Egyszerű, de NAGYSZERŰ RECEPTEK 6.

Mai receptünk: Rakott édesburgonya feta sajttal és darált hússal

Legyünk otthon a konyhában!

Szeretnénk segíteni a hétköznapokban így, hogy otthon az egész család.

Köszönjük a fantasztikus recepteket a Parfé Gasztroblog szerkesztőinek!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500-600 g édesburgonya
  • 2 ek. oregánó
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • 500 g darált hús (vegyes)
  • 200 ml tejszín
  • 250 g feta sajt (én tehéntejből készültet vettem, mert nem szeretem a juhsajtot)
  • kb 150 g reszelt mozzarella, vagy más sajt
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Az édesburgonyát meghámozzuk és egészben megfőzzükKözben egy serpenyőben kevéske olajon összepirítjuk a kockákra vágot hagymát, fokhagymát, darált húst és oregánót, majd mehet bele a sűrített paradicsom is, ha a hús már átsült. Kicsit összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

Ha a krumpli megfőtt, felkarikázzuk. Egy sütőformába kanalazzuk a fele húst, erre a fele karikákra vágott édesburgonyát, majd a fele fetát is rámorzsoljuk. Ezt még egyszer megismételjük, a tetejére a reszelt sajt kerül, majd ráöntjük a tejszínt.

200 fokon, 30 perc alatt megsütjük

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573