Apákról, apákért: új előadás-sorozat indul Újbudán!

Az apák szerepe a családban címmel öt alkalmas előadás-sorozatból, mely a Családbarát Újbuda Program keretében, a Felelős Szülők Iskolája szakmai rendezésében indul útjára február 14-én, Böjte Csaba testvér előadásával.

Apákról, apákért: új előadás-sorozat indul Újbudán!

Férfi, apa, férj, családfő, példakép, kenyérkereső, védelmező és döntéshozó, apu, társ, humor és lazaság – csak néhány azon szerepek és jelzők közül, melyeket hagyományosan az apákhoz kapcsolunk. Hogy a férfiak mindebben hol találhatják meg az egyensúlyt és a saját erejüket, hogyan élhetik meg a maga teljességében apaságukat, és mennyi mindebből a realitás, a lehetőség és a kártékony elvárás, kiderül Az apák szerepe a családban címmel induló új, öt alkalmas előadás-sorozatból, mely a Családbarát Újbuda Program keretében, a Felelős Szülők Iskolája szakmai rendezésében indul útjára február 14-én, Böjte Csaba testvér előadásával.

A Családbarát Újbuda Program új, beszélgetésekkel egybekötött előadás-sorozata az édesapákat állítja fókuszba. A huszonegyedik századi, nagy sebességgel változó hétköznapokban az érzelmi intelligenciáról, a család megtartó erejéről, az online és offline jelenlétről, az emberi kapcsolatokról és főleg a személyes tapasztalatokról az apaság tükrében is beszélni kell, mert minden eddiginél nagyobb szükség van a hiteles, önazonos férfiakra, akik szülőségüket bátran, felelősséggel és szeretettel vállalják – ugyanakkor ők is egyre több kihívással szembesülnek.

Az öt alkalmas, februártól májusig tartó eseménysorozaton olyan neves szakemberek járják körül az apai lét belső lényegét, változásait és aktuálisan égető kérdéseit, mint Kádár Annamária mesepszichológus, Tari Annamária klinikai szakpszichológus, Léder László pszichológus, az Apa Akadémia alapítója vagy épp Varga István író, jövőkutató. Minden alkalommal a klasszikus előadásokat interaktív beszélgetések követik meghívott vendégekkel. A nyitó alkalommal pedig, melyre február 14-én 18 órakor a Villányi úti Konferenciaközpontban kerül sor, Böjte Csaba testvér ferences szerzetes, a többezer gyermeknek otthont és jövőt adó Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója tart előadást. A sok-sok árva józsefi értelemben vett édesapja arról tesz tanúságot, hogy az atyai szerep időszerű, és körüljárja azt is, miért nélkülözhetetlenek a családokból, a szívekből, a hétköznapokból, a vasárnapi ebédekről az apák. Csaba testvérrel a kerekasztalnál Bedő Imre, a Férfiak Klubjának ügyvezetője, és Polus Enikő mentálhigiénés szakember beszélgetnek majd a családon belüli és kívüli szerepekről.

A szervezők mindenkit szeretettel hívnak, hiszen nemcsak az apákat, de az anyákat, nagyszülőket, felnőtt gyerekeket, családokat, párokat – tehát minden érintettet és a családi értékeket becsülő érdeklődőt bevonva, nyíltan, közösen érdemes gondolkodni az apákról is – nemcsak az apákkal, nemcsak az apákért.
A XI. kerület Újbuda Önkormányzata Családbarát Újbuda programjának keretében zajló eseményeknek a Villányi úti Konferenciaközpont, az A38 Hajó konferencia terme és a B32 Galéria és Kultúrtér ad otthont. Az előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken a részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhely miatt regisztrációhoz kötött. Az előadások háziasszonya, moderátora Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője.
http://csaladbarat.ujbuda.hu , www.felelosszulokiskolaja.hu

Regisztráció: www.felelosszulokiskolaja.hu/apasorozat

Tervezett program

Böjte Csaba testvér: Az apák szerepe a családban
Vendégek: Polus Enikő, mentálhigiénés szakember, Me-Se-KŐ, Bedő Imre, Férfiak Klubja alapítója
Február 14. szerda, 18 óra
Villányi úti Konferenciaközpont (1114 Budapest, Villányi út 11-13.)
Térkép: itt

Kádár Annamária, meseterapeuta: Apa mesél
Vendég: Víg Balázs, gyermekkönyv író
Március 1. csütörtök, 18 óra
B32 Galéria és Kultúrtér (1111 Budapest, Bartók Béla út 32.)
Térkép: itt

Léder László, pszichológus: Apává válás – Csendes apaforradalom
Vendég: Sándor Zsolt Mihály, Apa Akadémia
Március 21. szerda 18 óra
A38 Hajó, konferenciaterem (1117 Budapest, Petőfi híd)
Térkép: itt

Varga István, coach, jövőkutató: Kamaszokkal is lehet élni, sőt!
Vendégek: Varga István kamasz gyermekei, Varga Bonifác Péter és Varga Borbála Terézia
Április 26. csütörtök, 18 óra
A38 Hajó, konferenciaterem (1117 Budapest, Petőfi híd)
Térkép: itt

Tari Annamária, klinikai szakpszichológus: Elengedés online, offline
Május 4. péntek, 18 óra
B32 Galéria és Kultúrtér (1111 Budapest, Bartók Béla út 32.)
Térkép: itt

Apasorozat programajánló letöltése

Apákról, apákért programleírás letöltése

Apák szerepe a családban plakát letöltése

Apák szerepe a családban programsorozat plakát letöltése

 

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573