Több mint háromezer kisiskolás jutott tanszercsomaghoz az Auchan jótékonysági akciójában

A tavalyi sikeres kezdeményezés után idén szeptemberben több mint kétszer annyi tanszer gyűlt össze az Auchan a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) részére szervezett akciójában, amelynek keretében iskolakezdési eszközöket adhattak le a segíteni vágyók az Auchan áruházakban kihelyezett gyűjtőpontokon.

45483 tanszert juttatott el csaknem 1300 családnak, 645 önkéntes segítségével az Auchan és a NOE idei közös tanszergyűjtési kampánya keretében. A közel három hétig tartó akcióban a kecskeméti, a szigetszentmiklósi és az óbudai Auchan vásárlói voltak a legaktívabb adományozók, de szép számban gyűltek össze csomagok a dunakeszi és a soroksári áruházakban is.

A gyűjtés eredményeit Dr. Beneda Attila, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár, Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke és Varga-Futó Ildikó, az Auchan kommunikációs és CSR igazgatója ismertették.

Az együttműködés sikerét jelzi, hogy meglepetésként az Auchan képviselője, Varga-Futó Ildikó bejelentette, hogy a gyűjtés eredményén túl, további egy millió forintot ajánlanak fel az egyesület céljaira. Elnök asszony megköszönte a felajánlást és elmondta, hogy „ez igazából azoknak jár, akik megdolgoztak érte”, ezért a legjobban gyűjtő egyesületek között osztják majd fel az összeget. Ezúton is köszönjük a támogatást!

Képgaléria

Sajtóközlemény

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573