Vasárnap indul a Házasság hete

„Veled kiteljesedve!” a mottója a február 12-19-ig tartó országos rendezvénysorozatnak. A Házasság hete idei arca: Madarász Isti filmrendező és felesége: Kerekes Monika.

A NOE kiemelt ünnepként kezeli a házasság világnapját! Alapszabályban rögzített célja az élet, az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése.

Országosan több helyszínen zajlanak házasság világnapi rendezvények február 12-19. között nagycsaládos egyesületek, csoportok szervezésében. A helyszínek:
Budapest (Csepel),
Debrecen,
Nagykőrös,
Nógrádsáp,
Nyíregyháza,
Orosháza,
Pécs,
Ráckeve és
Vác. (az egyes programok a naptár megfelelő napjára kattintva nyithatók)

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Házasság hete: http://hazassaghete.hu/

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573