Egyszerű, de NAGYSZERŰ RECEPTEK 3.

Gofri és tejszínes-újhagymás csirke

Legyünk otthon a konyhában!

Szeretnénk segíteni a hétköznapokban így, hogy otthon az egész család.

Köszönjük a fantasztikus recepteket a Parfé Gasztroblog szerkesztőinek!

Gofri

Hozzávalók:

3 db tojás
12 dkg vaj
cs. vaníliás cukor
12 dkg cukor
0,5 liter tej
1 citrom reszelt ja
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a vajat megolvasztjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a vajjal, a cukrokkal és a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet, és simára keverjük.  A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. Gofrisütőben kisütjük. (én kb minden második után kenőecsettel kiolajozom a sütőt, hogy véletlenül se ragadjon bele)

Tejszínes-újhagymás csirke

Hozzávalók (4 személyre):

  • 600 g csirkemell csíkokra vágva
  • egy csokor újhagyma (4-6 szál)
  • 1 kk. szárított majoranna
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek juharszirup
  • 3 ek. szójaszósz
  • 300 ml tejszín
  • só, bors

Az elkészítés nagyon egyszerű, a húst felcsíkozzuk, a hagymát 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Forró olajban megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk a hagymát és a juharszirupot. Kicsit hagyjuk összefőni, majd jöhet a szójaszósz és a bors. Végezetül a tejszín, szükség szerint egy kis víz, só és a majoranna. Hagyjuk összefőni erős lángon, közben kóstolgatjuk, én végül tettem még bele több szójaszószt és juharszirupot is. Ha nem akarna besűrűsödni, rá lehet egy kis liszttel segíteni. Ha van friss majorannánk, a tetejére szórhatunk belőle. Rizzsel, krumplival is finom, kinek mihez van kedve.

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573