Amikor a férjemmel  megismerkedtem, elég nehéz szakaszban volt mindkettőnk élete. Ő külföldön dolgozott, én munkahely váltás és házfelújítás közepén. Az ismerkedés nemsokára közös célokat is hozott. Elhatározásokat, amelyek mindkettőnk életét teljesen megváltoztatták. Egy nagyon erős kötelék jött létre köztünk, és nem sokáig váratott a gondolat, hogy legyen egy gyermekünk. Furcsán néztek ránk, hogy alig ismerjük egymást, és már a gyerekvállalás gondolatával foglalkozunk, de úgy gondoltuk, hogy jó döntést hozunk. Nemsokkal a megismerkedésünk után, a második évben meg is született az első gyermekünk. Ekkor Ő még külföldön dolgozott. Nem volt könnyű, de tudtunk, hogy lesz folytatás. Sikerült itthon munkát találnia, igy jöhetett a második gyerekünk. És valahogy már a harmadik is megszületett.
A kapcsolatunk elején ő két gyereket szeretett volna, én hármat. Megbeszéltük, hogy meglátjuk mennyire bírjuk a feladatokat. És nagyon nehéz, de annyi szeretetetet, boldogságot is kaptunk, hogy belevágtunk a harmadikba. Nagy család, sok gyerek…
Anna 7 éves, szeptemberbe kezdte az iskolát. Boldogsággal, büszkeséggel tölt el, hogy könnyen vette az új feladatokat. Szeret tanulni, és szereti az iskolát is. Tomi 4 és fél éves, még óvodába jár, de megannyi új verssel, élménnyel jön haza, és várja az iskolát, hogy Ő is megtanulhasson olvasni. Adél pedig 17 hónapos. Ő még itthon van, de nemsokára neki is eljön az ideje, hogy a nevelési intézmény aktív tagja legyen. Nagyon szeretik egymást, és nagyon tudják piszkálni is egymást.

Az igazi értékek számunkra, amikor a gyerekek az élet boldog (és sajnos a szomorú) pillanatait velünk élik át. Mikor látjuk a gyerekeink arcán a kíváncsiságból fakadó érdeklődést, a csillogó szemeiket, halljuk a huncut kacajt. Amikor látod, hogy rossz napja van, mégis odabújik hozzád. Mikor téged kérdez. Mikor veled szeretne lenni. Ezek annyira jóleső pillanatok, hogy a sok rossz hirtelen szertefoszlik, és újult erővel csinálod a mindennapi nehézségeket is.

Akkor jössz rá, hogy milyen szerencsés vagy, amikor találsz valakit, aki feltétel nélkül szeret és elfogad olyannak amilyen vagy.

Horváth Marianna

Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573