Fenntarthatóság a konyhában is

MENTSD A MARADÉKOT

Pizza

 

  • 375 g fehér tönkölylisztet
  • 1 cs. szárított élesztőt
  • 1,5 kk. sót
  • 1,5 kk. cukrot elkeverünk

Ehhez jön 190 g langyos víz és 3 ek. olívaolaj.

 

Összegyúrjuk, dagasztjuk. 50 fokos sütőben 20 perc alatt megkel. Ennyi tésztávól egy tepsi méretű lesz. A feltét lehet paradicsomos-tejfölös, mehet rá mindenféle maradék 🙂 250 fokos sütőben 10-13 perc alatt megsül.

 

 

KÉSZÍTSD HÁZILAG

Jégkrém

 

Ehhez nincs másra szükségünk, csak valami szezonális gyümölcsre (például eperre, meggyre, barackra) és joghurtra. A gyümölcsöket megtisztítjuk, leturmixoljuk és joghurttal elkeverjük. Édesszájúaknak szükségük lehet hozzá még egy kis mézre is. Újrahasznosítható jégkrémformákba öntjük, és fagyasztóba téve hagyjuk teljesen megdermedni. Jégkrémforma hiányában kiürült joghurtos pohár is megteszi, ez esetben a pálcát kiskanállal tudjuk helyettesíteni.

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573