Gyakornoki program – Pályázati felhívás

Gál Kinga, az Európai Néppárt képviselőcsoportjának tagja, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) gyakornoki programot hirdet az Európai Parlamentben.

Pályázati felhívás gyakornoki programban való részvételre az Európai Parlamentben Gál Kinga irodájában

Gál Kinga, az Európai Néppárt képviselőcsoportjának tagja, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) gyakornoki programot hirdet az Európai Parlamentben.

A program célja:
Lehetőséget teremteni fiatal magyar és határon túli magyar felsőoktatásban tanuló hallgatók vagy már frissen diplomázottak számára, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatot az Európai Parlament működéséről, valamint betekintést nyerjenek az Európai Néppárti Képviselőcsoport és a magyar Delegáció munkájába.

A program felépítése:
A program keretében anyaországi és határon túli fiatalok utazhatnak négyhetes gyakornoki periódusra az Európai Parlament brüsszeli, illetve strasbourgi irodáiba. A gyakorlatra törvényhozási időszakban kerül sor. (A kiutazás várható időpontja: egy fő 2018 májusában, illetve egy fő 2018 őszén.) A gyakornoki program két fő szakmai vonalra épül: egyfelől Gál Kinga képviselő asszony szakbizottsági munkáinak követése és segítése, illetve a NOE profiljának megfelelően az adott törvényhozási hónap családpolitikát érintő munkájának figyelése (konferenciák, bizottsági ülések, stb.). A parlamenti gyakornoki program végeztével a NOE számára írásos beszámoló készítése is része a programnak. Ha valaki rátermettségéről és megbízhatóságáról tanúbizonyságot tesz a program lezárultával, annak a NOE lehetőséget biztosíthat a szervezet nemzetközi családpolitikai tevékenységébe való bekapcsolódásra.

A program időpontjai:
– egy fő 2018. május 14 – 2018. június 8. között,
– egy fő 2018 őszén (később egyeztetett időpontban).

Részvételi feltételek:

  • 22-30 év közötti életkor, magyar állampolgárság vagy magyar igazolvány,
  • felsőfokú angol nyelvismeret (C1), továbbá legalább egy másik EU-s idegen nyelv középfokú ismerete (elsősorban német és/vagy francia),
  • felsőfokú végzettség VAGY folyamatban lévő felsőfokú tanulmányok – utóbbi esetben a részvétel feltétele legalább 6 lezárt félév,
  • az Európai Néppárti Képviselőcsoport értékrendjének elfogadása; alkalmazkodóképesség nemzetközi környezethez.

A pályázat tartalma:

  • szakmai önéletrajz Europass formátumban,
  • diplomamásolat, illetve felsőfokú képzésben való részvétel esetén igazolás a 6 lezárt félévről,
  • nyelvtudást igazoló dokumentumok másolata,

ajánlólevél egy család- vagy ifjúságüggyel foglalkozó civil szervezet vezetőjétől vagy plébánosi/lelkészi ajánlás,
angol nyelvű motivációs levél (max. 1 oldal), amelyből kitűnik, hogy a jelölt miért szeretne Gál Kingához képviselő asszonyhoz a Nagycsaládosok Országos Egyesületének programján keresztül gyakorlatra jelentkezni az Európai Parlamentbe, illetve a gyakornoki program miképpen illeszkedik jövőbeni terveihez,
véleménykifejtő írás (3-5000 karakter terjedelemben) az alábbi témák valamelyikéről:

1. A migrációs kihívásra adható közösségi válaszok: merre tovább Európa?
2. Kisebbségvédelem az Európai Parlamentben, merre tovább Európa?
3. Családpolitika: közösségi vs. nemzetállami hatáskörök, merre tovább Európa?

A pályázat benyújtása:
A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. március 15. A pályázati anyagot kérjük elektronikusan az alábbi e-mail címre eljuttatni: international@noe.hu. A tárgyban kérjük megjelölni: „Gyakornoki pályázat”.

A pályázat elbírálása:
A pályázati anyag alapján kiválasztott jelöltek szóbeli meghallgatáson is részt vesznek. Ennek várható időpontja: március 23., helyszíne: NOE irodája Budapesten.
A pályázatok végső elbírálásának határideje: 2018. március 30.

Támogatás:
Támogatás: a kiválasztott pályázók a gyakorlat ideje alatt támogatásban részesülnek, amely az alábbi költségekre terjed ki: utazási költségtérítés (1 alkalommal oda-vissza a gyakornokság helye és a lakhely között), biztosítás továbbá 1.000 EUR ösztöndíj a 4 hetes időtartamra.
A gyakornoki program költségeit az Európai Parlament és a NOE közösen állja.

Kardosné Gyurkó Katalin (NOE) és Gál Kinga sk. (Európai Néppárt)

Gyakornoki program kiírás letöltése (doc)

Gyakornoki program kiírás letöltése (pdf)

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573