Mai receptünk: Pizza házilag
Legyünk otthon a konyhában!
Szeretnénk segíteni a hétköznapokban így, hogy otthon az egész család.
Köszönjük a fantasztikus recepteket a Parfé Gasztroblog szerkesztőinek!
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- fél ek. só
- 2 dkg élesztő ( vagy egy csomag porélesztő)
- 2 dl víz
- 3 ek. olaj
- oregánó, bazsalikom, kis kakukkfű.
A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, majd letakarva kelesztjük. Ha duplájára kelt, sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk. Én szeretem, ha kicsit vastagabb a tészta, ezért elő szoktam sütni üresen. Csak annyi időre tolom be a sütőbe, hogy éppen elkezdjen pirulni. Majd a tetszőleges hozzávalókkal megpakolva még visszatolom a 180 fokos sütőbe, míg a sajt rá nem pirul.