PÁLYÁZATI FELHÍVÁS – NAGYCSALÁDOSOK MESÉI II.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

„A gyermek és a neki mesélő szülő között olyan kapcsolat teremtődik, amely nélkül nem érdemes élni, és azt a szülőt, aki nem tudja, milyen fontos ez, rá kellene kényszeríteni arra, hogy meséljen a gyermekének.” Lázár Ervin szavai kapcsán feltehetjük a kérdést, hogy mit érdemes mesélni a gyermekeknek. A nagy meseírók művei mellett nagyon sok szülő maga is talál ki történeteket, meséket, amiket aztán több gyermekének is mesél az évek során. Ezeket szeretnénk megismerni: a gyermekek által „lájkolt” saját meséket.

A korábbi pályázat nagy sikerére tekintettel, valamint az elmúlt években jelentősen megváltozott világhelyzetre, a családi és emberi kötődés és gondoskodás erősítése céljából a Nagycsaládosok Országos Egyesülete pályázatot hirdet

„Gyermekeink ajánlják – nagycsaládosok meséi II.” címmel

Pályázati témakör:

Korosztálytól függetlenül gyermekek számára írt meséket várunk, amelyek alkalmasak arra, hogy azt szülők lefekvés előtt, szabad délutánokon, esős nappalokon, hétvégén, vagy bármikor elmondhassák, felolvashassák gyermekeiknek.

Pályázók köre:

Természetes személyek – anyák, apák, idősebb testvérek egyaránt pályázhatnak (Nem csak a NOE tagjai!)

Beadható pályázatok száma:

Pályázónként egy pályázat (egy családból többen is pályázhatnak)

Beadás módja:

elektronikusan a noe@noe.hu e-mail címre várjuk a pályázatokat

Formátum:

Géppel írt dokumentum esetén maximum 20 A/4-es oldal, 12-es betűméret, 1,5-es sorköz formátumban. (Kézzel írt pályázatokat nem fogadunk el!)

Beadási határidő: 2023. január 15. (vasárnap)

Eredményhirdetés: 2023. február. 28 (kedd)

További tudnivalók :

A beérkezett műveket szakmai Bíráló Bizottság bírálja el.

A legjobb három mű díjazása:

1. helyezett: bruttó 400 000 Ft 2. helyezett: bruttó 200 000 Ft 3. helyezett: bruttó 100 000 Ft

A legjobb pályaművek közlésre kerülnek a NOE Levelek című kiadványban.

A pályamű kizárólag a Pályázó (szerző) saját alkotása, szellemi terméke lehet. A Pályázó tudomásul veszi, hogy pályázata benyújtásával a pályamű felhasználási jogát automatikusan átadja a Támogatónak, azt a Támogató a Pályázó külön, további engedélye nélkül nyilvánosságra hozhatja (terjesztés), a nyilvánosság számára bármilyen módon hozzáférhetővé teheti, illetve a szerző nevének feltüntetése mellett átdolgozhatja (fordítás, színpadi feldolgozás).

Budapest, 2022. november 14.

Kardosné Gyurkó Katalin

Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke

Pályázati kiírás letöltése

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573