Európai Polgár Díjban részesült Egyesületünk

A díjat 2018. szeptember 21-én Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke vette át a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében. Szervezetünket Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége méltatta. Nagyon köszönjük az Európai Parlament rangos elismerését, melyet Gál Kinga és Hölvényi György előterjesztése nyomán ítéltek oda szervezetünknek! Elnök asszonyunk ünnepi köszönő beszéde

Korábbi sajtónyilatkozatunkból idézünk: „Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy immár európai szinten is elismerték civil szervezetünk tevékenységét. Az elmúlt 30 év gyümölcsei – a sok befektetett szakmai munka és a családok érdekében tett törekvéseink – lassan beérnek, s ez a hatékonyság már nemcsak hazai, hanem nemzetközi kitüntetésekben is megmutatkozik. A jövőben változatlan intenzitással és alázattal szolgáljuk a családokat” – fogalmazott Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke.

Gál Kinga EP képviselő asszony a díj odaítélése kapcsán többek között kiemelte, hogy a „NOE a családok összefogásával és megerősítésével azt bizonyítja, hogy a nagycsaládos lét érték és lényeges szerepe van a mai magyar, de egyben az európai társadalomban”.

Hölvényi György képviselő úr arra mutatott rá, hogy „stratégiai fontosságú a családok szerepének megerősítése, mert Európa jövője az erős családokban rejlik. Európa vezető szerepének megtartásához elengedhetetlenül fontos az olyan egymást segítő, hatékony családszervezetek működése, mint a NOE”.

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573