Közel kétszerannyi tanszert gyűjtöttek a nagycsaládosoknak az Auchanban, mint tavaly

Budapest, 2021. szeptember 30. – Már hagyománynak számít az Auchanban, hogy augusztus folyamán és szeptember elején tanszereket gyűjtenek a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) közösen azoknak a többgyermekes családoknak, ahol gondot jelent a gyerekek iskolába indítása. Azok az Auchan-vásárlók, akiknek lehetősége volt a szükségesnél egy-két tanszerrel többet venni, nagyon sokat tudtak segíteni annak a 2500 családnak, ahol a gyűjtésből 8100 gyermek kapott tanszercsomagot. A vállalat pedig további egymillió forinttal segíti az egyesületet.

Idén már negyedszer rendezte meg az Auchan mind a huszonnégy áruházában a tanszergyűjtést. Augusztus elejétől csütörtöktől vasárnapig öt héten keresztül adhatták le az Auchanban a vásárlók azokat a tanszereket, amelyeket adományba vettek más családoknak. Az akció évről évre sikeresebb, tavaly az összegyűlt 65 000 tanszerből 1700 család kapott iskolakezdési csomagot, idén 2500 nagycsaládba jutott a több mint 110 000 felajánlott tanszerből, azaz közel kétszerannyi adományt sikerült összegyűjteni! Természetesen kétszerannyi gyermek is örülhetett az új tanszereknek, mint tavaly, hiszen 8100 diák között osztották ki az adományokat. Az eredményes gyűjtésért köszönet illeti az Auchan munkatársait, aki segítették a szervezést és a vásárlóit, akik nem először tesznek tanúbizonyságot nagylelkűségükről, amikor az üzletlánc felhívására valamilyen jó ügy mellé állnak. Adományuk mellett a vállalat egymillió forinttal támogatja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének munkáját.

„Nagyon nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy az idei gyűjtés során 45 000 db tanszerrel több gyűlt össze, mint tavaly és így az adományból 8100 iskolás gyermek részesülhet. Köszönjük munkatársainknak és vásárlóinknak, hogy mindig számíthatunk rájuk, amikor egy jó ügyet támogatunk, továbbá köszönjük a Nagycsaládosok Országos Egyesületének a szervezést, és a közel 1200 önkéntes elhivatott munkáját. Az egyesület munkásságát évek óta követjük, támogatjuk és őszintén elismerjük. Szeretnénk, hogy ez a szintű munka a jövőben is folytatódhasson, ezért további egymillió forinttal támogatjuk az egyesületet” – mondta Varga-Futó Ildikó, az Auchan kommunikációs és CSR igazgatója.

Ahol több gyermek van, a tanévkezdés mindig nehezebb, hiszen nem minden tanszert tudnak örökölni egymástól a gyerekek. Ezért szeretném hangsúlyozni, hogy mennyire köszönjük a vásárlóknak, a felajánlóknak ezt az elképesztő méretű támogatást. A magyar társadalom tettekkel bizonyítottan családbarát. Jó egy ilyen társadalomban élni, jó egy ilyen társadalomban gyermeket vállalni és nevelni. Köszönöm 1200 önkéntesünk munkáját, akik jelenléte az egyik záloga annak, hogy évről évre sikeresebb a gyűjtés, mert ez adja hitelességünket. És köszönöm az Auchan munkatársainak azt, hogy szívvel-lélekkel támogatták a gyűjtés minden pillanatát. Köszönjük az Auchannak, hogy immár negyedik éve segítenek nekünk abban, hogy családjainkban zökkenőmentesen indulhasson a tanév. 2500 helyre tudtunk csomagokat osztani az Auchan vásárlók jóvoltából, ez azt jelenti, hogy idén 800 családdal többnek jutott tanszer. Természetesen most is azok kapták meg az általunk összeállított csomagokat, akiknek a legnagyobb szüksége volt rájuk. A szülők és a gyermekek nevében is köszönjük az Auchannak és a vásárlóinak!” – köszönte meg a segítséget Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke.

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573