A NOE szervezésében 2018. szeptember 20. és 23. között kerül megrendezésre az első ún. „EYIFF Plus”, amely az immár öt alkalommal megrendezett European Youth Initiative for Future Families (korábban: EYW) programsorozat első emelt szintű folytatása.

A mostani eseményre a korábbi EYW/EYIFF résztvevők közül azok kerülnek meghívásra, akik az eddigi workshopokon a legelhivatottabbnak, legelszántabbnak mutatkoztak annak érdekében, hogy a jövő családjaiért dolgozzanak. Az európai ifjúsági családügyi munkatalálkozók sorozata 2016 februárjában indult el az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, és három év alatt öt alkalommal került megrendezésre: kétszer Budapesten, egyszer-egyszer Brüsszelben, Varsóban és Lisszabonban.

A mostani program célja, hogy a csoport tagjai olyan szakmai ismeretekkel gazdagodjanak a családügy területén, amely segíti őket majd abban, hogy a civil szférában, a politikai életben, vagy az élet más egyéb területén eredményesen lépjenek fel a családok érdekében a saját hazájukban és/vagy európai szinten. Az Európa különböző országaiból érkező húsz 20-30 év közötti fiatal a családügy különböző témáihoz kapcsolódó szakemberekkel találkozik majd, akik saját szakterületük szemszögéből segítik közelebb jutni a résztvevőket a témához. Az esemény helyszíne Budapest lesz.

 

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573