2019-ben új családbarát önkormányzatokat díjazunk

A CSALÁDBARÁT ÖNRORMÁNYZAT DÍJ odaítélésének hagyományát örömmel folytatjuk 2019-ben is. Az idei kiírásra az első negyedévben kerül sor, így kérjük, figyeljék honlapunkat a friss információkért.

A NOE első alkalommal 2006. július 11-én, a Népesedés Világnapján, a pozitív példák megerősítése céljával adta ki CSALÁDBARÁT ÖNKORMÁNYZAT DÍJát. Ahogy akkor, ma is azt gondoljuk, hogy a Magyarországot és egész Európát érintő demográfiai helyzet miatt kiemelkedően fontos minden olyan program, szándék, intézkedés, ami a családok biztonságérzetét növeli, annak érdekében, hogy merjenek gyermekeket vállalni.

Tavaly – a Családok Évében – megújult, a nemzetközi sztenderdeket is figyelembe véve hirdettük meg a NOE legrangosabb önkormányzatoknak ítélhető civil elismerését, a CSALÁDBARÁT ÖNKORMÁNYZAT DÍJat. A pályázati határidőig 44 magyarországi település önkormányzata adta be pályamunkáját. A díjátadó nemzetközi jógyakorlatok megismerésére is lehetőséget nyújtott, hiszen vendégül láttuk Luciano Malfert, a trentói Agenzia per la Famiglia vezérigazgatóját, aki bemutatta a kimagasló olasz családbarát kezdeményezést.

Nemzetközi szakmai partnerek

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573