Egyszerű, de NAGYSZERŰ RECEPTEK 2.

1. Szerb hús:
Fél kiló darált hús (sertés elsősorban), 2 bögre rizs, 1 tv paprika, 1 doboz (1/2liter) paradicsompüré, 1 tejföl, 1 hagyma, só, bors, zsír, zsemlemorzsa, 1 tojás.
A hagymát megpirítjuk, sóval, borssal, zsemlemorzsával és a tojással belekeverjük a húsba. Ebből egy hosszúkás cipót formálunk.  Egy tepsit alaposan kizsírozunk (különben beleragad a rizs), a közepébe tesszük a húst. A rizst leforrázzuk. A felét a hús köré tesszük, rátesszük az összevágott paprikát, befedjük a maradék rizzsel. A tejfölt paradicsomszósszal összekeverjük, pici só, bors kerülhet bele. Ráöntjük a húsra és a rizsre. 190 fokon kb 2 órát sütjük.
2. Szilva leves:
2 üveg szilvabefőtt, kb fél liter víz, ízlés szerint cukor, 1 vaníliás cukor, reszelt citromhéj, szegfűszeg. Felforraljuk, forrás után még kb 10-15 perce főzzük. 2 dl tejszínben vagy tejfölben egy 1 evőkanál lisztet elkeverünk, ezzel sűrítjük.
3. Serpenyős töltött lepény:
50 dkg liszt, 1,5 teáskanál só, 3 evőkanál étolaj, 3 dl víz, 2 dkg élesztő. Ezek összedagasztjuk, fél órát hagyjuk pihenni. 8 részre osztjuk a tésztát. A darabokat egyesével kör alakúra nyújtjuk. Az egyik felébe teszünk virslit mustárral, vagy ketchuppal. A másik felét ráhajtjuk. Mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük a serpenyőben. Töltelék lehet még tejföl sajttal vagy túró zöld fűszerekkel.

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573