Nagy Kaland Napja Sobri Jóska Kaland- és Élménypark 2022. július 07.

V.  JÓTÉKONYSÁGI NAGY KALAND NAPJA

A Sobri Jóska Élménypark

Kislőd – Vashámor

GPS: N 47.13134° E 17.62893°

2022 július 7.

„SOBRI JÓSKA KÜLDETÉSE”

A 2022-ben a 13 éves Sobri Jóska élményparkban, július 7-én ötödik alkalommal kerül megrendezésre a NAGY KALAND NAPJA!

A Nagy Kaland Napja a Sobri Jóska Bakonyi Kaland és Élménypark kezdeményezése először 5 évvel ezelőtt szórakoztatta a leginkább rászoruló családokat. A cél akkor és azóta is az, hogy hosszú távon országost összefogást hívjon életre. Ahogy az elmúlt években, azúttal is 100 nagycsaládot hívnak meg a rendezvény szervezői egy NAGY KALANDRA. A park házigazdái számára fontos a társadalmi szerepvállalás. Immár 5. alkalommal adnak lehetőséget száz nagycsaládnak, hogy ellátogassanak a parkba. A program legfontosabb célja, hogy kalandokhoz, élményekhez juttassunk olyan nagy családokat (minimum 5 fő), akiknek nincsen módjuk, anyagi lehetőségük hasonló rendezvényeken, szabadidős kikapcsolódásokon való részvételre. A nagycsaládok tagjai a 7.500 Ft/fő értékű Sobri karszalagot a kalandpark felajánlásának köszönhetően térítésmentesen kapják meg.

Regisztráció

A kezdeményezés népszerűsítése érdekében ezen a napon számos más kulturális, szórakoztató és interaktív program is lebonyolításra kerül, melyet a Kalandpark nagycsaládos vendégei díjmentesen élvezhetnek.

Rendezvényünkkel mindemellett szeretnénk felhívni a figyelmet a természetben eltöltött idő örömfokozó hatására, környezetünk szépségének megóvására, a közös játék összetartó erejére és a mozgás egészségmegőrzésben betöltött fontos szerepére.

A NAGY KALAND NAPJA rendezvényt hagyományteremtő jelleggel indítottuk útjára, bízva abban, hogy országosan kedvező fogadtatásra talál és csatlakoznak majd a programhoz többen! Az elmúlt évek tapasztalatai alapján már biztosan elmondható, hogy a rendezvény hiánypótló a jótékonysági programok palettáján.

 

PROGRAM

GYEREKSZÍNÉSZEK KONCERTJE

RIPPEL FIVÉREK – ARTISTA SHOW

KALAND SOBRI JÓSKÁVAL

 MŰSORVEZETŐ: KOVÁCS MÁRKÓ BÖRCI

EGYÜTTMŰKÖDÉS A NAGYCSALÁDOSOK ORSZÁGOS EGYESÜLETÉVEL

 

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke szerint, bár a NOE tagjainak életében a nagycsaládos mindennapok, a sok gyermek már önmagában is elég nagy „kaland”, azért az élet másféle izgalmai is vonzzák őket, úgy a kicsiket, mint a nagyobbakat. Ezért is örülnek annak, hogy a Sobri Jóska Kalandpark – nevéhez illően – „betyáros” módon vendégül lát száz családot, mintegy hatszáz embert, nagycsaládos szülőt és gyermeket a Nagy Kaland Napján.

 Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Az 1987-ben alakult Egyesület, a családos közösségépítésen és értékőrzésen túl – melynek középpontjában a házasság és az élet védelme, az anyaság tisztelete áll – ellátja a családok érdekvédelmét és országos, valamint helyi rendezvényein vidám kapcsolatépítésre, szórakozásra is lehetőséget nyújt.

A 13 éves Élménypark

A Balatontól csupán félórányi utazásra levő kalandparkban sportolhat, játszhat egyszerre a család minden tagja, gyerek és felnőtt. A legnépszerűbb játékok egyike a bobpálya és a hazánkban egyedülálló, 1000 méter hosszú óriáscsúszó pálya. A Megazipline 120 méternyi szintkülönbségen repíti át az adrenalin szerelmeseit a kalandpark közepén található tó felett, akár 80 kilométeres sebességgel. Az attrakció földközeli repülési élményt nyújt, de emlékezetes perceket szerezhetnek a vendégek a víziparadicsomban sok más, közel harminc féle játék, ügyességi és szórakoztató eszköznek, a Szuperhősképzőnek köszönhetően.

Itt van az ország egyik legizgalmasabb drótkötélpályája is, ahol mindenki kipróbálhatja a saját életkorának, erőnlétének és bátorságának leginkább megfelelő játékelemeket, akár már az óvodás kortól. Több napon át kalandozhatnak a parkban a családok, hiszen szállást ugyancsak kínál a park. A szállóvendégeket apartmanok, faházak és a kemping várja.

A kalandpark játékai közül kedvencnek számít a vízi élménypark, a Nautic Jet-hajócsúszda, a hófánk pálya. Van mászófal, vízi akadálypálya, űrkarika, játszóvár, euro bungee trambulin, lézerharcot vívhatunk, vár minket a vízidodzsem, a vízigömb. Egyedülálló, hogy a nyári kánikulában mindenki megmártózhat, úszhat a tóban, amelynek közepén egy romantikus kis „étterem-szigeten” pihenhetnek, ahol akár még esküvőt is lehet tartani.

Bízunk benne, hogy Ön is részese lesz a Nagy kalandnak!

 

 

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573