Mai receptünk: Rakott édesburgonya feta sajttal és darált hússal
Legyünk otthon a konyhában!
Szeretnénk segíteni a hétköznapokban így, hogy otthon az egész család.
Köszönjük a fantasztikus recepteket a Parfé Gasztroblog szerkesztőinek!
Hozzávalók 4 személyre:
- 500-600 g édesburgonya
- 2 ek. oregánó
- 2 ek. sűrített paradicsom
- 500 g darált hús (vegyes)
- 200 ml tejszín
- 250 g feta sajt (én tehéntejből készültet vettem, mert nem szeretem a juhsajtot)
- kb 150 g reszelt mozzarella, vagy más sajt
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Az édesburgonyát meghámozzuk és egészben megfőzzük. Közben egy serpenyőben kevéske olajon összepirítjuk a kockákra vágot hagymát, fokhagymát, darált húst és oregánót, majd mehet bele a sűrített paradicsom is, ha a hús már átsült. Kicsit összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Ha a krumpli megfőtt, felkarikázzuk. Egy sütőformába kanalazzuk a fele húst, erre a fele karikákra vágott édesburgonyát, majd a fele fetát is rámorzsoljuk. Ezt még egyszer megismételjük, a tetejére a reszelt sajt kerül, majd ráöntjük a tejszínt.
200 fokon, 30 perc alatt megsütjük