzésén. Külön köszönet a Hungaroring Sport Zrt-nek, hogy a karácsony előtti időszakban 20 fő részére ajánlottak fel részvételi lehetőséget vezetéstechnikai kurzusra a Hungaroringen.
Inter-Computer-Informatika Zrt. A tavalyi évben is 30 családot támogattak élelmiszercsomaggal a karácsonyi időszakban.
MAVIR Zrt. 17 számítógéppel és 8 laptoppal támogatták Egyesületünket, melyek használatával megkönnyítik csoportjaink, családjaink munkáját.
Méltó Életért Alapítvány A Nagycsaládosok Kaposvári Egyesületének több éves kapcsolata van az alapítvánnyal. 1,8 millió Ft összegű tartós élelmiszer adományt adott át az alapítvány az egyesület tagjainak.
Panificio il Basilico Debrecen Szabi a pék a debreceni egyesület számára nap mint nap felajánlja az aznap kimaradt péksüteményeit, amik különleges eljárással készülnek. Nagyon hálásak vagyunk a jóságukért!
Pro Filii Alapítvány Három helyszínen 5 napos turnusokban 157 családunk nyaralhatott a tavalyi évben. E támogatás összege 91 millió forint.
Sága Foods Zrt. A sárvári egyesület szeretné megköszönni a SÁGA Foods Zrt-nek a 25 éve tartó támogatását. Köszönet a nagyszerű termékekből összeállított csomagokért, eredményes munkát kívánunk és sikeres fejlesztéseket a továbbiakban.
Sobri Jóska Élménypark Több éve biztosítanak belépést a Nagy Kaland Napján évente 100 fő számára.
Sofidel Hungary Kft. Higiéniai papírtermékkel támogatták Egyesületünk családjait, melynek értéke
Szellem-Erőd Bt. Évek óta komoly pénzbeli támogatást nyújt a Várpalotai Nagycsaládos Egyesületnek, ő biztosítja irodánkat, bérleti díjat – használatával együtt járó rezsiköltséget.
Tempus Közalapítvány

 

5 db laptopot ajánlottak fel a Kárpátaljai magyar családok, a Császlóci, és a Nagydobronyi zeneiskolák megsegítése című programunk javára.
Unilever Magyarország Kft. 2022-ben az Unilever támogatásával 100 fő látogathatott el a Nyíregyházi Állatparkba. Az adventi időszakban pedig játékot gyűjtöttek Egyesületünk családjai számára, amit kiegészítettek 3 féle Baba termékkel. Összesen 156 gyermek részesült az adományból.
Vitaplus Kft Évről-évre nagy mennyiségű vitaminkészítménnyel támogatják Egyesületünket, 2022-ben a támogatás összege 10,5 millió forint volt.
Vojtina Bábszínház Kapusi Miklós felajánlása által a debreceni egyesület gyermekei a Vojtina Színház ajándékjegyeivel sokszor nézhettek meg színvonalas előadásokat.
Wellis Magyarország Zrt. Az inárcsi táborban az étkező és a zuhanyzó megvalósításához járultak hozzá a termékeikből 12 db zuhanypanellal és az épületek tetejére a lemeztetővel.

Ezüstbölcső fokozatot 501.000 – 1.000.000 Ft közötti támogatásért adományozunk. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének 2023 évben ezüstbölcsős támogatója:

Aranka Malom Kft. Az Aranka Malom kedvezményes áru liszttel támogatta szervezeteinket, valamint a Termelőkkel a családokért című programunkhoz is kedvező áron tudtunk lisztet vásárolni Tőlük.
Aranykezek Egészségnevelő Közhasznú Egyesület Az Aranykezek Egyesület több éve biztosít kedvezményes masszázs tanfolyamot a debreceni egyesület tagsága részére. Minden évben ingyen képez néhány jelentkezőt.
Avas-Speed Kft. 2022-ben a tábori karbantartáshoz és felújításokhoz biztosított az inárcsi egyesület számára támogatást.
Bakta-Trade Plus Kft. Tóth Tamás folyamatos kedvezményekkel várja miskolci éttermeiben a nagycsaládos kártyával rendelkezőket. A 2022-es Adventváró zenés vacsoraest étkeztetését 180 főre térítésmentesen vállalta.
Barkóczi Bútor Kft. Barkóczi Attila évek óta támogatja a Nagycsaládosok Nagykőrösi Egyesületét, hogy minél színesebb programokat tudjunk szervezni tagcsaládjainknak. a 2022-es évzáró vacsora megrendezésében is nagy segítséget jelentett több százezer forintos támogatása.
Bioextra Zrt. Vitaminokkal támogatta az Óbuda-Békásmegyer Csoportot.
DEMKI Ifjúsági Ház Az Ifjúsági ház több alkalommal díjmentesen bocsájtotta rendelkezésre termeit a debreceni egyesület rendezvényeihez. Mindig nagy segítséget nyújtottak, hogy meg tudjuk oldani a korosztályok közti Életmese felolvasó versenyünket.
Ferihegy Kft. A Termelőkkel a családokért programunkhoz csatlakozva pizzás melegszendvicskrémet ajánlottak fel a csomagokba.
Fruit Cargo Kft. Az inárcsi egyesület programjaihoz biztosította a szükséges zöldségeket.
Németh Csomagolástechnika Kft. Németh Ferenc sok-sok éven át nyújtott anyagi támogatást a sárvári egyesület számára. Külön köszönet, hogy az utóbbi 2 évben ő érkezett hozzánk december 6-án piros ruhában, mert ő a mi Jóságos Télapónk!

Bronzbölcső fokozatot 100.000 – 500.000 Ft közötti támogatásért adományozunk. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének 2023 évben bronzbölcsős támogatója:

ÁG Frucht Kft. A Termelőkkel a családokért programunkat kedvezményes áru zöldségekkel támogatták, illetve naranccsal és szaloncukorral járultak hozzá a kárpátaljai gyermekek karácsonyának szebbé tételéhez.
Balogh Richárd Richárd nagyon jószívű, kedves sportoló, egykori Exatlon versenyző. Jótékonysági futball kupát szervez minden évben, aminek a bevételét a tatabányai egyesület támogatására ajánlotta fel.
Békési Mária Mária segítőként aktívan vesz részt újkígyósi egyesület programjaiban, ezen felül 2022-ben 100.000 Ft adománnyal támogatta egyesületünk céljainak megvalósítását.
BIO-Fungi Kft Húsvét és karácsony előtti időszakban tàmogatàst nyújtanak a táborfalvai egyesület tagcsaládjai részére gomba termèkeikből.
Borháló Érd Miklós az érdi borháló tulajdonosa, évek óta támogatja egyesületünk rendezvényeit. Különös tekintettel a Házasság heti játékos borest támogatásával , valamint egyéb rendezvények részére is mint pl. Nagycsaládos Apák Klubja biztosít rendszeresen helyszint.
Bozsoki Kerekes Kereskedelmi és Vendéglátó Bt. A bozsoki illetőségű cukrászda évek óta segíti karitatív tevékenységével a kőszegi csoport közösségét.
Burai András Árpád András a debreceni egyesület tortakirálya. Mindig számíthatunk támogatására.
Csorvási Építőmester Bt. A Csorvási Építőmester Bt. 2022-ben az Újkígyósi Egyesületnek 200.000 Ft támogatást biztosítottak céljaik megvalósításához.
Harley Tulajdonosok Klubja Évek óta rendszeres segítői a NOE ACSSZ jótékonysági programjának. Tavaly 2 családot támogattak 100-100 eFt értékben.
Dr. Takács Árpád Árpád Újkígyós szülöttjeként segítő figyelemmel kíséri a településünk közösségeiben zajló törekvéseket.2022-ben 100.000 Ft támogatással segítette céljaink megvalósítását.
Duna-Dráva Cement Kft Az inárcsi táborhely étkezőjének bővítéséhez és a zuhanyzójának aljához biztosították a szükséges cement mennyiséget.
Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesülete A Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesülete a 2022. évi Városi Adventi vásár 339.720 forintos bevételét a Dunaharaszti Nagycsaládos Egyesület részére ajánlotta fel.
Gazda-Tej Értékesítési Szövetkezet Két éve támogatja a Körös-környéki Nagycsaládosok Egyesületét gyermeknap és karácsony alkalmával. Köszönjük.
Gödölle, Kékes, Mészáros és Szabó Szabadalmi és Védjegy Iroda Évről-évre, 2022-ben is 100 000 Ft pénzadománnyal támogatták Egyesületünket.
Herczeg Fenyő 12 db ezüst és normand fenyő felajánlásával 12 rászoruló család jutott fenyőfához a kőszegi csoportban. Segítségükkel a kőszegi gyermekotthon lakói is igazi fenyőfával tudtak ünnepelni az új gyermekotthonba való beköltözésük után.
LaLuna 10 nagycsalád részesült  a LaLuna által küldött női- és férfi ruházatban az adventi ACSSZ jótékonysági programunk keretében.
Jankovics Élménypark Kft. Karitatív felajánlásukkal 20 kőszegi nagycsaládos család teljes körű kikapcsolódását tették lehetővé a kőszegi szüret alkalmával.
Kromatika Kulturális Egyesület, KromatiCanto Singers A 15 éves KromatiCanto kórus tagjai énekelni szerető civil emberek. 2022-ben a NOE Csepeli Csoportját támogatták koncertjeik bevételéből.
Magyar Cukor Zrt. A Termelők a családokért programunkat támogatták 600 kg Kaposvári Koronáscukorral.
Magyar Vargas Nagycirkusz 60 db tiszteletjegy adásával lehetővé tették számos kőszegi család részére, hogy eljussanak cirkuszba, felejthetetlen produkciójukkal pedig sok kisgyermek arcára csaltak mosolyt.
Magyarok Kenyere Nonprofit Közhasznú Kft.. A Termelők a családokért programunkhoz csatlakoztak és 600 kg liszttel támogatták azt.
Márka Üdítőgyártó Kft. Évente több alkalommal kap az inárcsi egyesülete a programjaihoz kis kiszerelésű üdítőket.
Nagy Csaba Karácsony előtt a 15 db 180-200 cm nagyságú normand fenyő felajánlásával 15 kőszegi család karácsonyát tette még meghittebbé.
Pannon Papír Kft. Tároláshoz, raktározáshoz, szállításhoz nyújtott segítséget a NOE Csepeli Csoportjának, köszönjük!
Róna Csaba A Róna család a szolnoki egyesület tagjai. Zöldség-gyümölcs értékesítéssel foglalkoznak. Ők ajánlották fel az elmúlt évben a gyermeknapi , és a nyári táborhoz szükséges friss zöldségeket, gyümölcsöket.
Stadler Szolnok Kft A Kft karácsony előtti támogatása segítségével nagyon tartalmas és hasznos élelmiszercsomagokat tudtunk összeállítani és adni a szolnoki rászoruló családoknak.
UNICON Ruházati és Szolgáltató Zrt. A cég fontosnak tartva a társadalmi szerepvállalást, 2022-ben egyesületünkkel kötött tartós megállapodás keretében 200.000 Ft támogatást biztosított gyermektábor és egyéb programok megvalósításához.
Zalakerámia Zrt. Az inárcsi táborban az étkezőhöz biztosítottak járólapot.
Zsíros Róbert Az inárcsi egyesület részére vásárolt egy fűkaszát, egy popcorn készítő gépet és  a 2022 évi gyermektábor részére vásárolt dinnyét így az 1 hét alatt 3 alkalommal tudtunk friss hazai dinnyét adni a gyerekeknek.
Zsíros Zsolt Az inárcsi nyári gyermektáboraihoz a sertéshús szükségleteink költségeinek felét ő fedezi.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Elnöksége megalapította a Családok Kultúrájáért díjat, melyet olyan kulturális intézmények számára adományozunk, akik hosszabb ideje támogatják egyesületünket térítésmentes vagy kedvezményes áru belépőkkel. Évek óta kiemelkedő támogatóink:

Budapesti Operettszínház
LÓVASÚT
Mága Zoltán
MOMkult
Pesti Magyar Színház
Szent István Filharmonikusok
Új Színház

Elismerő Oklevélben részesülnek azok, akik rendkívül szorgalmas munkájukkal segítik tagszervezeteink és a NOE munkáját. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének Elnöksége úgy döntött, hogy a beérkezett javaslatok alapján Elismerő oklevéllel köszöni meg a következők áldozatos munkáját:

Ackermann Adrienn Adrienn minden rendezvényünk elengedhetetlen résztvevője, az események előkészítésében és lebonyolításában aktívan részt vesz. Elnökségi tagként segíti a miskolci egyesület életét.
Adorján Noémi Noémire a Pécsi Székesegyház Egyesület számíthat a programszervezésben, gyerekfoglalkozások vezetésében, kézműveskedésben vagy akár adományosztásban. Igazi pedagógus, jól ért a gyerekek nyelvén.
Benyhe Gyöngyi Gyöngyi 4 gyermeke mellett az újpalotai egyesület minden rendezvényén aktívan segít. Hetente az adományt is osztja. Nyáron napközi és ottalvós táborokban kísérőként terelgeti a gyerekeket akik nagyon szeretik. Táblázatok készítésében nagyon profi. Mindenben számíthatunk Rá.
Berta Karolina Karolina az orosházi egyesület játszóházának egyik legtöbbet vállaló oszlopos tagja. Rendkívül ügyes és kreatív, kedves, szolid lány. Köszönjük hogy vagy nekünk, Karolina!
Bogatin Attila Attila immár 3. ciklusát tölti, mint elnök az érdi egyesületben. Közösségünk egyik motorja. Sok új kezdeményezés és szemlélet indult meg az egyesületben, amióta Ő a vezető. Energikus, új ötleteivel a közösséget, a családokat szolgálja. Ága-Boga mottóját nem csak mondja, de éli is – Egymást segítő családok közössége.
Burai Gergő Gergő családja, édesanyja a debreceni egyesület oszlopos tagja. Udvarias, figyelmes, aki mindig segíteni szeretne és akire számíthatunk. Az Ifi tagozat munkájában is aktívan részt vesz. Különösen az informatikában, a számítógép világában járatos.
Cseke Rita Rita közel 10 éve szervezi fáradhatatlanul a szigetszentmiklósi egyesület kisebb – nagyobb programjait. Remek ötletei vannak, melyek megvalósításának nagy lendülettel áll neki.
Pályázati elszámolások idején is számíthatunk rá.
Csillik Kristóf A szállításban és pakolásban nyújtott megbízható, minőségi munkáját egyaránt hálásan köszöni a XVI. kerületi Nagycsaládos Egyesület és a NOE Csepeli Csoport.
Csonka Zoltán Zoli családjával aktívan részt vállal a sárvári egyesület feladataiból. Legyen az élelmiszergyűjtés, májusfa állítás, faültetés vagy bográcsozás. Köszönjük a közösségért tett munkát!
Darvas Krisztina Kriszti, évek óta aktívan szervezi az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesületének környezetvédelemmel, a szociális területekkel kapcsolatos dolgait. Neki köszönhetően elindítottuk a zöld programunkat, melynek eredményeként városunkban elnyertük 2022-ben az év legzöldebb egyesülete címet!
Domány Annamária Anikó 4 gyermek mellett aktív önkéntese az Újpalotai Nagycsaládosok Egyesületének. Sokat segít szervezésben, osztásban,rendezvényeken. Nyíri táborokban mindig kísérő a gyerekek az ujjaik nköré csavarják .Bármikor,mindenben lehet rá számítani.
dr. Szabó Gábor Gábor a miskolci egyesület szállítója. Kisbuszának köszönhetően meg sem kottyan neki a tartós élelmiszer szállítás vagy a nagyobb csoportok célba juttatása. Műszaki ismeretei segítenek a hatékony ötletelésben.
Egri Főegyházmegyei Karitász Központ Az Egri Főegyházmegyei Karitász és Árvai Ferenc atya évek óta támogatja a területén élő nagycsaládosokat – köztük a Miskolci Nagycsaládos Egyesület tagcsaládjait is – és minden rászorult embert. Karácsony előtt tartós élelmiszer csomagot juttatott a nagycsaládosoknak.
Faragó Miklósné Edina és Faragó Miklós A négygyermekes család 2016 óta tagja a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesületének. Tavaly ötödik alkalommal látták vendégül családi házuknál az egyesület családjait szőlőfeldolgozással egybekötött szüreti mulatságon.
Tevékeny résztvevői a rendezvényeknek, adománygyűjtéseknek.
Fehér Mónika Mónika évek óta időt, energiát nem sajnálva, kiemelkedő szerepet vállal a Solymári Nagycsaládosok érdekében. Az egyesület részére a ruhaturik megszervezésére. Az egyesület informatikai rendszerének szerkesztését is ő végzi. Fontos szerepet tölt be a különböző események megszervezésében, lebonyolításában.
Gedó Csilla Csilla 3 saját és 1 nevelt gyermek ellátása, nevelése mellett, 2021 óta elnökségi tagként is nagyon aktív, meghatározó szerepet tölt be az Újkígyósi Nagycsaládosok Közhasznú Egyesületében.
Grád Réka Réka a NOE Csepeli Csoportjának aktív tagja, az adománygyűjtések során kifejtett önzetlen segítségét köszönjük!
gróf Károlyi György 2022-ben két alkalommal is helyet adott a NOE progjamjának: Nagycsaládos Esküvő és Babaköszöntő.
Hangszer Pláza Kft. A Kárpátaljai magyar családok, a Császlóci, és a Nagydobronyi zeneiskolák megsegítése című programunk kapcsán kedvezményes áron vásárolhattunk hangszereket a befolyt pénzadományból.
Hatvani Hajnalka Hajni munkája kiemelkedő Békéscsabai Városi Nagycsaládosok Egyesületében. Kitartása, ötletei és kreativitása határtalan. Segítőkészsége, önzetlensége példamutató. Támogat mindenkit és mindig a megoldásokat keresi egy-egy adott feladatban.
Hegedűs Anita Anita Várpalotai Nagycsaládos Egyesület Tagja. Aktívan vesz részt, a napi adományok beszállításában irodánkba Veszprém – Székesfehérvár között. Ő feladata az olyan családok ellátása, számukra az adomány kiszállítása is, akik nem tudnak irodánkba eljutni betegségük vagy egyéb körülményeik miatt.
Henzer-Szilágyi Andrea Andrea, mióta belépett az Ága-Boga Érdi Nagycsaládosok Egyesületébe, aktívan tartja különböző termelőkkel a kapcsolatot . Szervezi termékek begyűjtését, kiosztását. Ezen kívül segít családjainknak az éves adóbevallás elkészítésében, ellenőrzésében.
Hidvégi Tamás és Adrienn Tamás és Adrienn néhány éve NOE tagok, segítségükre mindig számíthat az Óbuda-Békásmegyeri Csoport, akár adomány gyűjtéséről, akár – annak szállításáról van szó. Apró gyerekeik is részt vesznek a csoport aktuális teendőiben, ami mindannyiunkra üdítően hat.
Isten Egyháza Fészek Keresztény Közösség Fészek Keresztény közösség 5 éve az újpalotai egyesület életének fontos szervezete és támogatója. Minden évben kreatív foglalkozásokat tartanak gyermekeinknek. A Covid időszak alatt rendszeresen ételt főztek több családunknak. Lelki támaszt nyújtanak, ha arra van szükség.
Jászka Tamás Tamásra mindig lehet számítani. Ha bárkit vagy bármit szállítani kell, vagy a Szeretet ízeit kell eljuttatni, vagy ötletelni kell egy programon, ő mindig ott van. Szorgalmas elnökségi tagja a miskolci egyesületnek.
Jócsák Gáborné Julcsi Julcsiék 2004.óta a XVI. kerületi NE tagjai. Szívesen vállalnak önkénes munkát. Julcsi az egyesületben örömmel vállalja a gyerekek táboroztatását, rendezvényeken a kézműves foglalkozások lebonyolítását, minden héten élelmiszer adományt oszt a tagcsaládoknak.
Juhász Erika Erika nagyon nagy segítséget nyújt a Körös-környéki Nagycsaládos Egyesületnek. A ruhabörzénken a ruhák szállításában segít, szívesen gyűjt adományt, és aktívan részt vesz családjával együtt rendezvényeinken.
Karczáné Dancsi Margit Margó a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesületének kemény magjához tartozik,már több, mint két évtizede. Ő az, akire mindig-mindenben számíthatunk. Szűrő-prevenciós programjaink elmaradhatatlan önkéntese, de csoportvezetőként is évek óta fogja össze, tájékoztatja, szervezi családjainkat. Az élelmiszermentő munkában is derekasan részt vesz.
Kis Pál Pali a Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesületének állandó segítője. 14 éve minden rendezvényen  programon mellettünk áll.
Köszönjük nekik kitartásukat és áldozatos munkájukat
Kiss Csaba Csaba 3 éve tagja a szombathelyi egyesületnek. Közvetlen, vidám, barátságos ember. Mindig segítőkész, megtalálja a javítani, szerelni valót. Ha hívjuk, mindig van ideje. Ahol férfi munka akad, ott sohasem hiányzik.
Kocsány Istvánné Margó Margó a Körös-Környéki Nagycsaládosok Egyesületének alapító tagja. Mindig segít rendezvényeinken, adomány gyűjtésen, ruhabörzéken, a kupak gyűjtő szívecskét is szívesen üríti. Mindenben számíthatunk rá.
Kovács Ágnes Ági és családja aktív tagja a szolnoki nagycsaládosoknak már négy éve. A táboroztatást vele kezdtük és tettük hagyománnyá. A családi programokon mindig egy biztos pont, az adománygyűjtésekkor is elsőként segít.
Kuremszki Andrea és Sczigel Martin Andira évek óta számíthat az Óbuda-Békásmegyeri Csoport adományok átvételében és osztásában, az utóbbi időben fia, Marci is a csoportunk segítsége, mellyel példát mutat mind a felnőttek, mind a fiatalok előtt.
Lippai Beáta Bea évek óta ott van a Váci Nagycsaládos Egyesület minden rendezvényén, önzetlenül segít. Nyári táboraink alkalmával elsőként jelentkezik, segítőnek, és ezen felül támogatók felkutatásával segíti a táborok, rendezvények lebonyolítását. Lelkesedésével húzza magával a közösséget.
Losonczi Anita és Tóth László Anita és Laci a NOE Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete lelkes tagjai. Gyermekeikkel közösen részt vesznek szinte minden nagycsaládos programon: kézműves foglalkozások, nagyobb rendezvények, az adományok csomagolása, kiosztása, pakolás, sütés-főzés.
Losoncziné Kéki Judit Judit a NOE Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete alapítótagja. A kezdetektől fogva lendületes munkájával segíti egyesületünket: adományokat szállít és pakol, a nagy rendezvények előkészületeiben segít, de a programok során is sokat segít.
Magyar Református Szeretetszolgálat Az ukrajnai háború elől menekülők megsegítése kapcsán együttműködést indítottunk el a Református Szeretet Szolgálattal, első lépésként a NOE által felajánlott szállásokat koordinálták.
Melisek Erika A Kispesti Mazsola Csoport alapítója és csoportvezetője volt. Köszönjük áldozatos munkáját.

 

Nagyné Boros Krisztina Kriszti a Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesületének  évek óta  nagyon aktív  önkéntese! Fáradhatatlanul  ott van rendezvényeinken
Segíti a táborozó gyermekeket! Süti az óriás palacsintát
Részt vesz az adomány gyűjtéseken!
Pallósi Józsefné Rózsi Rózsi szívesen vállalja a sütés-főzéssel kapcsolatos feladatokat a sárvári egyesületben. Mindig részt vesz a karácsonyi élelmiszergyűjtésben, a csomagok házhozszállításában. A Szeretet Ízei program aktív résztvevője.
Peck Róbertné Zita és gyermekei Zita és gyermekei évek óta segítenek az Óbuda-Békásmegyer Csoportban, mind a tanszer adomány- , mind a tartós élelmiszer adomány gyűjtése kapcsán. Mindig számíthatok rájuk.
Petróczyné Pálffy Annamária A Nagycsaládosok Hernádi Egyesülete az Élelmiszerbank helyi partnereként vesz részt az expressz élelmiszermentés programban. Ancsa a karácsonyi gyűjtés önkénteseinek. A Szeretet ízei program legnagyobb felajánlója, 2022-ben 40 üveg finomságot adományozott a családoknak.
Petyusné Máté Edit Editék 2004.óta a XVI. kerületi Nagycsaládosok Egyesületének a tagjai. Minden héten két délutánt is az egyesületért dolgozik, hétről hétre. Ruha és élelmiszer adomány rendszerezésben és kiosztásában segít.
Rácz Erika és Marton Csaba Erika és Csaba a csongrádi egyesület régi tagjai, akikre a kezdetektől fogva számíthatnak. Era csoportkísérőként, büfésként, kézműves foglakozás vezetőként szokott önkénteskedni. Csaba pakolásban, sátorállításban verhetetlen, a közösségi ház körüli munkákat is nagyban segíti.
Richter Ingrid Ingridék 2008. óta a XVI. kerületi Nagycsaládosok Egyesületének a tagjai. Mindig lehet rá számítani a pályázatok elkészítésében és annak elszámolásában. Villámgyorsan, pontosan végzi el a rábízott feladatokat.
Simon László Laci 2017-től elnöke a monostorapáti Bokréta Nagycsaládosok Egyesületének. Vezetői munkáját nagy gondossággal, körültekintően végzi. Vezetésével sikeres pályázatokkal nagyban növekedett egyesületünk vagyona. Községünk lakossága körében tovább növelte egyesületünk elismertségét.
Somogyi Imréné Erzsike Erzsike az orosházi egyesület egyik legtöbbet segítő tagja. Fáradhatatlanul és rendszeresen jön és teszi a dolgát. Takarít, adomány ruhákat válogat, mindig talál tennivalót. Minden rendezvényen kiveszi a részét a feladatokból.
Subicz Dezsőné Aranka Aranka több év óta fiatalok számára is példaértékű lendülettel, aktivitással, mindig mosolyogva segíti a Nagycsaládosok Nagykőrösi Egyesülete programjainak szervezését, lebonyolítását, az adományok gyűjtését.
Szabó Jánosné Kriszti Krisztina Várpalotai Nagycsaládos Egyesület tagjaként önzetlenül, minden délután segít a napi adományt kiosztani a rászorultak részére. Lehetetlent nem ismerve minden programunkon támogat jelenlétével, ötleteivel, munkájával.
Szakál Anikó Anikó személye meghatározó a Gödöllői Fészek Nagycsaládosok Egyesülete életében. Az élelmiszermentési programunkban nélkülözhetetlen. Kiegyensúlyozott kapcsolatot tart az adományozókkal, szállítókkal, osztókkal és a rászoruló családokkal.
Szalkó Károly István Tiszteletes úr a kemecsei nagycsaládosok tagjaként évek óta helyet biztosít a helyi nagycsaládos egyesületünk rendezvényeinek (családi nap, gyereknap, karácsony, gyűlés), aktív szerepet vállalva a közösség életében. Így volt ez a Felső-Tisza Régió 2022-es önkéntes köszöntésén is.
Széchenyi Kerti Református Egyházközség A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete a Református templom közösségi termében tartjuk a két hetenkénti gyűlésünket. Mindig nagy szeretettel fogadnak bennünket, munkatársuk vár bennünket, segít ha szükségünk van valamire.Jó időben a templom kertben ki tudunk menni a gyerekekkel játszani, kinti főzésket rendezni, nagyobb élelmiszer adományokat szétosztani. Nagyon szépen köszönjük az Önök által biztosított lehetőséget.
Szeredai Lászlóné Zsuzsa Zsuzsa néni, Marika néni mellett a legaktívabb tagja a Ludotéka Csoport ruhacsomagoló brigádjának. Nem csak válogatnak, hanem szükség esetén mossák, vasalják, megjavítják a ruhákat és ami már eredetiben nem használható, abból kézműves foglalkozásokhoz készítenek alapanyagokat, szőnyegszövéshez is.
Szőke Andrea Családja mellett mindig jut ideje az egyesületi önkéntes munkára, bizton lehet számítani rá mindenféle segítségben. Rendszeresen részt vesz a rászorulók támogatásában egy adománybolt működtetésével, élelmiszerekkel, ruhákkal.
Tihanyi Imréné Marika Marika a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület aktív, lelkes tagja. Rendezvényeinken kézműves foglalkozásokat vezet. Karácsonykor, az erdészettől kapott fenyőfákat ő fogadja és osztja kertjében nagy szeretettel.
Tímár Zoltán Zoli a Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesületének állandó segítője. 14 éve minden rendezvényen, programon az egyesület mellett áll, teszi a dolgát már kérés nélkül is.
Tóth László Laci évtizedek óta tagja az Alpokalja Nagycsaládosok Egyesületének és a vezetőségnek is. A szállításban, szervezésben mindig lehet rá számítani. A „Fogadj örökbe egy parkot!” felhívásra mi jelentkeztünk. Nagy sikert aratott. Laci a park rendbentartását szívügyének tekint: szállítja a szerszámokat, toborozza a tagokat.
Tóthné Mócsány Karolina Karolina 2 éve tölti be a Szigetszentmiklósi Nagycsaládos Egyesület titkári pozicióját. Lelkiismeretesen utánajár a dolgoknak, intézi a tagnyilvántartással kapcsolatos dolgokat.  Legyen szó bármiről szívesen segít.
Törőcsik Edit Edit a Nagycsaládosok Egri Egyesületének titkáraként fáradhatatlanul, kreatívan dolgozik az egyesületért, a tagságért. Intézi az adminisztrációt, kapcsolatot tart a tagokkal, közreműködik a pályázatok megírásában és lebonyolításában, szervezi programjainkat, pakol, adományt oszt, röviden: ő a mindenesünk.
TritonLife Holding Zrt A TritonLife az elsők között hozta létre Ukrajna Segélyalapját a NOE-val együttműködve, illetve a Kárpátaljai magyar családok, a Császlóci, és a Nagydobronyi zeneiskolák megsegítése című programunkat ruhaadománnyal támogatták a cég dolgozói.
Váradi Istvánné, Marika Marika néni, Zsuzsa nénivel a legaktívabb tagjai Ludotéka Csoport ruhacsomagoló brigádnakjának. Nem csak válogatnak, hanem szükség esetén mossák, vasalják, megjavítják a ruhákat és ami már eredetiben nem használható, abból kézműves foglalkozásokhoz készítenek alapanyagokat, szőnyegszövéshez is.
Varga Anita

 

A Nagycsaládosok Aszódi Egyesülete előző elnöke volt, szorgalmas munkájával tovább vitte, fenntartotta az egyesületet.

 

Varga Attiláné Kata Kata már 10 éve a kemecsei egyesület elnökhelyettese. Mindenben segíti az egyesület munkáját adomány osztástól a rendezvények lebonyolításáig. Az idei évben januárban a régiós önkéntesek köszöntését már októbertől szervezte és nagy részt vállalt a sikeres lebonyolításban.
Verdes Piroska Piroska az a személy, aki bármit megcsinál bármikor ha ráér. A Hajdúdorogi Nagycsaládosok Egyesület tárgyainak raktározását 1 évig ingyen és bérmentve biztosította. Csupaszív ember.
Zsíros Katalin Kata mindig segítőtőkész, nagyon kreatív, a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete mindenben számíthat munkájára. Precíz, pontos, megbízható.

További sok sikert és áldott munkát kívánunk mindenkinek!

 

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573