Pályázatot hirdetünk: élettörténetek az örökbefogadásról

A NOE pályázatot hirdet „Mindent köszönök! – élettörténetek az örökbefogadásról” címmel. Beadási határidő: 2018. június 17. éjfél

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

„ne félj kerül / aki enni ad / mindent köszönök/ a te nemfiad / aki enni ad”

Az Oscar-díjas színész és költő, Röhrig Géza Örökbefogadás című versének utolsó versszakát azért választottuk pályázatunk mottójául, mert nem csupán az örökbefogadottak és az örökbefogadók történeteit szeretnénk megismerni e pályázat segítségével, de annak legőszintébb, az örökbefogadás minden aspektusát bemutató valós, személyes megélésének módját is. Az utat, ami az örökbefogadás révén szülővé tesz, s azt az utat, amelyet az örökbefogadott jár végig, ahogy kíváncsiak vagyunk azon édesanyák írásaira is, akik úgy érezték, le kell mondaniuk a gyermekükről más szülők javára.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete pályázatot hirdet „Mindent köszönök! – élettörténetek az örökbefogadásról” címmel

Pályázati témakör: 
Örökbefogadó szülők és (egykori és mai) örökbefogadott gyermekek, valamint a gyermekéről lemondó édesanyák valós élettörténeteit várjuk pályázatunkra, amelyek alkalmasak arra, hogy az olvasók megismerhessék az örökbefogadás lelki és társadalmi vetületeit.
Pályázók köre: 
Korosztálytól függetlenül azon természetes személyek, akik örökbefogadottként nőnek/nőttek fel, vagy örökbe fogadtak legalább egy gyermeket, illetve életet adtak más által örökbe fogadott gyermeknek.  (Nem csak a NOE tagjai pályázhatnak!)
Beadható pályázatok száma: 
Pályázónként egy pályázat (egy családból többen is pályázhatnak)
Beadás módja: 
elektronikusan a noe@noe.hu e-mail címre várjuk a pályázatokat
Formátum:
Géppel írt dokumentum esetén maximum 15 A/4-es oldal, 12-es betűméret, 1,5-es sorköz formátumban. (Kézzel írt pályázatokat nem fogadunk el!)
Beadási határidő: 2018. június 17. (vasárnap) éjfél
További tudnivalók :
A beérkezett műveket szakmai Bíráló Bizottság bírálja el. A pályázat tartalma nem sérthet személyiségi és adatvédelmi jogokat. A Pályázó kérheti, hogy ne eredeti, hanem az általa megjelölt néven jelenjen meg írása a nyilvánosság előtt. A Pályázó dönthet arról is, hogy szereplői ne eredeti nevükön szerepeljenek a szövegben. Az ezzel kapcsolatos döntés és felelősség teljes egészében a Pályázót terheli.
A legjobb három mű díjazása: 
1. helyezett: bruttó 400 000 Ft 2. helyezett: bruttó 200 000 Ft 3. helyezett: bruttó 100 000 Ft

A legjobb pályaművek közlésre kerülnek a NOE Lapok című kiadványban.
A pályamű kizárólag a Pályázó (szerző) saját alkotása, szellemi terméke lehet. A Pályázó tudomásul veszi, hogy pályázata benyújtásával a pályamű felhasználási jogát automatikusan átadja a Kiírónak, azt a Kiíró a Pályázó külön, további engedélye nélkül nyilvánosságra hozhatja (terjesztés), a nyilvánosság számára bármilyen módon hozzáférhetővé teheti, illetve a szerző nevének feltüntetése mellett átdolgozhatja (fordítás, színpadi feldolgozás).

Budapest, 2018. május 2.
Kardosné Gyurkó Katalin
Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke

Kiírás

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573