Egyszerű, de NAGYSZERŰ RECEPTEK 8.

Mai receptünk: MÁTRAI BORZASKA

Legyünk otthon a konyhában!

Szeretnénk segíteni a hétköznapokban így, hogy otthon az egész család.

Köszönjük a fantasztikus recepteket a Parfé Gasztroblog szerkesztőinek!

 

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell
  • 3-4 közepes szem krumpli
  • 3 tojás
  • 6-7 ek liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • liszt a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez
  • tejföl
  • reszelt sajt
  • só, bors

A krumplikat pucoljuk meg, és a kislyukú sajtreszelőn reszeljük le. Keverjük hozzá a 3 tojást, a lisztet, 2 zúzott fokhagymát, sót, borsot. Keverjük össze alaposan, majd tegyük félre pihenni, összeérni.

A csirkemellet szeleteljük föl, majd ne túl vékonyra klopfoljuk ki, dörzsöljük be sóval. A panírozáshoz szükséges lisztben forgassuk meg, majd a krumplis masszában is tegyük ugyanezt a szeletekkel. Ezalatt az olajat a sütéshez melegítsük és ha a elég meleg, tegyük bele a bundázott szeleteket. Pirulásig süssük.

A tejfölbe keverjük el a maradék fokhagymát, szintén összezúzva. A sajtot reszeljük le. Tálaláskor a hússzeletek tetejére halmozzunk tejfölt, szórjuk meg sajttal. Krumplipürét, riszt készíthetünk mellé köretnek.

 

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573