Mai receptünk: Kelesztés nélküli kakaós csiga
Legyünk otthon a konyhában!
Szeretnénk segíteni a hétköznapokban így, hogy otthon az egész család.
Köszönjük a fantasztikus recepteket a Parfé Gasztroblog szerkesztőinek!
Hozzávalók kb. 25 kisebb csigához:
- 250 g túró
- 100 g porcukor
- fél dl tej
- 5 ek étolaj
- 250 g liszt
- fél cs. sütőpor
Töltelékhez:
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 5 ek cukor
- 50 gramm olvasztott vaj
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük (hőlégkeverésesre, ha van), egy nagyobb és egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral (egybe nekem pont nem fért bele)
A túrót a porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Jöhet bele a liszt és a sütőpor. Alaposan összegyúrjuk. Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, jó vékonyra. A töltelékhez megolvasztjuk a vajat. Összekeverjük a cukrot és a kakaóport. Az olvasztott vajjal egyenletesen megkenjük a kinyújtott tésztát majd eloszlatjuk rajta a cukros kakaót. Hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, és kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk. 10-15 perc alatt megsütjük. 10 perc után érdemes ránézni, mert sütő-függő, hogy mennyi kell neki.