„I♥Tesó”

Május 31. A Testvérek Napja!

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete országos online rövidkampányt indít május 31., a Testvérek Napja alkalmából. Közös gyerekkor, kalandok és bajba kerülések, nevetés és sírás – a testvéreket ezer szál fűzi össze, és többé-kevésbé egész életen át elkísérik egymást. Ezt az egyedülálló köteléket ünnepeljük május 31-én.

„Ha boldoggá akarsz tenni egy gyereket, gondoskodj róla, hogy legyen testvére! Ha nagyon boldoggá akarod tenni, legyen több testvére!”

Egyesületünk arra kéri a csatlakozni vágyókat, hogy osszanak meg legalább egy képet a közösségi portálokon (facebook, instagram, twitter, stb.), amelyen testvérével, testvéreivel szerepel, esetleg gyermekeit együtt mutatja. A poszthoz kérjük, hogy minden esetben írják oda: #TestvérekNapja, #Szeretematestvéremet. Természetesen személyes gondolatok megosztását is kérjük, ami lehet egy mondat, vagy egy rövid történet is.

A facebookon az egyesület létrehozott egy keretet, amellyel a profilkép megváltoztatható, s amelynek felirata: I♥Tesó. Kérjük, hogy ennek használatával változtassák meg profilképüket legalább egy napig, hogy ezzel is láthatóbbá váljon a testvérek napja.

A profilváltoztatás menete:

Vidd az egeret a profilképedre – megjelenik a Megváltoztatás felirat – kattints rá a megváltoztatás feliratra – ekkor megjelenik egy új ablak, aminek felső részén balról a második opció: „Keret hozzáadása” – kattints rá a keret hozzáadása feliratra – bal oldalon felül, egy vízszintes keretben, amelyben azt olvashatod, hogy „rákereshetsz témákra, a tulajdonosok nevére, stb.” írd be a testvér szót – miután beírtad, megjelenik a legfelső keretben a Testvérek Napja Készítette: Nagycsaládosok Országos Egyesülete felirat – kattints rá a Testvérek Napja feliratú keretre – ekkor a jobb oldalon, a profilképeden megjelenik az I♥Tesó felirat – a kép alján egy mínusz és plusz jel között a kis pontot húzva tudod állítani a képet, hogy megfelelő legyen a felirathoz – A kép alatt találod a „Visszaváltás a korábbi profilképre:” feliratot, amely mellett egy legördülő menüben kiválaszthatod, hogy 1 hétre, egy napra, egy órára akarod-e megváltoztatni a profilképet (kérjük, hogy legalább egy napra változtasd meg!) – ezt követően elég egyszer a beállítás profilképként gombra kattintatnod, s már meg is változott a profilképed.

Új ünnepnapot kezdeményezett 2014-ben a Portugál Nagycsaládos Egyesület és az Európai Nagycsaládos Szövetség, hogy Európában is legyen egy, az anyák, illetve az apák napjához hasonló kiemelt ünnepük a testvéreknek is. Amerika számos államában már tizenöt éve létezik ilyen. A Testvérek Napját minden évben május 31-én ünnepeljük. Az ünnep jelmondata a már elhunyt Fernando Castro-tól, a Portugál Nagycsaládos Egyesület és az Európai Nagycsaládos Szövetség alapító elnökétől származik: „Ha boldoggá akarsz tenni egy gyereket, gondoskodj róla, hogy legyen testvére! Ha nagyon boldoggá akarod tenni, legyen több testvére!” Egyesületünk az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez. Közös gyerekkor, kalandok és bajba kerülések, nevetés és sírás – a testvéreket ezer szál fűzi össze, és többé-kevésbé egész életen át elkísérik egymást. Ezt az egyedülálló köteléket ünnepeljük május 31-én, a testvérek napján.

Ünnepeljük együtt a testvérek napját, csatlakozz ehhez a kezdeményezéshez, hiszen mi nagycsaládosok vagyunk a leginkább érintettek!

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573