Indul a SZERETET ÍZEI program

Kedves Csoport- és Egyesületvezetők!

A NOE-CÖF megállapodásnak köszönhetően tavaly 50 befőző automatát használhattunk ingyenesen. A visszajelzések nagyon pozitívak voltak, így a NOE idén újabb 40 automatát vásárolt a gyártótól, így immár ennyivel több csoport és egyesület használhatja ezeket az automatákat. Örülünk annak, hogy egymást közt is megosztjátok a készülékeket, illetve több család közösen főzi be a finomságokat, mert ez is mutatja, hogy a NOE tagjai gondolnak egymásra, segítik egymást. Régi és fontos hagyományunk ez, amire mindig is büszkék voltunk.

Nem minden család él azonban olyan helyen, ahol gyümölcsöt tudna termelni vagy lenne hagyománya náluk a befőzésnek. Ezért egy programot szeretnénk indítani, amely a „SZERETET ÍZEI”  nevet viseli, s amelynek célja, hogy a befőző automaták segítségével eltett befőttek, szörpök, más finomságok eljussanak azokhoz a családokhoz is, akik csak boltban, drágán megvásárolva juthatnak ilyen termékekhez, s ez anyagi okokból csak ritkán adatik meg számukra.

Arra kérünk benneteket, hogy az automatákkal készített finomságaitokból néhány üveggel erre a jótékony célra ajánljatok fel termékenként. Biztos vagyok benne, hogy nagy örömet szerezhetünk a megajándékozottaknak, ha nem csak a terméket adtok át, de egy-egy olyan saját receptet is, amellyel fel tudják azokat használni.

A vezető gyűjti az év folyamán a felajánlásaitokat. Segíti a dokumentációt, ha használjátok és vezetitek a csatolt táblázatot, amelyben követni lehet, hogy mely családok kapták meg a készüléket használatra. Küldünk részetekre egy matricát is, amelyen látható, hogy milyen felirat kerüljön az üvegekre, s így személyesebbé váljon az ajándék.

Egy szép átadó ünnepséget is szervezünk a program keretében – ahogy a Tápláló Szeretet program esetében is volt – ahol az a szervezet is ott lesz, aki ad, és az is, aki kapja felajánlásokat egy nagy, terített asztal körül.

Biztos vagyok benne, hogy sokak számára – egyszülős családok, nehezebb anyagi helyzetű családok – szerezhetünk valódi örömöt, s nyújthatunk kézzelfogható segítséget a program segítségével. Bízom benne, hogy minél többen csatlakoztok a programhoz!

A program matricáját és az automaták átadásának táblázatát letölthetitek honlapunkról.

Jelentkezni az alábbi linken tudtok: https://forms.gle/mMMf2rRL2RZc3umb7

Jó egészséget és jó befőzést kívánva:

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke

Cimke

Táblázat

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573