„Közös KINCSeink – család, közösség, lelki egészség” – szépirodalmi és tudományos pályázat

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elindította a Kopp Mária Évet.

Ebből az alkalmából a KINCS szépirodalmi és tudományos pályázatot hirdet „Közös KINCSeink – család, közösség, lelki egészség” címmel.

Pályázni szépirodalmi vagy tudományos alkotással lehet, amelyeknek tartalmilag kapcsolódniuk kell Prof. Dr. Kopp Mária és Skrabski Árpád A boldogságkeresés útjai és útvesztői (Budapest, KINCS, 2021) című könyvéhez, vagy a magyarok lelki állapotát vizsgáló Hungarostudy kutatások (Kapocs 2022/1) témaköreihez.

  • Szépirodalmi alkotás esetében olyan pályaműveket várunk, amelyek az irodalom eszközeivel ragadják meg a boldogság, a lelki egészség, a társas kapcsolatok, a családok és a közösségek összekapcsolódó világát.  Műfaji megkötés nincs, a szépirodalmi pályázatra minden 18 éven felüli jelentkezhet.  Formai elvárások: maximum 20 ezer karakter terjedelem, TNR 12-es betűméret, másfeles sorközzel.
  • Tudományos pályamunka esetében a megadott témakörökhöz kapcsolódó elméleti vagy empirikus eredményeket bemutató tanulmányokat várunk, a tudományos standardoknak megfelelően. Formai elvárások: minimum 20 ezer, maximum 40 ezer karakter, TNR 12-es betűméret, másfeles sorközzel. A hivatkozás formája szabadon választható (APA, Chicago stb.), de egységes.

Beadási határidő: 2022. április 3.

(Kopp Mária professzor asszony halálának 10. évfordulója).

Eredményhirdetés: 2022. július 11.

(Népesedési Világnap).

Díjazás (pályázati keretösszeg): 3 000 000 Ft.

Részletek a KINCS honlapján

Pályázati kiírás a KINCS Facebook oldalán

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573