A Magyarország 365 fotópályázat 2020. évi díjazottai

Lezárult a 2020. évi Magyarország 365 fotópályázat. A neves szakemberekből álló zsűri meghozta döntését a díjakról, emellett a közönségszavazás is lezárult. Több mint 28 ezer képből kellett kiválasztaniuk a legjobb képeket.

„A járványügyi helyzet miatt díjátadóra nem került sor. A zsűri tagjai személyesen juttatják el a díjakat a járványügyi szabályok betartása mellett. Az a célunk, hogy a járvány enyhülésével sokféle módon és sok helyen mutassuk be a legjobb alkotásokat. Szeretnénk, ha ezek a minőségi alkotások most nem csak a hazaszeretet, hanem a járványból való kilábalás és az újrakezdés szimbólumai is lennének.”

A díjazott alkotásokat a https://fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon lehet megnézni.

Összesen 15 pályázó kapott díjat.

A szakmai zsűri döntése alapján a Természet és táj kategória első helyezettje Mészáros Márk Séta a Marson, második helyezett Szilágyi Attila Kiskacsa vadászik, harmadik Potyó Imre Explózió című képe.
A közönségdíjat szintén Szilágyi Attila Kiskacsa vadászik című képe nyerte. A Magyar Természetjáró Szövetség különdíjasa Kovács Norbert Körforgás című fotója.

Épített és tárgyi örökség kategóriában a zsűri első díját Bella László Dimenzió híd, a másodikat Szabó Ferenc Télitórium, a harmadikat Forster Ádám Időutazó című alkotása kapta. A közönségdíjas Balla-Schottner Bence És mégis forog a föld című sorozata lett. A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját Orbán Péter Szent reggelek című sorozata kapta.

Életképek kategóriában a zsűri első helyezettje Vanik Zoltán A Tour de Hongrie útvonalán sorozata, a második Jenei Boldizsár A Sáfián család című sorozata, a harmadik Szilágyi Anna Európa-bajnokok című képe lett. A közönségdíjat Tóth László Home office című sorozata nyerte.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete különdíjasa Baboss Buda: Magyar család című fotója.

Szeretettel gratulálunk!

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573