IRODALOM A CSALÁDBAN

A NOE Levelek legújabb száma az irodalom szerepére koncentrál a családban. A témával még nem foglalkoztunk részletesen, bár lapszámról lapszámra igyekszünk egy-egy novellával, verssel és mesével kedveskedni az egész Családnak. Most viszont magát az irodalmat, az írók, költők világát szeretnénk közelebb hozni Olvasóinkhoz.

A lapszámban az írók, költők szerepét járjuk körül a család vonatkozásában, s mindezt kortárs szerzők és szerzőpárok megszólaltatásával, valamint korábbi szerzőpárok családi életének bemutatásával igyekszünk elérni, így többek között Weöres Sándor, Szabó Magda és Nemes Nagy Ágnes történetével ismerkedhetünk meg. Nagycsaládosok kedvenc költőinek írásait is közöljük (pl. Babits, Ady Endre), és bemutatunk olyan egyesületi tagokat is, akik maguk is költők, írók.

Természetesen verseket, prózarészleteket és interjúkat egyaránt közlünk, sőt Könyvajánló rovatunk is dupla oldallal jelentkezik. Szakértőink elemzik a bohém költő típusát, és a gyerekszobában fellelhető játékok, könyvek egészséges, befogadható mennyiségét és minőségét is.

Érdekességképpen kortárs írók és költők pózolnak színes Divatoldalunkon is. A megszokottól teljesen eltérő módon, Konyhaművészet rovatunkba is becsempésztük az irodalmat. Megvizsgáljuk, mi történik, ha a két terület – cukrászat és az irodalom – találkozik. Jelen esetben azonban nem a táj, a szerelem vagy egy hős lesz az irodalom múzsája, hanem fordítva, egy író vagy költő világa ihlet meg egy tehetséges cukrászt.

Természetesen arról sem feledkeztünk meg, hogy közelednek az ünnepek, így egy 11 éves kislány verseivel és a gyerekek karácsonyi kívánságaival töltünk meg négy teljes oldalt, hiszen senkit sem akartunk kihagyni a sorból.

Mindenkinek jó egészséget, áldott Ünnepeket és boldog Új évet kívánnak sok szeretettel:

 

a NOE Levelek szerkesztői

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573