Egyszerű, de NAGYSZERŰ RECEPTEK 9.

Mai receptünk: QUICHE

Legyünk otthon a konyhában!

Szeretnénk segíteni a hétköznapokban így, hogy otthon az egész család.

Köszönjük a fantasztikus recepteket a Parfé Gasztroblog szerkesztőinek!

 

Omlós tésztához: (lehet bolti levelestésztából is)

  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 1-2 evőkanál jéghideg víz

Töltelékhez:

  • 25 dkg kockázott bacon
  • 30 dkg póréhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 tojás
  • só, bors, szerecsendió

Tetejére:

  • kevés reszelt sajt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk majd fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük fél órát. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.  Kinyújtjuk a tésztát és egy kb 25 centis piteformát kibélelünk vele úgy, hogy legyen pereme is. Villával megszurkáljuk, majd elő sütjük 10-15 percet, míg szépen megpirul (vakon kéne sütni, de én ahhoz mindig lusta vagyok, így kicsit felpúposodik a tészta, de a töltelék súly úgyis lenyomja.

Közben a tölteléket elkészítjük. A szalonnát zsírjára sütjük majd hozzáadjuk a vajat és a karikára vágott póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. A tojást kicsit felverjük szerecsendióval ízesítjük és elkeverjük a tejszínnel. A kisült tésztára halmozzuk a baconos-újhagymás keveréket, majd ráöntjük a tojásos-tejszínes szószt. Vastagon megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük (ha megpirult a sajt, akkor már jó )

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573