Szentesi Sport- és Üdülőközpont Nkft.

Cím:

6600 Szentes, Csallány Gábor part 4.

Érdeklődni:

Kedvezmény mértéke:

10%

Megjegyzés:

5% kedvezményt biztosítunk szálláshelyeink árából.
10% a vidéki és helyi családi belépőjegyek árából, illetve a kiegészítő gyerekjegyek árából
A kedvezmények más kedvezményekkel nem vonhatóak össze.

Bemutatkozás:

Szabadidő-paradicsom a Kurca folyó partján

Gyönyörű környezetben, Szentes aktív turisztikai életének jellemző helyszínén, a Széchenyi-liget árnyas fáinak ölelésében várja az aktív kikapcsolódás szerelmeseit a Szentesi Sport- és Üdülőközpont.

Amíg a pihentető pillanatok kedvelői termálmedencéket, csúszdaparkot, valamint a wellness részlegben többféle szaunát, pezsgőfürdőt, élményfürdőt vehetnek igénybe, addig az aktív kikapcsolódás hívei az úszómedencékben, futópályán és teniszpályán sportolhatnak. A legkisebbek kültéren és beltéren egyaránt pancsolhatnak.

Élmény- és wellness részleg

Az élményrészlegben sodrófolyosó, buzgár, dögönyöző, talppezsgő, ülő- és fekvőpezsgőrész és alagút található, valamint mellette gyermekmedence.
Az élményrészleg mellett wellness részleg is kapott helyet, ahol egy fedett, és egy wellness elemekkel – nyakdögönyözővel, valamint ülő- és fekvőpezsgő paddal- felszerelt, szabadba kivezető termálvizes medencében fürdőzhetnek.

Szauna park
A szaunapark a 892 m2 alapterületű wellness részlegben helyezkedik el. A vizes részlegben élményzuhanyok, gőzfürdő, egy 30 és egy 15 fő befogadására alkalmas finn szauna, infraszauna, sószoba, fényterápiás szauna veszi körül a középen elhelyezkedő kör alakú merülő medencét és Kneipp medencét.
Heti több alkalommal kerül megrendezésre szaunaszeánsz ahol a vendégek szaunamester által vezetett programokon relaxálhatnak, és kapcsolódhatnak ki. Legújabb szolgáltatásunk a naturista szauna napok, mely ország számos pontjáról vonzza a látogatókat.

Vízi csúszdák
Három különböző színű és nehézségű vízi csúszda lop boldog és hangos pillanatokat a legapróbbak és legbátrabbak napjaiba.

Kültéri termálmedencék
A város területén összesen 32 termálkút üzemel, amelyek között számos forrás ad minősített gyógyvizet, mely alkalmas emésztőrendszeri és anyagcsere betegségek, epehólyag gyulladás, epekő, gyomorfekély és mozgásszervi betegségek kezelésére.
A Szentesi Sport- és Üdülőközpont három kültéri termálvizes medencéjébe körülbelül 1700 méter mélyről 70°C fokon érkezik gyógyhatású víz, amely 35°C, 38°C, és 42°C fokra hűtve érkezik a medencékbe. A termálvíz a benne oldott ásványi anyagok és ionok segítségével enyhíti a fájdalmakat, ellazít, csökkenti a stresszt és felüdíti a szervezetet.

Strandfürdő
A nyár, a napsütés és strandolás szerelmeseit nyáron egy 25 és egy 33 1/3 méteres medence várja, melynek partján a fürdőzők megfeledkezhetnek a mindennapok problémáiról. A medence partján napozóterasz található, ahol igényes napozóbútorokon pihenhetnek a vendégek. A két medencét télen sátor fedi, így az év minden évszakában alkalmas fürdőzésre és sportolásra.

A 25 és 33 1/3 méteres medence mellett áprilistól szeptemberig egy kültéri 50 méteres medence is a vendégek rendelkezésére áll. Sekély részében kisgyermekek pancsolhatnak, míg mélyebb részében a sportolásra és kikapcsolódásra vágyók fürdőzhetnek. A medence legmélyebb részében szakképzett felügyelő segítségével búvárkodásra is lehetőség van.

Szálláshelyek:

Panzióházak:
2020 közepén adták át a teljesen felújított 3 csillagos minősítést kapott 2 és 4 ágyas panzióházakat.
A közvetlenül a Kurca folyó partján fekvő üdülőházak tökéletes pihenést biztosítanak családi nyaralásokhoz és hétvégi kirándulásokhoz.
Szolgáltatások: TV, Wifi, klíma, hűtőszekrény, főzési lehetőség, ingyenes uszodahasználat, 50 méterre étterem, futópálya és teniszpálya.

Üdülőházak
A közvetlenül a Kurca folyó partján, közvetlenül a panzióházak mellett fekvő két ágyas létesítmények.
Szolgáltatások: TV, klíma, hűtőszekrény, főzési lehetőség, ingyenes uszodahasználat, 50 méterre étterem, futópálya és teniszpálya.

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573