Egyesületünk a 2018. évi IFFD Családi Díj egyik nyertese!

Egyesületünk nemzetközi elismerésben részesült: a Családfejlődésért Nemzetközi Szövetség (IFFD), amely az ENSZ mellett működő széles látókörrel rendelkező, független, non-profit szövetség, 2018. évi Családi Díjait a Doha Nemzetközi Családi Intézet (DIFI) valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (rövidítve NOE) nyerte.

Az IFFD díjait azok a személyek vagy szervezetek kapják, amelyek az előző év során a legtöbbet tettek a családpolitika népszerűsítéséért. A NOE országos civil szervezetként azért kapta ezt az elismerést, mert e nemzetközi szakmai szervezet szerint, amely a világ minden részén jelen van szakmai programjaival, Egyesületünk képviselte és segítette elő a leginkább a családi értékek védelmét. A díjat 2018. január 30-án az Egyesült Nemzetek Szervezete székhelyén, New Yorkban, Kardosné Gyurkó Katalin vette át.

A NOE 1987-ben alakult és ma már az ország minden részéről több mint 250 helyi szervezet a tagja. Dr. Ignacio Socias, az IFFD nemzetközi kapcsolatok osztályának igazgatója szerint „számos eredményt értek el igen sok területen, együttműködnek a kormányzattal is, hogy a családok megsegítése érdekében részt vegyenek az állami családpolitika kialakításában és végrehajtásában. Mindezek a szakpolitikai megfontolások hozzájárulnak egy családközpontúbb társadalom kialakításához, és növelik a széles társadalmi rétegek tudatosságát is, főként abból a célból, hogy az idősebbek számára kedvezőbb életminőséget lehessen biztosítani.”

(a képen balról jobbra haladva: Bogyay Katalin Magyarország állandó képviselője az ENSZ-nél, Ignacio Socias az IFFD kommunikáció és nemzetközi kapcsolatok osztályának igazgatója, Kardosné Gyurkó Katalin a NOE elnöke, Novák Katalin államtitkár és Ana Helena Chacón Costa Rica alelnöke)

A Családfejlődésért Nemzetközi Szövetség egy nem kormányzati, független és nem haszonelvű kezdeményezés. Elsődleges küldetésének a családok oktatás útján történő támogatását tartja. Hála a kiterjedt és sok szervezetet felölelő együttműködési hálózatának valamint a világszerte foglalkoztatott több mint hétezer önkéntesnek, az IFFD tanfolyamai jelenleg az egész világon mintegy 66 országban állnak rendelkezésre.

Ebben az évben a díjakat az Egyesült Nemzetek Szervezete székhelyén, New York városában a társadalmi fejlődési bizottság következő ülésének idején szervezett különleges esemény alkalmával adják át.

(a képen balról jobbra haladva: Alex Vasquez az IFFD képviselője az ENSZ-ben, Ignacio Socias az IFFD kommunikáció és nemzetközi kapcsolatok osztályának igazgatója, Bogyay Katalin Magyarország állandó képviselője az ENSZ-nél, Kardosné Gyurkó Katalin a NOE elnöke és Márki László az ELFAC elnöke)

Képgaléria

Facebook

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573