Nagycsaládom története

Gergely Anna törökszentmiklósi NAGYCSALÁDOS feleség és édesanya vagyok, igen, végre… és végtelenül büszke vagyok rá. Hogy miért?

Mert ezt kaptam örökségül, ez volt a tökéletes minta. Mi is nagycsaládban nőttünk fel, édesanyámék és édesapámék is hárman voltak testvérek, és a felmenőik még többen. Ez természetes, nekem legalábbis. A testvér: a barát, a játszótárs, rivális, és a minden… egyszerűen szükség van rá! Minél több, annál jobb!

Gyermekkorom óta nagy családot tervezgettem, fiatalkoromban egyre nagyobb türelmetlenséggel viseltem, hogy mikor jön el az idő arra, hogy ez be is teljesüljön. Lehet ebből adódóan is követtem el hibákat, hol kisebbeket, hol nagyobbakat. Az élet döntések sorozata, és nekem nem mindig ment minden hibátlanul. Erre ment rá az első, korai házasságom. A következő házasságom első pár éve a munkáról, a háttér megteremtéséről szólt, majd beláttuk, hogy nincs olyan, hogy mindenre fel vagyunk készülve, így nagy nehézségek árán, 28 évesen megszültem első kisfiamat, Leventét, akiért nagyon sokat küzdöttünk, majd 1 évvel később megérkezett a második kisfiam, Barnabás is.

Éreztem, hogy nincs minden rendben. Sajnos nem úsztam meg a válást sem 2 kisgyermekkel a hátam mögött. De muszáj volt…, miattuk! Nem volt könnyű, de felálltam, hiszen tudtam, hogy anyaként erősnek kell lennem, és újra felépíteni mindent, amire nekik szükségük van: a biztonságot, mind érzelmi, mind fizikai értelemben, egy stabil hátteret, a mintát.

Majd pár éve sikerült újra családdá válnunk, a férjem, Zoltán a támaszunk, számomra egy igazi társ, a nagyobbak pótapukája, és a most 2 éves legkisebb csodánk, Szabolcs édesapja. Tavaly végre sikerült egy közös családi házat vásárolnunk, amit imádunk és így minden tökéletes!

Tudtam, hogy ennek így kell lennie, hiszen ezt annyira akartam, mint semmi mást! Bár az élet nem mindig zökkenőmentes, ki is állíthatná, hogy könnyű egy 3 fiús család élete. De így kerek a világ, a 3 gyönyörű, egészséges és csintalan kisfickóval a hónunk alatt!

 

Egy álom vált valóra, tehát vigyázz miről álmodozol, a gondolatnak teremtő ereje van, még ha rögös is az odavezető út.

Gergely Anna
Törökszentmiklós

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573