Közeleg szeptember 15-i Őszi Találkozónk!

Találkozunk Tatán!

Őszi Találkozó Programfüzet

Programlehetőségek:

A Várudvarban:

9:30       A MH 25. Klapka György Lövészdandár Fúvószenekar Balázs Attila őrnagy vezetésével köszönti a megnyitó ünnepségre érkezőket

10:00     Megnyitó

Köszöntők

A megnyitón fellép a Csevergő Énekegyüttes

10:20     Mátyás király születésének 575., és királlyá választásának 560.

évfordulója alkalmából meghirdetett „Mátyás király emlékezete”

című pályázat eredményhirdetése

11:00     Ringató

A Várudvar területén találkozhattok együttműködő, támogató partnereinkkel:

  • Dörmögő Dömötör és Garfield
  • Duna-Ipoly Nemzeti Park
  • Gyermekeink Egészséges Fogaiért Alapítvány
  • Hétkrajcár Kiadó
  • KidsOasis Nonprofit Kft.
  • Magyar Államkincstár
  • Magyar Védőnők Egyesülete
  • Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
  • Tudományos Ismeretterjesztő Társulat
  • Telenor Magyarország Zrt.

Ugyan itt kézműves foglalkozásokkal várnak régióink, számíthattok különböző textil és fonalmunkák készítésére, kitűző készítésre, pirográf technikával kulcstartó készítésére stb.

Ezen kívül, a Celőke íjászcsapat várja a családokat egész nap, kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatják ezt a harcmodort az íjászok segítségével.

A Kuny Domokos Múzeum az Öregvárban várja a látogatókat. A lovagtermében kézműves foglalkozás várja a gyermekeket, valamint korhű, kovácsolt páncélokat, vérteket, sodronyingeket vehetnek kezükbe az érdeklődők, akik akár be is öltözhetnek. Természetesen a lányok sem maradnak ki semmi jóból, őket is várja a korhű ruhapróba.

Sok részletet meg lehet tudni a múzeumi tárlatvezetésen is, mely a szombati nap folyamán óránként indul.

A kisgyermekeket népi játszótér várja kosárhintával és sok érdekes játékkal.

A Várudvarból indul városnéző séta is, mely időtartama kb. 1 óra a csoportok 25-30 fővel indulnak. Akik önállóan szeretnék felfedezni Tatát, azoknak ajánlunk egy másik megoldást: az okostelefonra letölthető alkalmazást, ami körbevezet Tata legérdekesebb pontjain. Az ingyenes alkalmazás neve: Tata GUIDE@HAND

A kicsiknek két színházi előadással kedveskedünk:

11:00 órától Danny mesél: A fán lakó gyermekek és

14:30 órától Kodzsugukila a boszorkány.

A színházi előadások helyszíne a Piarista Rendház: Tata, Tanoda tér 5.

 

A nagyobbaknak lehetősége lesz sárkányhajózásra az Öreg-tavon, melynek  időtartama kb. 45 perc, a túra az Ökoturisztikai Központnál lévő kikötőtől indul. Ha az idő szelesre fordul, sajnos a sárkányhajózás elmarad.

Karszalag felmutatásával térítésmentesen látogathatjátok a Fényes Tanösvényt, ahol a karsztforrások csodálatos állat- és növényvilágával ismerkedhettek meg. A tanösvény bejáratánál 15 percenként engedik be a látogatókat 30 fős csoportokban, hogy a nagy torlódást elkerüljük. Ha az idő szelesre fordul, a fakidőlés veszélye miatt a tanösvényt sem lehet látogatni.

A városnéző kisvonatra („dotto”) kedvezményes jegyeket lehet vásárolni, a kisvonatra a Várudvar bejáratánál lévő buszmegállóban lehet felszállni. A jegyek ára: 800 Ft/fő karszalag felmutatásával.

Figyelmetekbe ajánljuk a szombat este 19:00 órakor kezdődő koncertet a Piarista kápolnában (Tata, Tanoda tér 5/a.). Fellép az Esterházy Énekegyüttes Schmidt Mónika vezetésével.

Fizetős programlehetőség

Szabadulós játék a Tatai vár börtönében. Szintidő 60 perc, maximálisan 75 perc áll a játékosok rendelkezésére. Részvétel:  12-16 éves korig csak gyermek felnőtt kísérővel, 12 év alatti gyerekek pedig nem vehetnek részt a játékban! A játék ára: 2–4 főig 8000 Ft, minden további játékos 2000 Ft/fő. Létszám: 2–6 fő, kétóránként indul a csoport, melyre jelentkezni a regisztrációnál lehet. Az első csoportok szombaton 10 órakor, vasárnap pedig 9 órakor indulnak.

 

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573