Zsolnay Kulturális Negyed

Cím:

7630 Pécs, Zsolnay V. u. 37.

Érdeklődni:

Kedvezmény mértéke:

2800 Ft/ gyerek

Megjegyzés:

Zsolnay családi jegy ( 2 felnőtt és 2 gyerek 6-18 éves korig) vásárlása esetén a további gyerekek részére 1000 Ft/ fő áron vásárolható NOE kártyával rendelkezők számára


A Zsolnay jegycsomaggal megtekinthető helyszínek kiállítások:
Labor – Interaktív Varázstér,
Zsolnay Mauzóleum,
Bóbita Bábmúzeum,
m21 Galéria
A Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény,
Zsolnay Család- és Gyártörténeti Kiállítás,
Rózsaszín Zsolnay Kiállítás,
Látványmanufaktúra,
1861 Kesztyűmanufaktúra,

A jegycsomag a Planetáriumba nem érvényes!

Bemutatkozás:

Itt élt és alkotott a porcelángyártásról ismert Zsolnay család a XIX-XX. században. Világhírű kerámiagyáruk területén új tartalommal, méltó módon él tovább a Zsolnay örökség egy gyönyörűen felújított, 5 hektáros területen. Összesen 15 védett műemléképület és 88 köztéri Zsolnay-szobor díszíti a festői parkokat, sétányokat. A Negyed minden apró négyzetmétere megannyi látnivalót rejt magában, nem beszélve a hangulatos kávézókról, kézműves boltokról és magas minőségű éttermekről.

A Zsolnay Negyedben találhatók a Zsolnay-örökséget bemutató unikális kiállítások. Amerikából tért haza dr. Gyugyi László gyűjteménye, egy kétmilliárd forintra becsült, közel 700 kerámiatárgyból álló tárlat, amely a Zsolnay Aranykora címet viseli. A legkorábbi Zsolnay-termékeket a Rózsaszín Kiállítás vonultatja fel, mintegy 1200 darabot. E kettőt egészíti ki a Család- és Gyártörténeti Kiállítás. A Zsolnay Kulturális Negyedhez közeli dombon eredeti pompájában tekinthető meg a Zsolnay Mauzóleum, a Zsolnay család nyughelye, ahol 42 oroszlán őrzi az eozin titkát.

A múlt megőrzése mellett a jelen bemutatása és a kortárs művészet is nagy szerepet kap, ezt szolgálja az m21 Galéria és a népszerű E78 koncertterem, ahol könnyűzenei és színházi előadásokon szórakozhatnak az érdeklődők. A látogatók a Kézműves Boltok utcájában különleges helyi termékek közül válogathatnak. A gyerekeknek is sok-sok érdekességet kínál a Negyed: szabadtéri játszóterek, a Labor – Interaktív Varázstér, a Planetárium, a Varázsóra (látványos fizikai kísérletek), a Bóbita Bábszínház és a Herkules Műhely foglalkozásai várják a fiatalokat.

Pécs újjáéledt legendája egész évben várja vendégeit!

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573