Lengyelországi Nagycsaládos Konferencia és Találkozó (Szczecin, 2018. máj. 31- jún. 4.)

A “Trzy Plus” lengyel nagycsaládos szervezet háromnapos nemzetközi családos találkozót szervez Európa nagycsaládjai számára, amelyre nagy szeretettel hívják és várják a magyar nagycsaládokat is.
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) lehetőséget kíván teremteni, hogy magyar nagycsaládok részt vegyenek a konferencián és találkozón, megismerkedhessenek Európa más államaiban élő nagycsaládokkal, és betekintést nyerhessenek életükbe.

A programon részt vevő családok:
– részt vehetnek a 9. Európai Nagycsaládos Konferencián,
– találkozhatnak és megismerkedhetnek lengyel és más európai nagycsaládokkal,
– lehetőséget kapnak, hogy felfedezzék az egyik legérdekesebb lengyel várost, Szczecint,
– részt vehetnek különböző szabadidős programokban és kézműves foglalkozásokon, koncerteken,
– élvezhetik a hagyományos lengyel vendégszeretetet,
és ami a legfontosabb: fantasztikus napokat tölthetnek együtt!
A NOE által szervezett buszos utazáson való részvételhez pályázat benyújtása szükséges.

Vázlatos program:
2018. május 31.: Indulás busszal Budapestről a délelőtti órákban. Szállás útközben.
2018. június 1.: Érkezés Szczecinbe a kora délutáni órákban. Délután regisztráció és családi programok (pl.vonatozás a tengerhez, gyerekprogramok a tengerparton, trambulinpark, városnézés, Technológiai Múzeum, sportfalu). 2018. június 2.: Délelőtt részvétel a konferencián felnőtteknek (Macro and micro scale support for families. From European policies to local government actions” (ELFAC gazdasági konferencia)). Délután workshop keretében folytatódik a közös gondolkodás. Gyerekeknek egész napos kézműves és egyéb programok, sportfalu. Családos árucikkek vására, családi talk-show. Este családünnep, koncert. 2018. június 3.: délelőtt Szentmise, majd közös fényképezés, séta Łasztownia városrészbe, közös búcsúebéd. Hazaindulás a délutáni órákban. Éjszaka a buszon. 2018. június 4.: Érkezés Budapestre a délelőtti órákban..
Az utazócsoportot az indulást megelőzően tájékoztatjuk az öt nap részletes programjáról.

Költségek:
A programon való részvétel költsége: 5000 Ft/fő, de családonként max. 15.000 Ft.
A program tartalmazza az utazás és egyszerű szállás költségét, napi háromszori étkezést pénteken vacsorától vasárnap ebédig, illetve a találkozó alatti szabadidős programok költségét. Az utazóknak kell vállalniuk az étkezés költségét út közben, valamint egyéb, választott szabadidős költéseiket.

Jelentkezés:
A jelentkezés során NOE-tagsággal rendelkező nagycsaládok részvételét várjuk. A programon való részvétel alsó korhatára 10 év, a részvétel feltétele a rendezett tagdíj-befizetés. Várjuk továbbá nagycsaládban élő, nagykorú fiatalok (18-25 év) jelentkezését is. 18 év alatti fiatalok szülői kíséret nélkül nem utazhatnak.
Túljelentkezés esetén a kiválasztásnál előnyt élveznek azok, akik angol, német, lengyel és/vagy orosz nyelvtudással rendelkeznek (családok esetében a család tagjai közül legalább 1 fő). A kiválasztás nem jelentkezési sorrendben történik. Szeretnénk, ha minden régió képviseltethetné magát.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a visszaút során nem állunk meg éjszakára; azaz alvás a buszon lesz.

Jelentkezni a linkben található űrlap kitöltésével lehet. Ha a link esetleg nem nyílna meg, kérjük, másolja be böngészőjébe az alábbi linket: https://goo.gl/forms/iLaF3N2h0inmBGkk2

A jelentkezés határideje: 2018. március 31.
Az utazók kiértesítésének határideje: 2018. április 15.
További információt az international@noe.hu e-mail címen lehet kérni.

Tájékoztató dokumentum letöltése

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573