Egyszerű, de NAGYSZERŰ RECEPTEK 5.

Mai receptünk: Kelesztés nélküli kakaós csiga

Legyünk otthon a konyhában!

Szeretnénk segíteni a hétköznapokban így, hogy otthon az egész család.

Köszönjük a fantasztikus recepteket a Parfé Gasztroblog szerkesztőinek!

 

Kelesztés nélküli kakaós csiga

Hozzávalók kb. 25 kisebb csigához:

  • 250 g túró
  • 100 g porcukor
  • fél dl tej
  • 5 ek étolaj
  • 250 g liszt
  • fél cs. sütőpor

Töltelékhez:

  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 5 ek cukor
  • 50 gramm olvasztott vaj

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük (hőlégkeverésesre, ha van), egy nagyobb és egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral (egybe nekem pont nem fért bele)
A túrót a porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Jöhet bele a liszt és a sütőpor. Alaposan összegyúrjuk. Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, jó vékonyra. A töltelékhez megolvasztjuk a vajat. Összekeverjük a cukrot és a kakaóport. Az olvasztott vajjal egyenletesen megkenjük a kinyújtott tésztát majd eloszlatjuk rajta a cukros kakaót. Hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, és kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk. 10-15 perc alatt megsütjük. 10 perc után érdemes ránézni, mert sütő-függő, hogy mennyi kell neki.

 

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573