Mai receptünk: MÁTRAI BORZASKA
Legyünk otthon a konyhában!
Szeretnénk segíteni a hétköznapokban így, hogy otthon az egész család.
Köszönjük a fantasztikus recepteket a Parfé Gasztroblog szerkesztőinek!
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- 3-4 közepes szem krumpli
- 3 tojás
- 6-7 ek liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- liszt a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
- tejföl
- reszelt sajt
- só, bors
A krumplikat pucoljuk meg, és a kislyukú sajtreszelőn reszeljük le. Keverjük hozzá a 3 tojást, a lisztet, 2 zúzott fokhagymát, sót, borsot. Keverjük össze alaposan, majd tegyük félre pihenni, összeérni.
A csirkemellet szeleteljük föl, majd ne túl vékonyra klopfoljuk ki, dörzsöljük be sóval. A panírozáshoz szükséges lisztben forgassuk meg, majd a krumplis masszában is tegyük ugyanezt a szeletekkel. Ezalatt az olajat a sütéshez melegítsük és ha a elég meleg, tegyük bele a bundázott szeleteket. Pirulásig süssük.
A tejfölbe keverjük el a maradék fokhagymát, szintén összezúzva. A sajtot reszeljük le. Tálaláskor a hússzeletek tetejére halmozzunk tejfölt, szórjuk meg sajttal. Krumplipürét, riszt készíthetünk mellé köretnek.