Útjára indult a Fiatalok a kisgyermekes családokért adománygyűjtő akciónk

Idén is folytatódik a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a CBA és Príma bolthálózat közös, „Fiatalok a kisgyermekes családokért” elnevezésű adománygyűjtő akciója, amelynek köszönhetően a tavalyi évben közel 16 tonna élelmiszer és más adomány gyűlt össze, így az ünnepek közeledtével nagyon sok családnak tudtunk segíteni a gyűjtéssel.

A „Fiatalok a kisgyermekes családokért” címmel meghirdetett kezdeményezés nagy sikerrel zajlott az elmúlt években. A szervezők ezért úgy gondolták, hogy – immár ötödik alkalommal – ismét megszervezik a gyűjtést. A program újdonsága, hogy a fiatalok (családszervezetek tagjai, önkéntesei) gyűjtenek adományt a kisgyermekes családosok számára. Idén is a CBA és Príma üzletekben várjuk az adományozókat november két hétvégéjén (2018.11.8-10. és 2018.11.15-17.) huszonhárom helyszínen.

Tavaly ősszel 11 tonna adomány gyűlt össze, amit 22 helyen gyűjtöttünk ötszáznál is több önkéntessel, s ezzel 400 család Adventjét sikerült boldogabbá tenni.

Idén is a CBA és Príma üzletekben várjuk az adományozókat november két hétvégéjén (2018.11.8-10. és 2018.11.15-17.) huszonhárom helyszínen.

Büszkék vagyunk fiataljainkra, akik immár ötödik alkalommal gyűjtenek. Büszkék vagyunk, mert látjuk, hogy az új generációk számára is fontos a szolidaritás, a mások segítése, s ezért szabadidejüket is feláldozzák. Amikor az ember kér, akár mások számára, egyszerre megérti, megtapasztalja, az alázat és a másokért cselekvés érzését. Azt, amit humánumnak nevezünk.

Számunkra ez is fontos, az is büszkeséggel tölt el, hogy láthatjuk, sikerült gyermekeinknek átadnunk az önkéntesség és a másokon segítés gyakorlatát. Aki figyel a környezetében élőkre, aki hajlandó tenni értük, az jobbá teszi a világot, amelyben élünk. Ezt köszönjük fiataljainknak!

 

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573