CsaF, hogy még jobb férj, feleség, apa, anya lehess!

Idén 2017 októberében a Házastársi szeretet kurzus indul a Családképző Fórum szervezésében. Jelentkezési lehetőség hamarosan.

Úgy leszel boldog, elégedett, büszke férj/ feleség, apa/anya ha folyamatosan törekszel arra, hogy az esetleges hibáidat kijavítva folyamatosan jobbá váljál! Tedd fel magadnak a kérdést és légy őszinte, van e olyan terület amin lehetne javítani, majd kérdezd meg a párod, gyerekeid is! Ahogy egy munkahelyen is törekszel a munkád minőségére és igyekszel képezni magad, hogy napra kész és hatékony legyél, úgy kell egy szeretet kapcsolatban is a fejlődésre törekedni. A Családképző Fórum olyan műhelyt teremt, és olyan munkameneten visz végig amely által a házaspár, szülőpár még jobban, még nagyobb „szakmaisággal” van jelen a mindennapi örömök és kihívások során.

Abban segít a munka, hogy nagyobb egységben, több tudással, több következetességgel örök értékek mentén gyakorolhassuk szülői hivatásunkat. A Családképző Fórum kurzusai nem előadások, ahol megmondják mit, hogyan kell csinálni, nem gondolkodnak a párok helyet, hanem a szakmai világból átültettet esettanulmány módszert alkalmazzák, hogy a pár végiggondolja, megbeszélje, megvitassa mik a releváns tények, mik a problémák, majd milyen konkrét lépéseket lehet tenni. A feladat az,hogy a résztvevők egyénileg, majd párban „kivesézzenek” élethű eseteket, amelyek nagyon jellemző házastársi és szülői „kihívásokat” tárnak elénk.

A tanfolyam nem igényel sok időt, de segítségével komoly változásokat lehet elérni a család életében. A 60 perces kiscsoportos alkalmakon 4-5 pár közösen gondolkodik, hogy milyen tényezők járulnak hozzá az esetben található nehézségekhez. Majd egy 90 perces nagy összejövetelen az összes résztvevő pár végig veszi az esetet egy képzett moderátor segítségével, hogy mind az általános mind a specifikus problémákra megoldást találjon. A végén a moderátor megbízható szakmai háttéranyagot ad kitekintéssel a kérdések értékbeli, lelki, szellemi, és fiziológiai vetületeiről.

Hazai és nemzetközi tapasztalat (5 kontines, 66 ország), hogy aki részt vesz egy ilyen kurzuson, jobb szülővé és házastárssá válik. A szülői egység és hatékonyság a döntéshozatalban és nevelésben, az értékek és erények megszilárdítását, a szerelmi élet megújulását fogja tapasztalni.

A Családképző Fórum Egyesület egy non-profit, a nemzetközi International Federation for Family Develpment (IFFD) Magyarországi szervezete, mely biztosítja és akkreditálja a kurzusok szakmai hátterét. A kurzusok nem ingyenesek, a részvételi díj biztosítja a kiemelkedő szakmai színvonalat.

Jelenlegi akkreditált kurzusaink: Első Lépések (csecsemő kor), Első Beszélgetések (Ovis kor), Első Betűk (kisiskolás kor), Kiskamaszok, és Házastársi Szeretet. Idén 2017 Októberében a Házastársi Szeretet kurzus indul. Jelentkezési lehetőség hamarosan.

Képzési helyszínünk a Ferenciek tere mellet található Torony Klub Konferencia terem. További információ: csaf.hu, iffd.org (angol vagy spanyol nyelven) csafegy @facebook, illetve kérdéseket andrew.mile.elt@gmail.com

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573