Szülők Ünnepe 2019.

A Szülők Ünnepét 2019. június 1-jén immáron negyedik alkalommal rendezi meg a Szülők Háza Alapítvány, felkarolva az ENSZ által 2012-ben kihirdetett szülők nemzetközi napja kezdeményezést.
A Szülők Ünnepe megünneplésének célja az, hogy hagyományt teremtsen a szülők köszöntésében és felhívja a figyelmet az anyák és apák nem látványos, mégis sokszor embert próbáló munkájára, amelyet nap, mint nap végeznek a gyerekeikért és a családjukért.

A Mobil Szülők Háza sajtótájékoztatójára, illetve az ünneplésre június 1-jén kerül sor Budapesten, a Bikás Parkban. Ezt követően még aznap a Mobil Szülők Háza Tatára indul első vidéki színhelyére, a Tatai Patara történelmi fesztiválra. A harmadik állomás június 8-án Győrszemerén lesz, a Kamionos Fesztiválon. A Mobil Szülők Háza ősszel folytatja útját, szeptember 14-én Balatonszárszóra, majd további vidéki helyszínekre látogat.

Az ünnepre minden helyszínen a Szülők Háza Alapítvány együttműködő partnereit és a különböző – nagycsaládokkal, mozaikcsaládokkal, egyedülálló szülős családokkal, nevelőszülős családokkal, sérült gyerekeket nevelő családokkal, stb. foglalkozó – családszervezeteket  és az általuk támogatott családokat várják. A meghívottak, illetve a rendezvényekre ellátogatók számára térítésmentesen családi programokat – gyerekfoglalkoztató, mentálhigiénés tanácsadás, előadásokat, wellness szolgáltatások – biztosítanak, melyek fő fókuszában ez alkalommal a szülők állnak. A Szülők Háza Alapítvány szeretné elérni, hogy az ünnep kapcsán minél több szülőtámogató, a szülők testi és lelki jólétét elősegítő szolgáltatást nyújtó cég és szervezet kínáljon ingyenes, illetve kedvezményes szolgáltatásokat, ezzel elismerve a szülők mindennapi fáradozását gyermekeik jólétéért.

IV. SZÜLŐK ÜNNEPE_plakát

Program

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573