Mérték, közösség = 7 érték

Házasságunk 16. évében, hétgyerekes roma családként élünk egy szabolcsi kisvárosban,  Tiszavasváriban. Két lánykát és öt fiút nevelünk nagy szeretetben. Legidősebb fiunk 17 éves, a legkisebbek, az ikrek 5 évesek. Hét kincsünkkel, a gyermekeinkkel igazi nagycsalád vagyunk. Értékes közösségnek tartjuk magunkat, gyermekeink számára mindig példát mutatunk, ez nálunk elsődleges. Mértékletesek, egyszerűek vagyunk. Nap mint nap bebizonyítjuk, hogy munkával, tanulással, egymás segítésével és támogatásával igenis megbecsülten lehet élni. A gyerekek mindannyian kitűnő tanulók, példás magatartásúak, szeretnek iskolába járni.

Ismerősi és baráti körünkben többségében vannak a nagycsaládosok, ezért mi is mindig a nagycsaládos lét hívei voltunk. A nagycsaládos egyesületről is a barátainktól hallottunk először. Ők elmondták nekünk, hogy a nagycsaládosoknál rengeteg gyerekprogram, kirándulás van. Az ilyesmi számunkra azelőtt nagyon nehezen volt kivitelezhető, ezért ez nekünk nagy lehetőség, hogy új helyekre eljussunk, és közösen élményeket szerezzünk.  Az egyesület értékeivel egyetértünk, így 2022 elején csatlakoztunk ehhez a közösséghez. Eddig is igyekeztünk aktívan részt venni minden programon és egyéb rendezvényen, amit ezután is folytatni szeretnénk.

Az egyesület által még több értéket kívánunk a gyerekek elé tárni. A közösségépítő programok által még közelebb kerülhetünk egymáshoz, amit hálásan köszönünk!

Kóti Lászlő és Kóti Lászlóné

Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573